استاد دانشگاه: ورود شرکت های دانش بنیان یا شرکت های فعال در حوزه صنعت آب و برق به بازار بورس می تواند هم به بازار بورس کمک کند و هم نقدینگی این شرکت ها را در راستای ارتقا و پیشرفتشان تامین کند.
به گزارش تاسیسات نیوز، کامران ندری، اقتصاددان و کارشناس بازار سرمایه، درباره مزایا و معایب احتمالی ورود شرکت های دانش بنیان به بازار بورس به ویژه شرکت های فعال در حوزه صنعت آب و برق گفت:
در شرایطی که تقاضا در بازار برای سهام، مثل اوایل سال بالا است، عرضه اولیه و ورود شرکت های فعال، می تواند هم به بازار بورس و هم به خود شرکت ها کمک کند، چراکه به هر حال وقتی این شرکتها وارد بازار سرمایه شوند، به نوعی شیوه هایی را برای تامین مالی پیدا می کنند که کمک کننده است، در واقع این شرکت ها به محض اینکه سهام شان را می فروشند مشکل نقدینگی شان نیز کاهش پیدا می کند.
وی ضمن تاکید بر اینکه ورود شرکت های جدید چه دانش بنیان و چه غیر از آن، به بازار سرمایه امر مثبتی است افزود :
این فرآیند، مطلوب ارزیابی می شود، چراکه هم بازار سرمایه از پویایی آنها بهره مند می شود و هم شرکت های دانش بنیان نیز می توانند فرصتی برای سرمایه گذاری بیشتر ایجاد کنند، و البته از منظر کلان اقتصادی وتاثیر آن بر بازار، نیز اقدام خوبی محسوب می شود.
ندری درباره ورود شرکت های وابسته به وزارت نیرو به ویژه در حوزه صنعت برق و آب به بورس اظهار داشت:
بهتر بود که در ابتدای تشویق به حضور در بورس، عرضه های اولیه بیشتری رخ می داد، چرا که تاثیرات مثبت خود را به دنبال داشت.
این تحلیلگر بازار سرمایه عنوان کرد: مزیتی که این عرضه اولیه ها می تواند داشته باشد این است که دولت می تواند کسری بودجه اش را از این محل تامین کند و علاوه بر این رغبت و اعتماد گروهی مردم را نیز افزایش می دهد.
وی در ادامه، دیگر مزیت عرضه اولیه در بورس را طی مسیر منطقی در قالب کلی بورس ذکر و خاطرنشان کرد:
آن چیزی که در ابتدای سال اتفاق افتاد به نوعی هجوم سفته بازانه و سوداگرانه به بازار سرمایه بود که مدیریت بیشتری را در سطح عامه می طلبید.
ندری اشاره کرد: در اقتصاد، «بازار سرمایه» ساختار و نهادی است که به رشد تولید و بهبود متغیرهای کلان اقتصادی کمک کند. در واقع رونق بازار سرمایه فی نفسه هدف نیست، بلکه جهت نیل به هدف اصلی، رشد اقتصادی، کمک می کند و همچنین در رفع مشکلات و معضلات بخش تولید هم موثر است.
این استاد دانشگاه گفت: در بسیاری از مواقع، آنها به اقتصاد کمک می کنند و باعث می شوند سهام شرکت ها، نقدپذیر شود و این نقدپذیری تا حدود زیادی می تواند به سرمایه گذاران کمک کند که افراد مختلف بتوانند از بازدهی و سودآوری این شرکت ها بهره مند شوند، و علاوه بر آن هر جایی نیاز به نقدینگی پیدا کردند، بلافاصله می توانند سهام آن شرکت را بفروشند و از آن بازار خارج شوند.
او تصریح کرد: از این رو بازار سرمایه هم می تواند مفید و هم می تواند اثرات منفی احتمالی بر اقتصاد داشته باشد.
ندری در پایان یادآور شد: در مجموع باید گفت ورود شرکت های دانش بنیان یا شرکت های فعال در حوزه صنعت آب و برق به بازار بورس، می تواند هم به بازار بورس کمک کند و هم نقدینگی این شرکت ها را در راستای نیل به اهداف از پیش تعیین شده و پیشرفتشان تامین کند.
منبع
ساتکاب