خانه ای هوشمند داشته باشید

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل خبرگزاری ایسنا، داشتن یک زندگی هوشمند رویایی برای همه آدمهاست که تحقق این رویا میتواند جهانی را تکان دهد.


خانه ای هوشمند داشته باشید

فرض کنید صبح که بیدار می‌شوید قهوه‌تان آماده باشد یا شب وقتی وارد اتاق خواب می‌شوید لامپ‌ها به طور خودکار خاموش شوند و خاموش شدن آنها به سیستم تهویه خانه این پیام را برساند که دما را مناسب برای خواب شما تنظیم کند.

سال گذشته اپل فناوری را رونمایی کرد که به کاربر این امکان را می‌دهد وسایل خانه را با دستیار صوتی سیری کنترل کند.

این فناوری موسوم به «کیت خانگی» است و اگر برنامه‌های اپل اجرایی شود این فناوری خانه شما را به یک رایانه غول پیکر تبدیل خواهد کرد. آی‌فون همانند هر رایانه دیگری قطعه‌ای سخت‌افزاری است که توسط شرکتی ساخته شده که می‌تواند اپلیکیشن‌ها و بازی‌های ساخته شده به‌وسیله دیگر شرکت‌ها و توسعه‌دهندگان سراسر جهان را اداره کند.

این اپلیکیشن‌ها کارآیی گوشی را بالا می‌برند. اپل در حال ایجاد فرصت‌های مشابه به‌وسیله کیت خانگی است که به سازندگان اپلیکیشن این امکان را می‌دهد قابلیت‌های جدید و اپلیکیشن‌هایی که خانه شما را اداره می‌کنند، خلق کنند.

در بیشتر شرایط کیت خانگی زبانی است که به دستگاه‌های متصل به اینترنت این امکان را می‌دهد با یکدیگر در خانه ارتباط برقرار کنند. برای مثال اگر لامپ آشپزخانه متصل به کیت خانگی روشن شود، به قهوه‌ساز موجود در آشپزخانه این پیام را می‌رساند که دست به کار شده و اولین فنجان قهوه را برای صاحب خانه درست کند یا اینکه قفل هوشمند در اتاق خواب شما به لامپ اتاق پیام دهد تا به محض ورود شما روشن شود.

 

همچنین سوکت‌های هوشمندی وجود دارند که با کیت خانگی کار می‌کنند و هر نوع لوازم منزل را به یک دستگاه هوشمند تبدیل می‌کند. اتصال یک لامپ، دستگاه تهویه یا هر دستگاه دیگری در خانه به یکی از این سوکت‌ها به شما این امکان را می‌دهد که آن را با گوشی‌تان یا صدای خود و با استفاده از سیری کنترل کنید.

 

کیت خانگی همچنین قابلیتی دارد که به شما این امکان را می‌دهد که گروهی از دستگاه‌های کیت خانگی را یک جا کنترل کنید. برای مثال «وضعیت اتاق خواب» می‌تواند تمام دستگاه‌های کیت خانگی را خاموش کند یا «وضعیت رفتن به خواب» به لامپ متصل به کیت خانگی اعلام خاموشی کرده ولی به ترموستات دستگاه گرمایشی فرمان دهد که دمای هوا را برای خواب تنظیم کند.

البته این سناریو تا حد زیادی به یکسری همکاری از سوی سازندگان سخت افزار احتیاج دارد. در کل اپل به دنبال این است که شرکت‌های ثالث بتوانند اپلیکیشن‌ها و قابلیت‌هایی را برای دستگاه‌های متصل به کیت خانگی بسازند.

کریس آلن، مدیرعامل شرکت آی‌دیوایس سازنده سوکت‌های هوشمند و ترموستات‌هایی که با کیت خانگی کار می‌کنند، گفت: فکر می‌کنم آنچه اپل به‌دنبال انجامش است این است که از سازندگان اپلیکیشن که بازی‌ها و دیگر برنامه‌های کارآمد خلق کرده‌اند بخواهد که تجربه خود را به کیت خانگی بیاورند.

مارکوس فست، مدیرعامل شرکت الگاتو که سازنده یک حسگر اندازه‌گیری کیفیت و دمای هوا برای کیت خانگی است، می‌گوید: اپل به‌دنبال این است که به جز شرکت‌های سخت‌افزاری سازندگان اپلیکیشن نیز به این برنامه بپیوندند.

فست و آلن هر دو اذعان کردند که اپلیکیشن‌های ساخته شده توسط شرکت‌های سخت افزاری اغلب طراحی ایده‌آلی ندارند.

