هزینه ساخت خانه و مقدار مصالح میلگرد، تیرآهن و پروفیل
اگر شما هم به دنبال برآورد هزینه ساخت ساختمان هستید، حتماً متوجه شدهاید که انجام این محاسبات به دلیل نکات فنی ساختمانسازی کمی دشوار است. در واقع به دلیل تأثیرگذاری چندین عامل در هزینه ساخت خانه نیاز است به صورت دقیق این موضوع بررسی تا تمام ابعاد به طور کامل در نظر گرفته شود. طبق اعلام رسمی دولت و سایت نظام مهندسی هزینه ساخت آپارتمان در هر متر مربع به ۹ میلیون رسیده است. هر چند در نهایت با محاسبه هزینههای جانبی ساخت خانه، قیمت هر متر مربع تا ۱۱ میلیون نیز خواهد رسید.
به گزارش تاسیسات نیوز، به دلیل پیچیدگیهای موجود در محاسبه هزینه ساخت خانه، بررسی دقیق و مشاوره با مهندس سازه پیش از شروع پروژه ضروری خواهد بود. با ما همراه باشید تا ضمن بررسی نحوه محاسبه قیمت ساخت خانه به برآورد دقیق نرخ هر یک از مصالح بپردازیم.
نحوه محاسبه هزینه ساخت ساختمان
برای محاسبه هزینه ساخت آپارتمان همانطور که در مطلب “محاسبه هزینه ساخت هر متر مربع واحد مسکونی در سال ۱۴۰۲” قابل مشاهده است، تصور کنید که زیربنای مفید شما ۱۰۰ متر است. در واقع برای داشتن زیربنای مفید ۱۰۰ متری و مجوز ساخت ۶۰ درصد، نیاز به زمین با مساحت ۱۷۰ متر خواهید داشت. با استفاده از فرمول زیر و اطلاع از هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان به راحتی میتوانید هزینه ساخت کل سازه را محاسبه کنید.
هزینه ساخت = هزینه هر متر مربع ساختمان * زیربنای مفید
قیمت ساخت هر متر خانه به بودجه شما بستگی دارد. کف قیمت ساخت هر متر سازه ۹ میلیون برآورد شده اما چنانچه بخواهید هزینه سفتکاری، نازککاری و سایر هزینهها را نیز اعمال کنید این مقدار ۱۱ تا ۱۵ میلیون به ازای هر متر مربع خواهد بود.
برآورد هزینه مقدار میلگرد مصرفی هر متر خانه
محاسبه دقیق مقدار میلگرد مصرفی سازه بسیار پیچیده بوده و نیاز به کمک مهندس سازه خواهد داشت اما اگر نیاز به تخمین این میزان پیش از ساخت پروژه دارید در این مطلب شما را راهنمایی خواهیم کرد. همچنین برای راحتی کار میتوانید به نرمافزارهای محاسبه آنلاین هزینه ساخت ساختمان مراجعه کنید. به صورت میانگین میتوان گفت که برای ساخت هر متر مربع از سازه به ۶۰ تا ۶۷ کیلوگرم میلگرد نیاز داریم اما اگر بخواهید به صورت دقیقتر وزن میلگرد مصرفی را محاسبه کنید باید از تعداد میلگرد مورد نیاز برای ستون، سقف و فونداسیون اطلاع داشته باشید. برای ستون سازه با اسکلت بتنی به حدود ۱۲ تا ۱۸ کیلوگرم میلگرد نیاز دارید و برای سقف سازه نیز این عدد به ۱۰ تا ۱۶ کیلوگرم به ازای هر متر مربع خواهد رسید. بر اساس نوع سقف مورد استفاده، نوع سازه و ستون مصرفی این اعداد تغییر خواهند کرد. در نهایت پس از محاسبه مقدار میلگرد مورد نیاز برای هر متر مربع و استعلام قیمت میلگرد، هزینه نهایی این محصول برای ساخت خانه به دست میآید.
برآورد هزینه مقدار تیرآهن مصرفی هر متر خانه
برای برآورد تعداد تیرآهن مورد نیاز ساخت خانه به دانستن اطلاعاتی از قبیل زیربنا، تعداد طبقات و نوع اسکلت فلزی نیاز داریم. تمامی این موارد در محاسبه تعداد تیرآهن تأثیرگذار خواهد بود. اما چنانچه بخواهیم به صورت تقریبی این میزان را محاسبه کنیم میتوان گفت که در سازه اسکلت فلزی به حدود ۴۰ تا ۷۰ کیلوگرم تیرآهن برای هر متر مربع نیاز خواهیم داشت. این میزان برای سازه بتنی به ۳۵ تا ۶۰ کیلوگرم به ازای هر متر مربع میرسد. هر چند این مقدار تقریبی است ولی تا حدودی میتواند به شما در محاسبه هزینه ساخت و مقدار تیرآهن مصرفی هر متر خانه کمک کند. در نهایت با اطلاع از قیمت تیرآهن میتوانید هزینه نهایی را براساس بودجه خود تعیین کنید.
برآورد هزینه مقدار پروفیل مصرفی هر متر خانه
پروفیل آهن مصرفی برای ساخت خانه نیز به نوع سازه و تعداد طبقات بستگی خواهد داشت و نیازمند محاسبات پیچیده مهندسی است اما محاسبات سرانگشتی آهن مصرفی سازه نشان میدهد که به طور کلی به میزان ۴۵ تا ۷۰ کیلوگرم پروفیل آهن بدون در نظر گرفتن وزن سقف نیاز داریم. این آهنآلات شامل میلگرد، تیرآهن، نبشی، ناودانی و سایر مصالح خواهد بود. با استعلام قیمت پروفیل آهن و ضرب در وزن آهن مورد نیاز به هزینه نهایی مصالح خواهیم رسید. هرچند تمامی این محاسبات تخمینی است اما برآیند مناسبی از هزینه و بودجه مورد نیاز را به صاحبان پروژه میدهد. در ادامه به بررسی هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در شهرستان و تهران در سال ۱۴۰۲ خواهیم پرداخت.
هزینه ساخت هرمتر مربع آپارتمان در سال ۱۴۰۲
بر اساس اعلام رسمی دولت و سایت نظام مهندسی قیمت هر متر ساخت خانه در سال ۱۴۰۲ به شرح زیر است:
-
ساختمان یک و دو طبقه متری ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
-
ساختمان ۳ تا ۵ طبقه متری ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان
-
ساختمان ۶ و ۷ طبقه متری ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
-
ساختمان ۸ تا ۱۰ طبقه متری ۱۴ میلیون تومان
-
ساختمان ۱۱ و ۱۲ طبقه متری ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
-
ساختمان ۱۳ تا ۱۵ طبقه متری ۱۷ میلیون و ۷۱۷ هزار تومان
-
ساختمان ۱۶ طبقه به بالا متری ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان