هزینه گرم کردن ساختمان خود را نصف کنید
گرمایش از کف، امروزه یکی از مدرن ترین و لوکس ترین روش های گرمایش در ساختمان می باشد که به آن گرمایش از کف تابشی نیز گفته می شود.
به گزارش تاسیسات نیوز، گرمایش از کف یکی از بهترین روش های گرمایش خانه است. این روش گرما را به طور یکسان از سطح زمین به تمام نقاط خانه می رساند در نتیجه تمام بخشهای محیط از دمای یکسانی برخوردار هستند، چون که گرما در کل اتاق از سمت پایین به بالا منتقل میشود.
همچنین راه رفتن روی زمین را بسیار لذت بخش می کند. در سیستم گرمایش از کف با حذف رادیاتورها فضای بیشتری در اختیار شماست که این موضوع در فضاهای کوچک بسیار مهم و کاربردی است.
به طور کلی دو نوع سیستم گرمایش از کف وجود دارد: الکتریکی (انتقال گرما از طریق سیمهای برقی) و هیدرونیک (انتقال گرما از طریق آب گرم). هر دوی این سیستمها گرما را از کف یک اتاق به سمت بالا هدایت میکنند.
در سیستم گرمایشی مبتنی بر آب گرم، آب گرم از طریق لولهها هدایت میشود و در گرمایش از کف برقی، از نوعی کابلهای حرارتی استفاده میشود که دارای خاصیت گرمایی هستند و پس از عبور الکتریسیته از آن گرم میشوند.
سیستمهای گرمایش از کف آبی از شبکه لوله پنج لایه آب با ضخامتهایی کمتر از دیگر لولههای آب که در زیر پوشش کف ساختمان تعبیه شدهاند و یک پکیج یا موتورخانه، تشکیل شده است. دمای آب توسط پکیج یا بویلر موتورخانه تنظیم میشود. با کم و زیاد کردن دمای آب میتوان دمای محیط را هم کنترل کرد.
سیستمهای گرمایش از کف برقی هم از یک شبکه المنت و یک منبع برق (معمولاً شهری) تشکیل شده است. تنظیم دما در این نوع از سیستم گرمایش برقی معمولاً توسط یک سویچ که روی دیوار نصب است، انجام میشود و میتوان آن را برای هر اتاق یا منطقه از ساختمان به دلخواه تغییر داد.
در گذشته برای اجرای سیستم برقی اقدام به المنت گذاری زیر پوشش کف ساختمان میکردند و سپس شبکه ایجاد شده را به یک منبع برق وصل میکردند و سیستم راهاندازی میشد ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی، فرشهای المنت تهیه شدهاند که میتوان آنها را زیرپوششهایی مانند پارکت استفاده کرد و نیازی به بازسازی و استفاده از مصالح ساختمانی در اجرای آنها نیست.
در نگاه اول ممکن است این سیستم کمی گران به نظر برسد، به خصوص زمانی که شما این سیستم را برای یک خانه قدیمی در نظر گرفته باشید. اما از نقاط قوت این سیستم می توان به کاهش مصرف انرژی و افزایش فضا اشاره کرد و همچنین با مخفی کردن رادیاتور ظاهر خانه نیز دلپذیرتر می شود و تقریبا این روش با تمامی سطوح اعم از سرامیک، سنگ، پارکت و فرش سازگار می باشد.
با توجه به اینکه هزینهی سیستم گرمایش از کف تفاوت چندانی با هزینهی سایر روشهای گرمایشی ندارد، بسیاری از افراد ترجیح میدهند تا از این سیستمهای گرمایشی استفاده کنند.
البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که هزینهی اجرای این سیستم گرمایشی بسته به روش و اقلام استفاده شده متفاوت است و اگر میخواهید که مدتها از این سیستم بهره بگیرید، با کیفیتترین اقلام را انتخاب کنید.
۲ روش برای کنترل دما در سیستم گرمایش کفی وجود دارد: کنترل دما به صورت دستی، کنترل دما به صورت اتوماتیک که به هنگام راهاندازی سیستم مشخص میشوند.
در کنترل دما به شیوه دستی امکان کنترل دما با شیرآلات قطع و وصل فراهم میگردد. اما در کنترل دما به صورت اتوماتیک دما با حسگرهای موجود کنترل میگردد.
منبع
ایسنا