۲۴ نیروگاه خورشیدی ۴۵۵ مگاواتی در مرکز ایران
به گزارش تاسیسات نیوز، مدیر عامل برق منطقهای یزد با اشاره به پتانسیلها و قابلیتهای استان یزد در راستای بهرهمندی از انرژی خورشیدی، اظهار داشت: استان در آیندهای نزدیک به مهد تولید انرژی خورشیدی تبدیل میشود.
محمدحسن صباغزادگان با اشاره به این که رویکرد وزارت نیرو استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید انرژی الکتریکی است؛ تولید انرژی خورشیدی را از مهمترین این انرژیها ذکر کرد و افزود: انرژی خورشیدی همانند سایر انرژیها به طور مستقیم یا غیرمستقیم میتواند به دیگر اشکال انرژی همانند گرما و الکتریسیته تبدیل شود.
وی با بیان این که استان یزد قابلیتها و پتانسیل زیادی برای بهرهگیری از انرژی خورشیدی دارد؛ بیان داشت: این استان با توجه به برخورداری از زمینهای مسطح و اقلیم کویری و روزهای آفتابی زیادی که دارد، موقعیت بسیار مناسبی برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی دارد.
صباغزادگان با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان یزد و امکان ارتباط با استانهای اصفهان، خراسان جنوبی و کرمان که در همسایگی یزد قرار دارند؛ گفت: در حال حاضر از طریق پنج شبکه خطوط انتقال ۴۰۰ کیلوولت با استانهای همجوار در ارتباط هستیم و امکان تبادل انرژی الکتریکی در استان با سایر نقاط کشور را داریم.
وی با بیان این که تاکنون متقاضیان زیادی برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی در استان درخواست داشتهاند؛ گفت: درحال حاضر ۲۴ محل برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی توسط متقاضیان پیشنهاد شده که این اماکن در تمام شهرستانهای استان یزد اعم از اشکذر، مهریز، اردکان، تفت، یزد، خاتم، بهاباد، ابرکوه، بافق و میبد قرار دارند.
این مقام مسئول با اشاره به این که پروانه ساخت مجموعهی این ۲۴ نیروگاه دارای ظرفیت ۴۵۵ مگاوات است؛ تصریح کرد: از این تعداد، تاکنون با ۱۳ مشترک با قدرت ۱۲۰ مگاوات، قرارداد خرید تضمینی برق امضا شده است و بر همین اساس، دولت قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله انرژی الکتریکی را با این ۱۳ مشترک امضا کرده و اکنون نیز قریب۵ .۱ سال از این مدت گذشته که بیانگر این است که در آیندهای نزدیک نیروگاههای خورشیدی وارد مرحله بهرهبرداری خواهند شد.
صباغزادگان با اشاره به این که براساس برنامه تا پایان سال ۹۶ استان از دو یا سه نیروگاه خورشیدی هرکدام به ظرفیت ۱۰ مگاوات بهرهمند خواهد شد اظهار داشت: در حال حاضر این نیروگاهها در حال نصب تجهیزات هستند.
وی در ادامه ضمن اشاره به ویژگی پاک و تجدیدپذیر بودن انرژی خورشید، اظهار کرد: طبیعی است که سرمایهگذاری اولیه برای بهرهبرداری از انرژی خورشیدی بیشتر از سرمایهگذاری برای نیروگاههای فسیلی است، اما انرژی خورشیدی با هزینه کم بهرهبرداری میشود و از طرفی دیگر نیز هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمیکند و به سبب داشتن این ویژگیها، قطعاً آینده تولید برق از آن انرژیهای تجدیدپذیر است.
صباغزادگان در بخش دیگری از سخنان خود به ترویج و توسعه استفاده از انرژی خورشیدی و فناوریهای آن اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی گرم و خشک استان یزد، به منظور استفاده از قابلیت خاک به عنوان ذخیرهساز کمهزینه و طبیعی انرژی خورشیدی، طرح ساخت خانههای زمین پناه در استان در دستور کار است.
وی خاطرنشان کرد: خانههای زمین پناه، خانههایی است که از زمین حداکثر استفاده را برای برخورداری از نور و گرمای طبیعی زمین میبرند.
این مقام مسئول با بیان این که تاکنون دو قرارداد در راستای ایجاد خانههای زمینپناه در استان منعقد شده است؛ اظهار کرد: این دو طرح به مراحل خوبی رسیده و به دنبال این هستیم که بتوانیم از انرژی خورشید حداکثر استفاده را داشته باشیم.
صباغزادگان از دیگر اقدامات انجام شده به انعقاد تفاهمنامه برای ایجاد شاخه مرکز توسعه فناوری انرژی خورشیدی در یزد اشاره و خاطرنشان کرد: این تفاهمنامه شامل راهاندازی واحدهای رصد، پیشرشد و رشد فناوریهای پسیو خورشیدی است که مرکز پژوهشهای خورشیدی یزد در این رابطه در حال فعالیت است.
انتهای خبر