ساخت بزرگترین تصفیه‌خانه خاورمیانه در پایتخت

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران از احداث بزرگترین تصفیه خانه آب خاورمیانه و چهارمین تصفیه خانه دنیا در تهران خبر داد و گفت: با اجرای تونل انتقال اب، بزودی انتقال آب از سد تنظیمی امیرکبیر کرج به تهران آغاز می شود.

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز،خسرو ارتقايي طرح بزرگ آبرسانی از سد تنظیمی امیرکبیر به تهران را یکی از بزرگترین طرح های شرکت آب منطقه ای تهران اعلام کرد و گفت: این طرح به منظور ایجاد سیستم انتقال جدید آب از منابع غربی تهران احداث می شود. تونل انتقال آب در دو قطعه 16 و 14 کیلومتری بالغ بر 30 کیلومتر و در منطقه 22 تهران احداث شده و آب را از سد تنظیمی امیرکبیر به مناطق شمال و شمال غرب تهران منتقل می کند.

مدیرعامل شرکت اب منطقه ای تهران، این طرح را یکی از مهم ترین و فنی ترین پروژه هایی دانست که در صنعت تونل سازی و زودتر از برنامه زمان بندی به اجرا درآمده و افزود: در اجرای این تونل که بیش از 98 درصد پیشرفت فیزیکی دارد با تکمیل بند انحرافی قادر خواهیم بود در هر ثانیه بالغ بر 16 مترمکعب بر ثانیه آب را از سد تنظیمی امیرکبیر به تهران منتقل نمائیم.

ارتقایی با اشاره به ویژگی های تونل اظهار داشت: این تونل توسط دستگاه حفاری تمام مکانیزه TBM حفاری و پوشش بتنی شده است و یکی از مهم ترین تونل هایی است که آب را در تراز بالا وارد شهر تهران در منطقه می کند و به این ترتیب بسیاری از هزینه های مصرف برق و پمپاژ آب کم شده و آلودگی های مسیر نیز حذف می شود.

وی احداث تصفیه خانه ششم آب تهران و تونل آبرسانی را یکی از شاهکارهای مهندسی آب عنوان کرد و افزود: این طرح به همت متخصصان داخلی شامل مشاور، پیمانکار و همچنین کارفرمای آن که از متخصصان و مهندسان داخلی شركت آب منطقه ای تهران هستند به انجام رسیده كه  با اتمام این طرح، آب سد امیرکبیر از طریق تونل تازه احداث شده و آب سد طالقان از خطوط انتقال قبلی که شامل چهار خط لوله است وارد تهران می شود.

 

تونل و تصفیه خانه ششم تهران

 

مدیرعامل شركت آب منطقه ای تهران افزود: تونل انتقال آب این طرح با 70 درصد پرشدگی مقطع، 16 مترمکعب در ثانیه آب را منتقل می کند. در انتهای این تونل بزرگ، تصفیه خانه ششم آب تهران در حال ساخت است.

 

این مقام مسئول در وزارت نیرو مصرف آب شرب شهر تهران را به طور متوسط 35 متر مکعب در ثانیه اعلام کرد و گفت: این تونل بیش از یک سوم آب مصرفی را می تواند منتقل نماید و ظرفیت تصفیه خانه ششم تهران 15 مترمکعب در ثانیه خواهد بود و این ظرفیت جمعیتي بالغ بر 3.5 میلیون نفر را تحت پوشش خود قرار خواهد داد. به این ترتیب با توجه به اتمام تونل انتقال و تکمیل تصفیه خانه در دست احداث، امکان افزایش ظرفیت تصفیه آب آشامیدنی شهر تهران ايجاد خواهد شد.

 

ارتقایی با اشاره به ویژگی های خاص طرح تصریح کرد: این پروژه جزء پروژه های بزرگ ایران از نظر تونل های انتقال آب است. تونل انتقال آب اجرا شده علاوه بر رعایت استانداردها و کیفیت معیارهای اجرای صحیح تونل از نظر زمان بندی و سرعت اجرا نیز جزء بهترین ها است.

