پذیرش گواهینامه های تائید صلاحیت ایران در 32 کشور دنیا

به گزارش تاسیسات نیوز به نقا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان ملی استاندارد، نیره پیروزبخت گفت : با امضای موافقتنامه چندجانبه بین سازمان ملی استاندارد ایران و مجمع تائید صلاحیت آسیا و اقیانوسیه در هفته گذشته ، از این پس گواهینامه های تائید صلاحیت ایران در دیگر کشورها به رسمیت شناخته می شود.





رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت : متاسفانه هر شرکتی در ایران این حق را به خود می دهد که درخصوص استاندارد و کیفیت مثلا گواهینامه ایزو 9000 یا 14000 صادر کند یا تندس و جایزه بدهد که با نهایی شدن این موافقتنامه ، فقط شرکتی حق صدور چنین گواهینامه هایی را خواهد داشت که مورد تائید سازمان ملی استاندارد ایران باشد.






وی افزود : براساس قانون ما باید شرکتهای صادرکننده گواهینامه را تائید کنیم لذا از این پس ضمن پیگیری قاطعانه موضوع ، شرکت یا شرکتهای متخلف را به عنوان جعل کننده به مراجع قضایی معرفی می کنیم.





نیره پیروزبخت با بیان اینکه ایران به عنوان رئیس کمیته ارزیابی انطباق از کمیته های موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) انتخاب شد ، گفت : اسمیک که ایران عضو هیات مدیره ان است درحال پیاده سازی چهار رویکرد نوین شامل تائید صلاحیت ، ارزیابی انطباق ، ارزیابی اندازه شناسی و استاندارد سازی است که تاکنون جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس ارزیابی انطباق و ترکیه بعنوان رئیس تائید صلاحیت انتخاب شده اند.






وی افزود : با پیگیری نمایندگان ما و ترکیه ، موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) طی 3 روز گذشته به عنوان عضو ناظر سازمان کدکس بین المللی غذایی کشاورزی پذیرفته شدند ، باتوجه به اینکه اسمیک بیشتر در بخش حلال در کشورهای اسلامی فعالیت می کند ورود یک ناظر در حوزه کشورهای اسلامی در عرصه استاندارد بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است.






پیروزبخت گفت : باتوجه به اینکه همه استانداردهای مرتبط با غذا و محصولات کشاورزی در کدکس تدوین می شود ، کشورهای اسلامی می توانند بحث های مربوط به خود را مطرح کنند و پیش ببرند.





وی با بیان اینکه ما یک استاندارد غذای حلال را با همکاری کشورهای اسلامی در اسمیک تدوین کردیم ، افزود : حدود 120 پیشنهاد را به اسمیک دادیم و درحال حاضر 98 درصد از استانداردهای غذای حلال با فقه شیعه انطباق دارد.






پیروزبخت درباره اینکه ممکن است استانداردهای حلال مرجع استانداردهای غذا و محصولات کشاورزی در دنیا شود ، گفت : امیدواریم اینگونه شود ولی درحال حاضر فقط 38 کشور از 160 کشور عضو کدکس را کشورهای اسلامی تشکیل می دهند ، البته ما کارگروه کشورهای اسلامی را در کنار کدکس ایجاد می کنیم که استانداردهای حلال را عرضه کنیم و استاندارد کیوی و دوغ از طرف ایران و اسمیک در کدکس ارائه شده است.






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;