چشم انتظاری دریاچه ارومیه با سد آذربایجان

به گزارش تاسیسات نیوز، سدهای چپرآباد اشنویه و سد سیلوه پیرانشهر با هدف کمک به احیای دریاچه ارومیه در حال ساخت هستند. سد چپرآباد آب شرب شهرهای نقده، اشنویه و نالوس را تامین خواهد کرد.

 

 

 

سعید تقی‌پور، مجری طرح سد چپرآباد اشنویه اظهار کرد: این سد از نوع خاکی با هسته رسی بوده و با هدف تامین آب زیست محیطی دریاچه ارومیه و تامین آب شرب شهرهای نقده، اشنویه و نالوس با بهره‌برداری در فاز اول و در مرحله دوم برای تامین آب اراضی حق آب کانی رش در حال احداث است.





وی با بیان اینکه فاز اول سد چپرآباد در سال ۹۰ شروع و در سال ۹۲ به اتمام رسیده است، اظهار کرد: فاز دوم این طرح اکنون در حال اجرا است که به‌دلیل کمبود نقدینگی به کندی پیش می‌رود چرا که طبق اعتبار مصوب امسال قرار بود ۸۳۰ میلیارد ریال برای اتمام این طرح اختصاص یابد که تاکنون هیچ ریالی تخصیص نیافته است.





این مقام مسوول با بیان اینکه با تکمیل این طرح سالانه ۹۰ میلیون مترمکعب آب برای دریاچه ارومیه رهاسازی می‌شود، ادامه داد: از اعتبار مصوب برای این طرح در حدود ۵۶۰ میلیارد ریال برای خرید مخزن و خرید اراضی در نظر گرفته شده است که برای نجات دریاچه ارومیه هر چه سریع‌تر باید این سد به اتمام برسد.





وی با اشاره به ویژگی‌های این سد افزود: سد چپرآباد دارای ویژگی‌هایی همچون ارتفاع ۳۴ متری از پی و ۲/ ۳۲متری از کف رودخانه، طول تاج ۴۸۰ متر و عرض تاج ۱۰ متر است.قاسم بهنام، مجری طرح سد سیلوه پیرانشهر اظهار کرد: این سد یک طرح عظیم بوده که در صورت اتمام آب شرب پیرانشهر، اراضی پایین‌دست دشت جلدیان را تامین کرده و تبدیل به یک جاذبه توریستی و گردشگری برای استان خواهد شد.





وی با اظهار امیدواری از اینکه این طرح تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد، تصریح کرد: این سد به همراه کانال انتقال آب جلدیان در صورت بهره‌برداری ۱۲ هزار و ۹۶۰ هکتار اراضی را سیراب می‌کند که از این میزان ۷۳۰ هکتار توسط سد سیلوه و ۲۶۰ هکتار از کانال جلدیان از آب برخوردار می‌شوند.





این مهندس و مجری طرح خاطرنشان کرد: ارتفاع سد جیلوه از پی ۷۳، ارتفاع از کف رودخانه ۷۹، طول تاج ۷۳۱ متر و با ظرفیت دپی ۳/ ۱۶ مترمکعب است.وی درباره کانال انتقال آب جلدیان نیز اظهار کرد: مسیر این کانال از خروجی تونل جلدیان پایین‌دست سد سیلوه به طرف مخزن سد چپرآباد بوده با اهداف تامین آب کشاورزی بخشی از اراضی دشت جلدیان و سرو کانی به مساحت ۲۶۰۶ هکتار، انتقال آب به دریاچه ارومیه حدود ۹۵ میلیون مترمکعب و ظرفیت نصب ۵/ ۳ مگاوات در حال احداث است.بهنام با بیان اینکه این کانال در نهایت اوایل سال آینده به اتمام خواهد رسید، خاطرنشان کرد: مبلغ برآورد شده برای این کانال به طول ۵/ ۲۲ و به عرض ۳/ ۴ متری ۵۴۰ میلیارد ریال است.








انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;