در تاریخ ۲۲ دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصمیم گرفت که با وضع قطعنامهای، سالیانه یک روز را به گرامیداشت روز جهانی زنان نقش مهم زنان و دختران در علم و فناوری اختصاص دهد.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، در تاریخ ۲۲ دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصمیم گرفت که با وضع قطعنامهای، سالیانه یک روز را به گرامیداشت نقش مهم زنان و دختران در علم و فناوری اختصاص دهد.
در این راستا، ۱۱ فوریه (مصادف با ۲۲ بهمن ماه سال جاری) به عنوان “روز جهانی زنان و دختران در علم” انتخاب شد.
امسال پنجمین سالی است که این روز توسط “یونسکو” و ” زنان سازمان ملل متحد” و با همکاری موسسات جامعه مدنی جشن گرفته میشود.
هدف از گرامیداشت این روز هم ارتقاء نقش زنان و دختران در علم است.
این روز فرصتی برای بهبود دسترسی برابر زنان و دختران به علم با مردان و مشاهده قدرت زنان در علم است.
به مناسبت این روز، یونسکو در وبسایت خود نوشت:برای یونسکو، برابری جنسیتی یک اولویت جهانی است و حمایت از دختران جوان، آموزش و بهبود توانایی آنها در عملی ساختن ایدههایشان، اهرمی برای توسعه و صلح جهانی محسوب میشود.
مقابله با برخی از بزرگترین چالشهای برنامه توسعه پایدار، نیازمند استفاده از استعدادهای بیشتر است. به این ترتیب باید زنان بیشتری در این زمینهها فعالیت کنند.
روز جهانی زنان در علم” یادآور میشود که زنان و دختران نقش مهمی در جوامع علمی و فناوری ایفا میکنند و باید مشارکت آنها تقویت شود.
در حال حاضر کمتر از ۳۰ درصد از محققان جهان را زنان تشکیل میدهند.
دانشگاه “لورنشن “( Laurentian) کانادا هم به مناسبت این روز و با هدف تشویق زنان، دو مراسم را در این دانشگاه برگزار کرد.
در این سمپوزیوم زنان و دختران فعال در علم گرد هم آمدند تا راجع به حضور زنان و دختران در رشتههای علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی صحبتهایی مطرح شود.
در بخش دیگری از مراسم رویدادی به نام “قدرت زنان در علم” برگزار میشود که با حضور زنانی خواهد بود که مشاغل موفقی در زمینههای علمی ایجاد کردهاند.
اطلاعات منتشر شده از سازمان ملل متحد نشان می دهد که علیرغم تلاشهای ۱۵ ساله برای الهام بخشیدن به زنان و دختران برای ورود به دنیای علم، همچنان زنان و دختران به طور کامل در این صنعت حضور ندارند و از تمام پتانسیل های قدرت زنان در علم به نحو مطلوب استفاده نمی شود.
آمارهای به دست آمده در یک مطالعه که به بررسی ۱۴ کشور جهان پرداخته، نشان میهد که احتمال حضور یک دانشجوی زن در مقطع کارشناسی در یک کشور ۱۸ درصد، دوره کارشناسی ارشد ۸ درصد و مقطع دکتری تنها ۲ درصد است.
این درحالی است که این میزان در مردان برای مقطع کارشناسی ۳۷ درصد و کارشناسی ارشد ۱۸ درصد است که برای مقطع دکتری به ۶ درصد میرسد.