پایان استفاده از برج “تر” در ساخت نیروگاهها
بهگزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری ایلنا، آرش کردی در حاشیه آئین پایانی سیامین کنفرانس بینالمللی صنعت برق در پژوهشگاه نیرو، در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: ساختار نیروگاههایی که بر اساس برج “تر” طراحی شده به گونهای است که میزان مصرف آب در آنها بالاست.
وی با اشاره به کمبود منابع آبی کشور و پیشقدم شدن وزارت نیرو در کاهش و مدیریت مصرف آب در صنعت برق گفت: امسال برای اولین بار در صنعت برق کشور پروژه تبدیل برجهای “تر” در نیروگاهها به برج “خشک” اجرایی شد.
کردی ادامه داد: تغییر برج تر به برج خشک نیازمند اقدامات فنی و تحقیقی ویژهای است که با اجرای موفق این طرح بدون کاهش تولید برق، حدود 90 درصد از مصرف آب در نیروگاه شهید مفتح همدان کاهش یافت.
کردی در خصوص طرح بازچرخانی آب گفت: با استفاده از پساب تصفیهخانههای آب برای مصرف نیروگاهی میتوان به میزان قابل توجهی از مصرف آب در نیروگاهها کاهش داد.
وی با اشاره به اینکه در طرحهای جدید نیروگاهی از برج تر استفاده نخواهد شد، افزود: نیروگاههای قدیمی که از برج تر برخوردار هستند، طبق برنامه به ترتیب به نیروگاههای با برج خشک تبدیل خواهند شد.
مدیرعامل توانیر با اشاره به مبحث افزایش راندمان نیروگاهها که به صورت جدی از سوی وزارت نیرو در حال پیگیری است، افزود: کاهش تلفات برق، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و هوشمندسازی شبکهها و سامانههای برق کشور از دیگر طرحهایی است که وزارت نیرو بر آن تاکید دارد.
وی با اشاره به میزان سوخت، گاز، گازوئیل و مازوت در نیروگاهها گفت: در سال 93 در حدود 94.6 درصد کل انرژی کشور از این سه سوخت که جزو سوختهای فسیلی هستند استفاده شده که بخش عمده آن را گاز تشکیل میداد.
وی ادامه داد: حدود 5 تا 5.5 درصد انرژی کشور نیز از نیروگاههای آبی و حدود یک درصد هم از انرژیهای نو تامین میشود.
انتهای خبر