چگونگی جذب سرمایه برای ساخت نیروگاه

به گزارش تاسیسات نیوز، معاون برنامه‌ریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی آخرین جزئیات سرمایه‌گذاری خارجی در زمینه احداث نیروگاه‌های ایران را تشریح کرد.

 

 

 

حمیدرضا عظیمی با اشاره به سرمایه‌گذاری 6میلیارد دلاری در زمینه احداث نیروگاه‌ها پس از اجرایی شدن برجام، گفت: نخستین پروژه مربوط به احداث 5 هزار مگاوات نیروگاه راندمان بالا با مشارکت «مپنا و شرکت‌های خارجی» است که قرارداد آن مبادله شده است.





وی افزود: ارزش این قرارداد 5/ 2 میلیارد یورو است و نخستین بلوک آن در سال 97 در بندرعباس به بهره‌برداری خواهد رسید که 85 درصد از منابع این پروژه را شرکای خارجی مپنا تامین مالی (فاینانس) می‌کنند. عظیمی در ادامه اظهار کرد: علاوه براین، یک قرارداد با شرکت «یونیت اینترنشنال» مبادله شده که قرارداد آن شامل احداث 2 نیروگاه سیکل‌ترکیبی است که 2 هزار و 80 مگاوات ظرفیت دارد.





وی افزود: قرارداد این نیروگاه اواخر سال 95 مبادله شد و اقدامات اجرایی آن در حال انجام است؛ ارزش این قرارداد حدود یک میلیارد و 250 میلیون یورو است و منابع مالی این پروژه به‌طور کامل توسط سرمایه‌گذار خارجی (یونیت اینترنشنال) تامین می‌شود.

 

 

 

معاون برنامه‌ریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: علاوه بر این دو طرح، احداث یک نیروگاه 1400 مگاواتی بخاری «سیریک» در استان هرمزگان نیز برنامه‌ریزی شده که ارزش قرارداد احداث این نیروگاه 5/ 1میلیارد یورو است که 2/ 1 میلیارد یورو توسط روسیه فاینانس می‌شود.





عظیمی افزود: این طرح هم جزو طرح‌هایی است که فعالیت آن آغاز شده و اوایل سال 1401 وارد مدار خواهد شد. وی اضافه کرد: علاوه بر سه طرح ذکر شده، طرح‌های احداث «نیروگاه ری و نیروگاه طبس» نیز در دستورکار این شرکت قرار دارد.





در ادامه عظیمی اعلام کرد که با هدف «بازسازی و نوسازی نیروگاه ری در 2 مرحله»، «افزایش ظرفیت نیروگاه موجود به بیش از دوبرابر (1000 مگاوات)» و همچنین «افزایش راندمان نیروگاه به حدود 60درصد»، مذاکراتی با شرکت‌های ژاپنی که از بزرگترین تولیدکنندگان توربین گازی در جهان هستند از شهریور سال گذشته آغاز شده و تا پایان سال نهایی می‌شود که برای این کار مجوزهای تامین مالی خارجی اخذ شده است.





به‌گفته معاون شرکت مادرتخصصی تولید نیروگاه برق حرارتی، طرح احداث نیروگاه 650 مگاواتی طبس با مشارکت «گروه مپنا و شرکت شانگهای الکتریک چین» نیز در دستور کار قرار گرفته است.





عظیمی ارزش این قرارداد را 5/ 4 میلیارد یوآن ذکر کرد و گفت: مجوزهای این فاینانس اخذ شده است و در حال انجام تشریفات اداری برای تنظیم و مبادله قرارداد آن هستیم. براساس آمارهای منتشر شده از 77 هزار مگاوات ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌ها در سراسر کشور، بیش از 62 هزار مگاوات آن به نیروگاه‌های بخاری، گازی و سیکل‌ترکیبی اختصاص دارد.





از 62 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی، ظرفیت نیروگاه‌های بخاری 15 هزار و 829 مگاوات است که 5/ 20درصد سهم کل نیروگاه‌های کشور را به خود اختصاص داده‌اند. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد ظرفیت نیروگاه‌های گازی 27هزار و 258 مگاوات است که 35/ 35 درصد از ظرفیت نصب‌شده کل کشور را تشکیل می‌دهند؛ همچنین ظرفیت نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی نیز 19 هزار و 470 مگاوات است که سهمی 25/ 25درصدی در نیروگاه‌های نصب شده را به خود اختصاص داده‌اند.





سایر ظرفیت‌های ایجاد شده در نیروگاه‌های کشور مربوط به نیروگاه‌های برق‌آبی، اتمی، تولید پراکنده، دیزلی و تجدیدپذیر است. به این ترتیب بیش از 1/ 81 درصد از ظرفیت نصب‌شده صنعت برق، متعلق به نیروگاه‌های حرارتی تحت راهبری شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی است.





این در حالی است که از 289 میلیارد کیلووات ساعت برق تولیدشده در سال 95، نیروگاه‌های بخاری 85 میلیارد کیلووات ساعت، نیروگاه‌های گازی 7/ 76 میلیارد کیلووات ساعت و نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی 9/ 103میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده‌اند. نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی نیز با 9/ 35 درصد از کل تولید برق کشور، بیشترین سهم تولید نیروگاهی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;