یک گام تا تجارت جهانی فاصله است

به گزارش تاسیسات نیوز، گاز یک نعمت الهی است که بخش عظیمی از آن در کشور ماست و نیازی است که بشر نیازمند آن است. شرکت ملی گاز ایران در دوران پسا‌تحریم همکاری با بزرگان گازی دنیا را با هدف حضور بیشتر در بازارهای جهانی گسترش می‌دهد.




مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در حاشیه مراسم امضای موافقت‌نامه ایجاد بسترهای مناسب برای حمایت از صادرکنندگان کالا به ترکمنستان در مقابل واردات گاز از آن کشور اظهار کرد: شرکت ملی گاز ایران در 10 ماه گذشته موفق به تحقق برنامه‌ریزی‌های خود در بیشتر موارد شده است.




مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به همکاری ایران و شرکت گازپروم اشاره کرد و گفت: در این همکاری مذاکره‌ای برای صادرات گاز به ترکیه انجام نشده است. عراقی یادآور شد: همکاری شرکت ملی گاز ایران و شرکت گازپروم در قالب تشکیل پنج کارگروه در بخش‌های سرمایه‌گذاری، تعمیرات، نگهداری، ذخیره‌سازی و پالایشگاهی انجام می‌شود.





وی با بیان اینکه به‌طور کلی شرکت‌های بزرگ گاز دنیا تجربیات و دانشی دارند که می‌توانند با یکدیگر مبادله کنند، گفت: افزون بر همکاری با شرکت گازپروم، موافقت‌نامه‌ای نیز با یکی از شرکت‌های فرانسوی امضا شده است.





مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه شرکت سایپم ایتالیا نیز علاقه‌مند به همکاری با ایران در حوزه انرژی است، گفت: توافقنامه ساخت خط لوله نهم سراسری به‌عنوان خط لوله صادرات گاز ایران در سفر رئیس‌جمهوری به ایتالیا امضا شده است.





وی افزود: خط لوله دوم سراسری نیز از سوی این شرکت در ایران اجرا شده و توافقنامه ساخت خط لوله نهم سراسری با شرایط اعلام شده از سوی ایران در سفر رئیس‌جمهوری و از سوی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امضا شده است.





مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: براساس توافق انجام شده، شرکت سایپم ایتالیا در اجرای این پروژه باید از پیمانکاران ایرانی استفاده کند و تمام تجهیزات از جمله توربوکمپرسور و تجهیزات نیز از داخل تامین می‌شود.





مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه درباره قرارداد صادرات گاز به پاکستان گفت: این قرارداد کماکان در جریان است و فسخ نشده و طرف پاکستانی پیش‌تر اعلام کرده بود که مشکلی برای اجرای خط نداریم.





وی با بیان اینکه در دولت قبل به دلیل درآمد بالای نفتی وعده پرداخت ٥٠٠ میلیون یورو کمک مالی برای اجرای این خط در خاک پاکستان داده شده بود، اعلام کرد: پاکستان به گاز ایران نیازمند است و در حال آماده‌سازی زیر ساخت‌ها برای دریافت گاز است.





به گفته معاون وزیر نفت، مقام‌های پاکستان ادعا کرده‌اند در حال نهایی کردن شرایط برای اجرای خط لوله هستند که با آمادگی آنها قسمت باقی مانده خط لوله تا مرز ایران و پاکستان را اجرا می‌کنیم.





وی در ادامه به صادرات گاز به عراق اشاره کرد و گفت: خوشبختانه قرارداد صادرات گاز به استان‌های بغداد و بصره امضا شده است و دیروز نیز بحث چگونگی تزریق گاز به خط انتقال بغداد بررسی شد و تا پایان سال مشعل گاز در مرز ایران و عراق (نفتشهر) روشن می‌شود.




عراقی اظهار کرد: صادرات گاز اوایل سال آینده با اعلام آمادگی عراق آغاز می‌شود و در ٩ ماه نخست اجرایی شدن قرارداد، روزانه هفت میلیون مترمکعب، پس از یک سال روزانه ١٤ تا ٢٥ میلیون مترمکعب در روز افزایش می‌یابد.





مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه قرارداد صادرات گاز به عراق ٦ساله است، ادامه داد: براساس قرارداد، در فصل گرم سال روزانه ٣٥ میلیون مترمکعب گاز به استان بغداد ارسال می‌شود.





