هشدار به دارندگان کولرهای پرمصرف

یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان برق کشور کولرها هستند، در راستا قرار شده تا کولرهای پرمصرف از رده خارج شوند و همین موضوع پیش‌بینی کاهش مصرف ۲.۵ میلیارد کیلووات ساعت انرژی را به دنبال دارد.
به گزارش تاسیسات نیوز، سیستم‌های سرمایشی اسپلیت و داکت اسپلیت و به صورت کلی کولرهای گازی نسبت به کولرهای آبی میزان مصرف به مراتب بالاتری دارند و به همین دلیل می‌توانند هزینه برق مصرفی محیط‌های اداری و مسکونی را به شدت افزایش دهند. به عنوان مثال اگر در یک خانه ۱۲۰ متری داکت اسپلیتی با ظرفیت سرمایشی ۴۸ هزار و توان مصرفی برق رده انرژی A و یا A پلاس و مجهز به اینورتور در حدود ۵ کیلووات فعال باشد و اگر در ماه‌های گرم سال در طول روز ۱۰ ساعت داکت اسپلیت تنها با ۵۰ درصد توان در مدار باشد، مصرف ماهانه آن برابر ۷۵۰ کیلووات ساعت خواهد بود.
این در حالی است که اگر در همین ساختمان که مثال زدیم یک کولر آبی به ظرفیت ۷۵۰۰، میزان توان مصرفی برق در حالت کند، ۰.۴ کیلووات و در حالت تند ۰.۹ کیلووات فعال باشد، محاسبه برق مورد نیاز برای این کولر آبی برای یک ماه تنها ۱۲۰ کیلووات ساعت خواهد بود. با اینکه مصرف برق کولرهای گازی نسبت به کولرهای آبی به مراتب بیشتر است و به ویژه برای مناطق عادی منطقی و مقرون به صرفه این است که از کولرآبی استفاده شود.
بیش از ۶۰ درصد مصرف  به وسایل سرمایشی اختصاص دارد
مصطفی رجبی مشهدی – سخنگوی صنعت برق در همین رابطه  گفت: در اقلیم‌هایی مانند تهران، کولرگازی و داکت اسپیلت، باعث مصرف بیش از اندازه می‌شود و کسانی که از این نوع وسایل سرمایشی استفاده می‌کنند، اگر از دمای کولر و ساعت استفاده آن، مراقبت نکنند، نمی‌توانند الگوی مصرف را رعایت کنند و در این صورت متناسب با افزایش مصرف باید مبالغ بیشتری را پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه  ۸۵ درصد مشترکان در تهران از کولر آبی استفاده می‌کنند، اظهار کرد: در زمان ساخت و ساز اگر شرایط به نحوی باشد که با عایق شدن فضا شاهد خروج انرژی از واحد مسکونی نباشیم، کولرگازی راندمان بهتری نسبت به سایر تجهیزات دارد؛ اما به دلیل عدم رعایت آیین نامه‌های سازمان نظام مهندسی برای جلوگیری از ورود گرما و خروج انرژی در زمان ساخت واحد مسکونی، شاهد اتلاف انرژی فراوان در این بخش هستیم. کولرهای آبی مصرف انرژی کمتری دارند و مشترکانی که از این کولر استفاده می‌کنند، در صورت استفاده از دور کند می‌توانند مصرف خود را به زیر الگو برسانند و هزینه کمتری بپردازند.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه برای اغلب مناطق با اقلیم خشک و اقلیم های مشابه کولر آبی مطلوبیت دارد گفت: از مشترکانی که کولر گازی یا داکت اسپلیت استفاده می‌کنند، نمی‌توان انتظار داشت که الگوی مصرف را رعایت کنند، هرچند کولرهای گازی برچسب انرژی دارند اما با بررسی‌های صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که بسیاری از کولرهای گازی موجود در بازار از راندمان مصرفی خوبی برخودار نیستند و یا به صورت قاچاق وارد کشور شده‌اند. متوسط مصرف مشترکان پرمصرف، ۴۵۰ کیلووات ساعت در ماه و معادل یک و نیم برابر الگوی مصرف است، همواره بیش از ۶۰ درصد از مصرف برق در ماه های گرم سال به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.
به گفته رجبی مشهدی اگر دمای تنظیم کولرگازی را یک درجه افزایش دهیم، حدود ۳ درصد از مصرف برق آن کاسته می‌شود، به عبارت دیگر اگر کولرهای گازی یا دستگاه ‌ای سرمایشی به جای دمای ۱۸ درجه روی ۲۵ درجه قرار گیرند، حدود ۲۰ درصد از مصرف برق کاهش می‌یابد.   به معنی دیگر با این اقدام شاهد کاهش ۵۰۰۰ مگاواتی مصرف برق خواهیم بود که معادل مصرف سه استان خراسان رضوی، جنوبی و شمالی است.
در این بین برنامه‌ دولت سیزدهم و وزارت نیرو برای بهینه‌سازی مصرف برق و کاهش ۱۰ هزار مگاواتی ناشی از اجرای پروژه‌های بهره‌وری تبیین شده که جلوگیری از هدر رفت انرژی و بهینه‌سازی یکی از راه‌های مهم کنترل مصرف برق به خصوص در فواصل گرم سال است که به همین منظور با توجه به سهم بالای کولرهای آبی در ساعت اوج مصرف تصمیم گرفته شد تا استاندارد انرژی کولرهای آبی مورد بازنگری قرار گیرد.
آنطور که محمود کمانی – مدیرعامل ساتبا اعلام کرده طبق این برنامه پیش‌بینی می‌شود، طی چهار سال آینده در زمان پیک مصرف، بیش از ۱۲۰۰ مگاوات کاهش بار و ۲.۵ میلیارد کیلووات ساعت صرفه‌جویی انرژی الکتریکی را در کشور داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، ماه گذشته اصلاحیه برچسب مصرف انرژی کولرهای آبی پس از گذشت بیش از ۱۰ سال بازنگری و به سازمان استاندارد ارسال شد و در تاریخ هجدهم مرداد سال جاری از طریق سامانه سازمان استاندارد ابلاغ شد که طبق این اصلاحیه، کولرهایی که رتبه انرژی آن‌ها G,F,E بوده‌اند از این پس امکان تولید نخواهند داشت و سازمان ملی استاندارد و وزارت صمت به‌طور جدی مانع از تولید آنها خواهند شد.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;