تشریح روند احداث نیروگاه‌های تجدید‌پذیر در ایران

مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر با اشاره به تهیه پیشنهاد افزایش عوارض فروش برق به مردم اعلام کرد: پیشنهاد افزایش دو تا سه برابری عوارض فروش برق به مردم تهیه شده است.





سیدمحمد صادق‌زاده در نشست خبری درباره آخرین وضعیت افزایش ظرفیت تولید برق با توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور گفت: از ابتدای سال‌جاری تاکنون به‌طور متوسط ماهانه یک تا دو نیروگاه تجدیدپذیر برق در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است.

 

 

 

تشریح روند احداث نیروگاه‌های تجدید‌پذیر در ایران

 

 

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران با اعلام اینکه پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال حدود ۱۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق انرژی تجدیدپذیر کشور افزوده شود، تصریح کرد: بر این اساس هم‌اکنون با ابلاغیه جدید وزیر نیرو و رفع برخی از بوروکراسی‌های اداری، روند طراحی، ساخت و راه‌اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور تسهیل و تسریع شده است.





این مقام مسوول با تاکید بر اینکه تاکنون قراردادی به منظور ساخت یک هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با ۵۰ شرکت بخش خصوصی و با مشارکت خارجی امضا شده است، اظهار کرد: احداث نیروگاه‌های کوچک تجدیدپذیر در قالب نیروگاه‌های پراکنده و مقیاس کوچک، علاوه بر اینکه هزینه‌های سرمایه‌گذاری ساخت خطوط انتقال و توزیع را به حداقل کاهش می‌دهد، اتلاف انرژی در شبکه برق کشور را به صفر نزدیک می‌کند.





صادق‌زاده با تأکید بر اینکه با وجود عدم رفع محدودیت‌ها و تحریم‌های بانکی، اما سرمایه‌گذاران خارجی در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر ایران، مشارکت قابل‌قبولی داشته‌اند، تاکید کرد: با توجه به اینکه هزینه ساخت نیروگاه‌های مقیاس کوچک تجدیدپذیر در مقایسه با نیروگاه‌های بزرگ برق بسیار کمتر بوده، هزینه‌های سرمایه‌گذاری ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در شرایط فعلی بانکی ایران با کشورهای مختلف تأمین شده است.





مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو با یادآوری اینکه سرمایه‌گذاران خارجی در دو قالب می‌توانند به منظور احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران اقدام کنند، افزود: بر این اساس شرکت‌های خارجی یا باید با شرکت‌های ایرانی شریک شوند یا اینکه یک شرکت ایرانی را در داخل کشور به ثبت برسانند.





وی با بیان اینکه تا پایان امسال ۱۰۰ مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر در کشور ساخته خواهد شد، گفت: بر اساس برنامه زمانبندی، سال ۹۶ حدود ۳۰۰ مگاوات، سال ۹۷ حدود ۷۰۰ مگاوات و سال ۹۸ حدود هزار تا هزار و ۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور ساخته خواهد شد. صادق‌زاده تصریح کرد: بر اساس لایحه بودجه، منابع برای خرید تضمینی انرژی‌های تجدیدپذیر از محل عوارض فروش برق به مردم تامین می‌شود.





وی با بیان اینکه هم‌اکنون ۳۰ ریال به ازای هر کیلووات ساعت از مردم عوارض مصرف برق دریافت می‌شود، گفت: با توجه به روند رو به توسعه ساخت انرژی‌های نو و تجدیدپذیر در کشور، پیشنهادی به منظور افزایش نرخ عوارض فروش برق به مردم تهیه شده است. وی با تأکید بر اینکه تا دو سال آینده پیش‌بینی می‌شود نرخ عوارض فروش برق به مردم افزایش نیابد، ادامه داد: با بهره‌برداری از نیروگاه جدید تجدیدپذیر، پیشنهادی به منظور افزایش عوارض فروش برق به ۵۰، ۷۰ و حتی ۹۰ ریال به ازای هر کیلووات ساعت تعریف شده است.







منبع: مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;