۱۰ علت شکایت از مهندس ناظر ساختمان

تاسیسات نیوز/  مهندس علی بهرامیان بذل: تا جایی که بخاطر دارم، همیشه یکی از دغدغه‌های فکری مردم این بوده که طوری زندگی کنند تا پای آن‌ها به دادگاه و پاسگاه کشیده نشود. حتی این خواسته تبدیل به دعای بزرگترها در حق کوچکترها بوده و هست. متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که در جامعه مهندسی کشور، بدلیل عدم آگاهی از قوانین جاری در حوزه فعالیت کاری و عدم انجام وظایف قانونی خویش، دچار درگیری‌های حقوقی می‌شوند و بعضا این پرونده‌ها و احکامی که به واسطه این تخلفاتِ ندانسته صادر می‌شوند، موجبات شکایت از مهندس ناظر ساختمان را فراهم می‌آورد .
«افرادی که گرفتار قانون می‌شوند، افرادی ذاتا بد و خلافکار نیستند، بلکه تنها گناه آن‌ها اینست که یک بار در مقابل انجام قانون و وظایف قانونی کوتاه آمده‌اند.»
۱۰ مورد از تخلفات مهندس ناظر
در این مقاله قصد دارم به دلایل اصلی محکومیت‌های قضایی و انتظامی مهندسان بپردازم.  در ادامه به ۱۰ دلیل اصلی محکومیت‌های قضایی و انتظامی مهندسان که باعث شکایت از مهندس ناظر ساختمان، طراح و مجری می‌گردد خواهم پرداخت:
۱) حذف پارکینگ:
عدم رعایت فاصله ستون‌ها با هم در ورودی پارکینگ و دقت نکردن به نحوه استقرار خودروها در زمان دیوارچینی می‌تواند موجب کسر فضا و در نتیجه حذف پارکینگ و پرداخت جرائم سنگین در کمیسیون ماده ۱۰۰ شود که در بسیاری موارد مالک از مهندس ناظر و مجری ساختمان بابت عدم دقت کردن به این موضوع و عدم صدور گزارش و دستورکار در این خصوص شکایت می‌کنند.
 ۲) عدم رعایت درز انقطاع :
 عدم رعایت درز انقطاع در ساختمان‌های بتنی قبل از بتن ریزی فنداسیون و اجرای ریشه ستون‌ها و در ساختمان‌های فلزی همزمان با نصب بیس پلیت و نصب اسکلت ساختمان که باید توسط ناظر نقشه بردار، ناظر معمار و ناظر هماهنگ کننده کنترل شود. درصورت عدم رعایت این موضوع مالک می‌تواند با یک متن شکایت درز انقطاع از مهندس طراح دردسرساز شود.
۳) عدم رعایت بَر و کف ساختمان:
عدم رعایت بَرِ ساختمان می‌تواند موجب ورود ملک به داخل معبر و عدم رعایت تراز کف موجب افزایش ارتفاع ساختمان یا افزایش طول ستون‌ها شده و در نهایت پرونده در کمیسیون ماده مطرح شده و منجر به تخریب یا پرداخت جرائم سنگین شوند.
این تخلف می‌تواند موجب ورود ساختمان به معبر شود که با طرح این پرونده در کمیسیون، حکم تخریب را در بر خواهد داشت.
۴) عدم نصب آسانسور های استاندارد:
سقوط آسانسور در زمان بهره برداری قبل از صدور پایان‌کار نیز یکی دیگر از دلایل شکایت از مهندس ناظر ساختمان می‌باشد.
۵) عدم اجرای اسکوپ در نمای ساختمان:
سقوط سنگ نما را می‌توان به عنوان پرتکرارترین حادثه ساختمانی به‌شمار آورد. که می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیر جانی یا خسارات سنگین مالی را برای مالک و ناظر ساختمان در بر داشته باشد. این موضوع باعث شکایت مالک از سازنده برای نمای ساختمان و ریزش سنگ را خواهد شد.
عدم اجرای اسکوپ و ریزش نمای ساختمان
۶) عدم اجرای کلید محافظ جان
۷) عدم اجرای دریچه تبادل هوا:
مرگ خاموش نیز یکی دیگر از حوادثی است که در صورت عدم اجرای آن، می‌تواند بعد از بهره‌برداری از ساختمان موجبات شکایت و محکومیت مهندسان ناظر و مجری ساختمان را فراهم نماید.
۸ ) اجرای نامناسب اسکلت بتنی ساختمان که موجب اجرای طرح تقویت گردد:
مهندسان ناظر سازه و مجریان ساختمانی در صورت عدم توجه به دتایل‌های اجرایی و کنترل نکردن مقاطع بتنی قبل از بتن ریزی و عدم صدور دستور کار و گزارش‌های به موقع، در صورت بروز حوادث ساختمانی مانند نشست سازه، به‌عنوان یکی از مقصران نشست ساختمان در دادگاه حاضر خواهند شد.
۹) عدم رعایت موارد ایمنی :
کار در ارتفاع بدون رعایت موارد ایمنی، مسدود نکردن بازشوهای سقف، سقوط مصالح، عدم نصب مناسب بالابر و… نیز جزو موارد ایمنی هستند که متاسفانه مهندسان زیادی را درگیر و موجب شکایت از مهندس ناظر ساختمان شده‌اند .
۱۰) عدم رعایت دسته‌بندی تخلفات ساختمانی و صدور پایانکار قبل از اصلاح تخلفات دسته ۳ و ۴:
برخی از تخلفات  که در دسته‌بندی وظایف مهندس ناظر ساختمان قرار می‌گیرند در صورت صدور پایان‌کار، می‌توانند برای مهندسان ناظر و مجری گرفتاری‌های حقوقی در بر داشته باشند.
در پایان باید عرض کنم که نمی‌توان به طور قطع اعلام کرد که چه حوادثی ممکن است در ساختمان رخ دهد و از همین رو تنها توصیه می‌کنم   خیلی ساده از کنار مسائل فنی و ایمنی موجود در کارگاه عبور نکنید، چرا که خیلی اوقات همین کوتاهی‌های بی‌مورد می‌تواند مسبب بروز حوادث تلخ و زیان‌بار گردد . بسیاری از همین تخلفات را می‌توان با یک تذکر کتبی به جا و بموقع و با کلمات و جملات درست و بجا، اصلاح کرد و از بروز حوادث ناگوار جلوگیری نمود.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;