 

وی رکورد حفاری و لاینینگ 65 متر طول تونل در طول 24 ساعت در این پروژه را از رکورد های بالا و دومین رکورد جهانی معرفی و تصریح کرد: از نظر کیفیت بتن و مصالح نیز اين طرح از بالاترین استانداردهای لازم برخوردار است ضمن آنکه متخصصان داخلی توانسته اند از گسل های منطقه با کمترین آسیب عبور کنند. برای اجرای بهینه پروژه از آزمایشگاه کنترل کیفیت و از نظر مقاومت و دوام بتن نیز از با کیفیت ترین و بهترین مصالح استفاده شده است.

 

ویژگی های تصفیه خانه ششم تهران

 

مدیرعامل آب منطقه ای تهران تصفیه خانه ششم را بزرگترین تصفیه خانه خاورمیانه و چهارمین تصفیه خانه بزرگ دنیا عنوان کرد و اظهار داشت: در انتهای تونل 30 کیلومتری آبرسانی از سد تنظیمی امیرکبیر به تهران که در تراز بالا ساخته شده است آب به صورت ثقلی به مناطق شمال و شمال غرب تهران می رسد و در مرحله اول ظرفیت تصفیه خانه 7.5  مترمکعب در ثانیه و در مرحله دوم نیز 7.5 مترمکعب در ثانیه آب منتقل می شود که در مجموع 15 متر مکعب در ثانیه خواهد شد.

 

ارتقایی افزود: این تصفیه خانه در درازمدت بالغ بر 30 درصد آب مورد نیاز شهر تهران را تصفیه و تامین می کند كه در ابتدا بخشی از مناطق 21 و 22 و شمال و شمال غرب تهران بهره مند خواهند شد و به تدریج این تصفیه خانه تمام این مناطق را تحت پوشش قرار خواهد داد.

 

وی با اشاره به این که درصدد هستیم تا بتوانیم اوایل سال جاري بخش اول طرح را به بهره برداری برسانیم اظهار داشت: در فاز اول 2.5 مترمکعب در ثانیه آبرسانی انجام می شود و عملیات اجرایی در تمام قسمت ها در حال انجام است ضمن آنکه اولین تصفیه خانه ایران است که توسط متخصصین ایرانی طراحی و ساخته می شود که فیلتر آن به صورت دو لایه آب را وارد مخزن كرده و پس از کلرزنی، آب وارد شبکه می شود.

 

مدیرعامل شركت آب منطقه ای تهران افزود: امیدواریم بتوانیم 7.5 متر مکعب در ثانیه فاز اول را در نیمه اول سال 93 به بهره برداری برسانیم و حداقل سه سال زمان نیاز است تا 7.5 مترمکعب بعدی به بهره برداری برسد.

 

این مقام مسئول در وزارت نیرو آغاز بهره برداری از طرح را سال 92 عنوان کرد و اظهار داشت: با برنامه ریزی های انجام شده و در صورت تامین به موقع اعتبارات و رفع موانع در تیرماه سال جاري، آبرساني به ميزان 2.5 مترمکعب در ثانیه آغاز می شود.

 

اعتبارات طرح

 

ارتقایی با اشاره به اعتبارات طرح گفت: تاکنون حدود 2000 میلیارد ریال برای این طرح هزینه شده و در حال حاضر بیش از 200 میلیارد ریال به پیمانکاران طرح بدهکار هستیم که با تخصیص 1200 میلیارد ریال اعتبار جدید می توان تونل انتقال آب از سد امیرکبیر به تهران و نیز فاز اول تصفیه خانه را به اتمام رساند.

 

وی بخشی از این تصفیه خانه را جزء طرح های مهر ماندگار عنوان کرد و تصریح کرد: در صورتی که مشکلات ارزی مورد نیاز برای تجهیزات برقی و مکانیکی تامین شود، مصمم هستیم تا بتوانیم اوایل سال آینده بخش اول پروژه را به مرحله بهره برداری برسانیم.

 

این مقام مسئول در وزارت نیرو تامین اعتبارات از سوی شرکت آب و فاضلاب کشور و حل مسائل ارزی و تامین تجهیزات تصفیه خانه را مهم عنوان و تاکید کرد: اميدواريم در صورت تامین منابع ارزی و با مصوبه شورای عالی فني بتوانیم مسائل ارزی را حل نموده تا مشکل مرتفع شود.

پایان پیام/.

 

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;