پایان 97؛ تکمیل پارس جنوبی و ستاره خلیج فارس

به گزارش تاسیسات نیوز، معاون وزیر نفت از تکمیل فازهای ۱۳، ۱۴، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی تا نیمه سال ۹۷ خبر داد و گفت: سومین فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس در سال ۹۷ به بهره‌برداری می‌رسد و در آن زمان ۳۶۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی در بخش خوراک این پالایشگاه مصرف می‌شود.





علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه امیدواریم فاز 11 پارس جنوبی به قرارداد منجر شود، گفت: با تکمیل توسعه تمامی 24 فاز تعریف‌شده در میدان گازی پارس جنوبی فاز یک کار در این میدان گازی تمام می‌شود و بعد از 3، 4 سال تولید باید وارد فاز دوم کار در پارس جنوبی شویم که استقرار تجهیزات افزایش فشار و نگهداشت تولید است.





وی افزود: فاز دوم کار در پارس جنوبی نیازمند 30 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید است و بازار بسیار خوبی را برای سازندگان داخلی در صنایع فراساحل فراهم می‌کند.





مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درخصوص استفاده از میعانات گازی تولیدی پارس جنوبی گفت: فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس تمام شده و فاز دوم آن تا پایان سال 96 و فاز سوم آن نیز در سال 97 به بهره‌برداری می‌رسد و با بهره‌برداری از این پالایشگاه 360 هزار بشکه در روز میعانات گازی به‌عنوان خوراک این پالایشگاه تخصیص می‌یابد و با راه‌اندازی پروژه‌های سیراف میعانات گازی مازاد نخواهیم داشت.





کاردر افزود: در بحث تولید نفت خام در حال حاضر نزدیک به 4 میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید داریم که این ظرفیت در 2 تا 3 ماه آینده به حالت پایدار در 4میلیون بشکه در روز می‌رسد و برنامه‌های بعدی ما روی EOR و IOR خواهد بود.





معاون وزیر نفت با اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌های متعدد با شرکت‌های خارجی به منظور مطالعه میادین نفتی و گازی ایران گفت: تاکنون 7 پروپزال فنی از سوی شرکت‌های لوک اویل، پترومینا، توتال، اینپکت، سی‌ان‌پی‌سی و ژابرنفت دریافت کرده‌ایم که پیشنهادهای خوب و متفاوتی از لحاظ فنی برای توسعه میادین ارائه دادند که این پیشنهادها هم‌اکنون در حال بررسی است.





معاون وزیر نفت افزود: امسال در قانون بودجه به وزارت نفت این مجوز داده شده تا از طریق صندوق توسعه ملی برای شرکت‌های ایرانی که با شریک خارجی در پروژه‌های EPCF فعال می‌شوند کمک مالی انجام گیرد.





وی درخصوص آخرین وضعیت میدان گازی فرزاد B اذعان کرد: آخرین تصمیمی که درخصوص این میدان گرفته شده مبنی بر این است که یک مشاور برای جزء به جزء کردن پروژه توسعه این میدان بگیریم و بخش‌های مختلف توسعه این پروژه را به‌صورت EPCF به شرکت‌های متقاضی واگذار کنیم.





معاون وزیر نفت افزود: همچنین اگر شرکتی خواهان توسعه این میدان با استفاده از قراردادهای جدید نفتی به‌صورت یکجا باشد شرکت ملی نفت ایران آمادگی مذاکره و امضای قرارداد را خواهد داشت.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;