کم مصرف کردن یعنی فروش سهام سعودی آرامکو
به گزارش تاسیسات نیوز، منابع صنعتی می گویند عربستان سعودی به احتمال زیاد در تابستان امسال مصرف نفت خود را برای تولید برق در داخل کشور کاهش خواهد داد. این اقدام همزمان می باشد با افزایش قیمت سوخت در عربستان و استفاده بیشتر از گاز طبیعی در نیروگاه های برق.
به گزارش تابناک، مصرف کمتر نفت خام در عربستان به این معنا است که بزرگترین صادر کننده نفت دنیا نیازی به افزایش تولید نفت تا سقف رکوردی که در ژولای سال گذشته به آن رسید یعنی 10.67 میلیون بشکه در روز نخواهد داشت حتی اگر سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و سایر تولید کننده ها محدودیت عرضه خود را در ژوئن امسال به پایان برسانند.
مردم کمتر مصرف کنند تا سهام سعودی آرامکو به فروش برسد
این مسئله همچنین باعث خواهد شد تا فروش 5 درصد سهام شرکت سعودی آرامکو از جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاران برخوردار گردد چرا که این غول انرژی دولتی اگر لازم باشد نفت بیشتری برای صادر کردن خواهد داشت و همچنین می تواند سوخت خود را با قیمت بیشتری به بازار داخلی بفروش برساند.
یک منبع صنعتی واقع در عربستان سعودی می گوید “در حال حاضر ما بیشتر از همیشه از گاز طبیعی استفاده می کنیم و با اصلاحاتی که در قیمت های برق صورت گرفته است مصرف نفت خام کاهش پیدا خواهد کرد. تابستان امسال مصرف نفت خام کم تر خواهد بود”
اصلاحات داخلی عربستان سعودی در بخش انرژی قصد دارد تا مصرف اضافی داخل کشور را مهار کند. مصرف بالای نفت خام در داخل عربستان باعث کاهش میزان نفت موجود برای صادرات می شود.
یارانه های انرژی عربستان تا مدت زیادی قیمت برق و سوخت را در کسری از قیمت هزینه نگه داشته بود، بودجه دولت را تخلیه کرده و به مصرف کنندگان انگیزه کمتری برای خرید خودروهای کوچکتر و یا خاموش کردن سیستم های تهویه هوا با مصرف بالا را می داد حتی اگر در خانه نبودند.
اما کاهش بین المللی قیمت های نفت که از 100 دلار در 2014 به 55 دلار به ازای هر بشکه رسیده است باعث ایجاد خلأ بزرگی در خزانه دولت شده است و حالا عربستان قصد دارد تا از منابع عظیم گاز خود برای مصرف داخلی بهره ببرد.
یک منبع دیگر که با این مسئله آشنا است می گوید “این یک هدف ملی است. چند سالی است که آرامکو این کار را انجام می دهد یعنی مصرف نفت خام را از طریق استفاده گاز کاهش داده است و بخش تولید انرژی را به کارامدی بیشتر ترغیب کرده است”
در دسامبر 2015، دولت که تا حدود 300 میلیارد ریال در یارانه های آب و انرژی هزینه کرده بود، قیمت برق را برای صنعت و قیمت های بنزین را تا 50 درصد افزایش داد. افزایش تدریجی بیشتر تا 2020 در دستور کار قرار کرفته است.
انتهای خبر