برآورد هزینه دسترسی جهان به انرژی مدرن تا 2030 با همکاری دانشمند ایرانی

یک گروه بین‌المللی از محققان با همکاری دانشمند ایرانی نشان داده‌اند که دسترسی جهانی به انرژی مدرن با سرمایه‌گذاری سالانه 65 تا 86 میلیارد دلار تا سال 2030 محقق خواهد شد.

 

 

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز، سرمایه‌گذاری‌های پیشنهادی در این خصوص، بسیار بالاتر از برآوردهای پیشین هستند؛ اما تنها با 3 تا 4 درصد از سرمایه‌گذاریهای کنونی در سیستم انرژی جهانی برابر است.

یافته‌های دکتر کیوان ریاحی و همکارانش در موسسه بین‌المللی تحلیل سیستم‌های کاربردی اتریش که در مجله Environmental Research Letters منتشر شده، همچنین برای اولین بار شامل هزینه‌های سیاست‌گذاری دستیابی جهانی به سوخت‌های احتراقی پاک پخت و پز و اجاق گازها تا سال 2030 است.

دسترسی به برق و سوخت‌های پاک پخت و پز و اجاق گاز می‌تواند با مرگ‌ومیرهای تخمینی سالانه چهار میلیون تن در اثر آلودگی هوای خانگی که در اثر پخت و پز سنتی بوده، مبارزه کند.

محققان در پژوهش خود محاسبه کردند که این دسترسی ارتقایافته به سوختهای مدرن پخت و پز می‌توانست از 0.6 تا 1.8 میلیون مرگ نابهنگام در سال 2003 جلوگیری کرده و در واقع سلامت را ارتقا بخشد.

این محققان برآورده کرده‌اند که یک ظرفیت تولید اضافی بین 21 تا 28 گیگاوات برای ارائه میزان نسبتا کم برق تمام خانواده‌های روستایی نیاز خواهد بود. این میزان کمتر از ظرفیت افزایش تولید سالانه چین است.

بر اساس برآوردهای این دانشمندان، هزینه این میزان برابر با حدود 180 تا 250 میلیارد دلار در 20 سال آینده بوده و همچنین به سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات مرتبط نیاز است.

 

علاوه بر این‌ها، هزینه های سیاست گذاری برای کمک به تسهیل انتقال به پخت و پز پاک بیش از 40 درصد جمعیت جهان خواهد بود.

این سیاست‌گذاری‌ها شامل پژوهش‌های پشتیبان، هزینه‌ سوخت‌های جدید، اجاق گازهای جدید و اجاق گازهای ارتقا یافته توده زیستی است.

پژوهشگران با استفاده از دو چهارچوب مدلسازی برای بررسی تاثیرگذاری راههای سیاست‌گذاری جایگزین به این هزینه‌های تخمینی دست یافتند.

برای برآورد سرمایه‌گذاری کلی مورد نیاز در گسترش دسترسی برق به جمعیت‌های روستایی، دانشمندان هزینه‌های گسترش شبکه برق، اجرا و نگهداری سیستم برق و سرمایه‌گذاری‌ها برای تولید برق بیشتر را در نظر گرفتند.

به گفته آنها، بدون سیاست‌گذاری برای تسریع برق رسانی، بین 600 تا 850 میلیون تن در روستاهای جنوب آسیا و آسیا-اقیانوسیه و همچنین جنوب صحرای آفریقا همچنان بدون برق خواهند ماند.

سازمان ملل اعلام کرده بود که سال 2012 سال بین المللی برای انرژی قابل نگهداری برای همه با دستیابی همگانی به انرژی مدرن تا سال 2030 به عنوان یکی از اهداف تصریح شده است.  

پایان پیام/.

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;