وی درباره افزایش حجم صادرات گاز به ترکیه نیز گفت: طرف ترک سه روز گذشته درخواست افزایش واردات از ایران را داشت که با هماهنگی انجام شده شرایط برای افزایش دو میلیون مترمکعب گاز فراهم شد در نهایت یک میلیون مترمکعب از این گاز ایران از سوی آنها برداشته شد.




عراقی در مورد شکایت دوم شرکت بوتاش از ایران به دیوان داوری نیز اظهار کرد: طرف ترک ادعای کاهش35درصدی قیمت گاز وارداتی از ایران را به دادگاه ارائه کرده بود و دادگاه با کاهش ١٠ تا ١٥ درصد موافقت کرده است.





معاون وزیر نفت با بیان اینکه برای پرداخت این مبلغ باید روش و حد و نصاب مشخص شود، ادامه داد: درباره نحوه پرداخت، مذاکره‌ای انجام نشده است.وی با بیان اینکه ترکیه ادعای کاهش قیمت از سال ٢٠١٠ را به دادگاه ارائه کرده بود، گفت: با ارائه مستندات موضوع کاهش قیمت از سال ٢٠١١ اعمال می‌شود.





معاون وزیر نفت درباره کاهش است مجدد قیمت صادرات گاز به ترکیه افزود: قیمت گاز تابعی از نفت است و با توجه به کاهش قیمت نفت شاهد ارزان شدن قیمت گاز جهانی بوده‌ایم.




عراقی در ادامه به حجم تحویل گاز به پتروشیمی‌ها اشاره کرد و گفت: در ١٠ ماه امسال به‌صورت میانگین روزانه ٤٣ میلیون مترمکعب گاز به پتروشیمی‌ها تحویل شده که این مقدار در مدت مشابه پارسال ٤٠ میلیون مترمکعب بوده است.





وی ادامه داد: امسال قیمت هر مترمکعب خوراک برای واحدهای پتروشیمی ٣٣٤ تومان و قیمت سوخت ١٣٠ تومان بوده و اخیرا قیمت پتروشیمی‌ها تغییر کرده است از سوی وزیر نفت ابلاغ شد که البته به گفته عراقی، قیمت خوراک بر اساس نرخ داخلی، متوسط قیمت واردات و صادرات و بر اساس قیمت میانگین جهانی محاسبه و در قالب فرمول ابلاغ شده است.





مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه قیمت خوراک مورد رضایت شرکت‌های پتروشیمی بوده است، گفت: این قیمت از سال ٩٥ اعمال می‌شود.




وی تاکید کرد: به دلیل پرداخت بخشی از هدفمندی یارانه‌ها از سوی شرکت ملی گاز ایران، شرکت‌های پتروشیمی باید مطالبات معوق خود را پرداخت کنند و خوش‌حساب شوند.معاون وزیر نفت درباره قیمت گاز تحویلی به نیروگاه‌ها گفت: قیمت گاز تحویلی به نیروگاه‌ها حدود ٨٠ تومان است ولی مبلغی از این پول دریافت نمی‌شود و از سوی سازمان برنامه و بودجه محاسبه می‌شود.





معاون وزیر نفت درباره درآمد شرکت ملی گاز ایران گفت: سالانه حدود ١٧٠ میلیارد مترمکعب گاز فروخته و به ازای هر مترمکعب ١٢٠ تومان دریافت و ٢٣ تومان از این مقدار سهم شرکت ملی گاز ایران است.وی ادامه داد: شرکت ملی گاز ایران سالانه ٩ هزار میلیارد تومان به سازمان هدفمندی و سه هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت می‌کند.





حمید‌رضا عراقی در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضع واردات ورقه‌های خطوط لوله سراسری گاز به کشور گفت: هم‌اکنون تامین ورق به جز قطرهای ٤٨ و ٥٦ اینچ از طریق شرکت‌های ایرانی انجام می‌شود و چون ورق‌های خطوط لوله 48 و 56 اینچ در ایران تولید نمی‌شود نیاز کشور از طریق کشورهای آلمان، هند، اوکراین و چین که تولید‌کننده آن هستند، تامین می‌شود.

منبع: دنیای اقتصاد






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;