کوبش بساز و بفروش ها بر طبل گرانی مسکن

رشد قیمت مصالح ساختمانی نوعی علامت برای افزایش قریب‌الوقوع قیمت تمام‌شده  به شمار می‌رود و در نهایت رشد قیمت مسکن نتیجه کوبیدن بر طبل افزایش قیمت مصالح خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، تمام کارشناسان بر این باور هستند که رشد قیمت مصالح ساختمانی نوعی علامت برای افزایش قریب‌الوقوع قیمت تمام‌شده به شمار می‌رود و در نهایت رشد قیمت  نتیجه کوبیدن بر طبل افزایش قیمت مصالح خواهد بود. این بهانه این روزها از زبان اکثر سازنده ها شنیده می شود و گفته می شود که قیمت تمام شده رو به بالا است چرا که قیمت انواع مصالح ساختمانی گران شده است.
بنابراین گزارش، اثر منفی تورم مصالح ساختمانی در سال جاری در بازار ساخت و ساز به گونه ای در حال ظاهر شدن است بهانه جدیدی در راه است تا قیمت افزایش یابد.البته سازندگان هم می دانند که قدرت خرید پایین است و اگر بیش از این هم قیمت ها رشد کند مسکن بیش از این در رکود فرو خواهد رفت.
یکی از فعالان  این بازار  که خود سازنده است می گوید رشد شدید قیمت مصالح ساختمانی از یکسو و کمبود عرضه برخی مصالح در بازار از سوی دیگر، باعث توقف فعالیت سازنده‌ها در نیمه اول امسال شد.
او می گوید که باید این عوامل را به سنگ اندازیهای شهرداری ها برای ساخت و ساز اضافه کرد و باید گفت اگر راهی برای رونق تولید اندیشیده نشود کمبود تولید بسیار زیاد خواهد شد.
حسام عقبایی نایب رئیس اتحادیه املاک می گوید با قطعیت کامل می گویم که شاهد رکود تورمی تا تابستان سال آینده نخواهیم بود اما آیا این بهانه جدید و این ساز ناکوک در سال ۹۹ خود را با افزایش قیمت  نشان خواهد داد؟
او می افزاید: فعالان مصالح ساختمانی باید از تمام توان خود برای متعادل کردن نرخ این محصولات استفاده کنند، زیرا اگر قیمت‌ها تعدیل شود، بازار رونق گرفته و ساخت‌وساز افزایش می‌یابد و در نهایت میزان فروش محصولات ساختمانی بالا می‌رود.
البته برخی کارشناسان که هیچ نقشی در ساخت و ساز ندارند می گویند که رشد قیمت مصالح ساختمانی و فولاد این روزها تهدیدی برای بخش مسکن محسوب شده و به نظر می رسد این موضوع دستاویزی برای برخی سازندگان  شده تا به بهانه رشد قیمت تمام شده،قیمت مسکن را در بازار افزایش دهند.
آنان می گویند که سمت و سوی بازار این روزها یکی از نقاط کور برای بخش مسکن محسوب می شود چرا که از یک سو قدرت خرید مسکن پایین است و از سوی دیگر قیمت تمام شده مسکن به دلیل رشد نهاده های مسکن در حال رشد است.
این دوگانگی در بخش مسکن موجب شده تا تمام کارشناسان و حتی فعالان بازار با احتیاط در خصوص شرایط حال و حتی آینده اظهارنظر کنند.
فرشید پورحاجت دبیر کانون انبوه سازان  می گوید که افزایش قیمت مصالح ساختمانی در پاییز و حتی زمستان تهدیدی بر قیمت تمام شده مسکن خواهد بود پس رشد قیمت دور از انتظار نیست.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت ساخت و ساز چندان مناسب نیست می افزاید: هر روز با اقدامات جدیدی شاهد بالا رفتن قیمت تمام شده مسکن هستیم که رشد قیمت فولاد و انواع مصالح ساختمانی یکی از دلایل است.
* بازر مسکن بیش از پیش در رکود فرو خواهد رفت
مهدی غلامی کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه اگر اتفاق خاصی در بخش‌های کلان اقتصاد رخ ندهد نباید شاهد نوسانات شدید قیمتی در بازار مسکن باشیم گفت: قطعا رشد قیمت مصالح ساختمانی و به تبع آن رشد قیمت تمام شده بر قیمت نهایی مسکن تاثیر خواهد گذاشت اما اینکه با این قدرت خرید متقاضیان وضعیت بازار چگونه خواهد بود مشخص است که بازار بیش از این در رکود معاملات فرو خواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه وقتی مسکن کشش رشد قیمت ندارد و دلیلی برای رشد قیمت نمی بینیم ادامه داد: دولت باید هر چه زودتر اقدامات خود را برای کاهش قیمت مصالح ساختمانی و تاثیر آن بر قیمت تمام شده انجام دهد.
اکثر سازنده ها و انبوه سازان فعال می گویند مادامی که قیمت مسکن رشد جهشی داشته باشد نمی توان از آینده بازار اطلاع دقیق به متقاضیان داد اما ثبات قیمت مسکن برای سازنده های مسکن خوش یمن نخواهد بود چرا که وقتی قیمت مسکن رشد نمی کند سازنده‌های مسکن به ساخت و ساز ترغیب نمی شوند.
*اگر قیمت تمام شده بالا رفت باید تنها شامل واحدهای نوساز شود
اما مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک می گوید که اگر هم قیمت مصالح ساختمانی افزایش یافته و بخواهد بر قیمت مسکن و قیمت تمام شده اثر بگذارد باید ماهها بگذرد گفت: اگر هم قیمت تمام شده بالا رفت باید تنها شامل واحدهای نوساز شود نه اینکه واحدهای مسکونی چند سال ساخت.
وی ادامه داد: بنده معتقد هستم که قیمت  نباید بلافاصله متاثر از رشد قیمت مصالح ساختمانی رشد کند چرا که بازار  در سال گذشته شاهد رشد ۱۰۰ درصدی قیمت‌ها بوده است و متقاضیان این بازار دیگر قدرت خرید آنچنانی برای واحدهای مسکونی با قیمت بالاتر را ندارند.
به طور حتم نرخ تمام شده تولید مسکن تحت تأثیر عوامل مختلفی است که مصالح و تجهیزات ساختمانی یکی از مسائل بسیار مهم در این حوزه محسوب می‌شود، بنابر این تعدیل شدن نرخ مصالح به نفع بازار خواهد بود.
در شرایط کنونی بازار مسکن به دلیل افزایش نرخ ملک دچار رکود تورمی شدیدی شده و متقاضیان قدرت خرید را ندارند حال امید است برخی سازندگان مسکن به بهانه رشد قیمت تمام شده،قیمت مسکن را در بازار افزایش ندهند.
همچنین امید است همانطور که وزارت راه و شهرسازی ماههاست وعده دادن کارت مصالح ساختمانی به سازندگان را داده بود زودتر آنرا عملیاتی کند.
منبع خبرگزاری فارس
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;