به‌وسیله کیت خانگی شرکت‌های ثالث می‌توانند وارد عمل شده و طراحی خود را به آنها اضافه کنند و این محصولات را جذاب‌تر و کارآیی‌شان را ساده‌تر کنند. برای مثال سازندگان باهوش نرم‌افزار می‌توانند برای کنترل دمای خانه آیکونی را اضافه کنند یا به شما اجازه دهند دما را با یک پیچ تنظیم مجازی در ساعت هوشمند خود کنترل کنید.

هر یک از توسعه‌دهندگانی که اپلیکیشنی را برای کیت خانگی می‌سازند باید همانند خود سازندگان دستگاه‌ها از دستورالعمل‌های ایمنی تبعیت کنند و این به معنای این است که آنها باید سیاست روشنی در زمینه حفظ حریم خصوصی داشته باشند و از دستورالعمل‌های اپل برای دسترسی به اطلاعات خانه افراد پیروی کنند.

تحقیقات موسسه پارکز نشان می‌دهد، اگرچه دستگاه‌های متصل به اینترنت هنوز شایع نیستند اما انتظار می‌رود سازگاری از امسال شروع شود.

براساس اعلام این شرکت 40 درصد خانه‌ها در آمریکا قصد دارند در سال 2015 یک کیت خانگی هوشمند خریداری کنند در حالی که درصد خانه‌هایی که در حال حاضر این کیت را دارند 16 درصد است. دلیل کم بودن این دستگاه‌ها نصب دشوار آنها است.

کیت خانگی اپل همچنین فرمان‌دهنده‌های خودکار داخلی دارد که به دستگاه‌های متصل به این سیستم این امکان را می‌دهد که با همدیگر در ارتباط باشند تا جایی که خانه شما اساسا خود را کنترل کند. فرامین همان‌طور که از نامش پیداست باعث می‌شوند دستگاه‌های متصل به کیت خانگی یکسری وظایف مشخص را براساس یکسری فاکتورهای از قبل تعیین شده انجام دهند.

این فرامین می‌توانند براساس مکان و زمان مشخصی در طول شبانه‌روز یا فعالیت دیگر وسایل کیت خانگی باشند. اپل تنها شرکتی نیست که قصد دارد خانه شما را به یک رایانه غول پیکر قابل کنترل تبدیل کند.

شرکت گوگل در ماه مه از طرحی به نام «بریلو» رونمایی کرد که شباهت زیادی به برنامه کیت خانگی اپل دارد.

بریلو پلت‌فرمی است که به لوازم‌خانگی متصل اجازه می‌دهد با یک زبان مشترک ایجاد شده توسط گوگل ارتباط بگیرند همان‌طور که دستگاه‌های متصل به کیت خانگی با زبان اپل ارتباط دارند.

شرکت سامسونگ نیز در نمایشگاه CES امسال اعلام کرد که 90 درصد محصولات این شرکت تا سال 2017 روی اینترنت اشیا متمرکز خواهند بود.

اینترنت اشیا یک واژه هیجان انگیز است که عموما به اتصال وسایل روزمره شامل قهوه ساز، ماشین لباسشویی یا حتی خودرو به یک شبکه رایانه‌ای و اینترنتی اشاره دارد.

سامسونگ همچنین اوت سال گذشته شرکت نوپای اسمارت‌تینگز را که سازنده یک پلت‌فرم برای وسایل خانگی هوشمند است به قیمت 200 میلیون دلار خریداری کرد.

در واقع لوازم خانگی هوشمند قبل از کیت خانگی اپل یا بریلو گوگل وجود داشتند. ولی این وسایل معمولا به نرم‌افزارهای مختلف احتیاج دارند و به اشکال متفاوتی ارتباط برقرار می‌کنند که این امر همکاری وسایل را دشوار می‌کند.

برای مثال شما می‌توانید لامپ اتاق را به‌وسیله یک اپلیکیشن در گوشی خود روشن کنید یا قهوه ساز را با یک کلیک در گوشی روشن کنید اما در حال حاضر راهی برای همکاری این وسایل با هم وجود ندارد.

آنچه که طرح‌های اپل و گوگل برای ایجاد خانه هوشمند را متمایز می‌کند این است که هر دو شرکت در حال حاضر سیستم‌ عامل‌های قدرتمندی را برای تلفن همراه خلق کرده‌اند. این امر توان آنها را برای متصل کردن راحت تر وسایل خانه بیشتر می‌کند.

آلن درباره اینکه چه چیز اپل و گوگل را نسبت به دیگر شرکت‌ها در خصوص ایجاد خانه هوشمند متمایز می‌کند گفت: شرکتی همچون سامسونگ محصولات فوق‌العاده‌ای می‌سازد و انبوهی از محصولات را می‌فروشد ولی یک سیستم عامل موبایلی ندارد.

سیستم عامل گوشی‌های آنها متعلق به گوگل است، بنابراین آنها به آنچه که گوگل از طریق بریلو انجام دهد وابسته هستند.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;