آیا هزینه تعمیر آسانسور شامل طبقه همکف میشود؟
قسمت آخر ماده ۴ قانون تملک آپارتمانها میگوید: پرداخت هزینههای مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار بگیرد یا نگیرد الزامی است.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، با توسعه آپارتمان نشینی و گسترش استفاده از آسانسور یکی از موضوعاتی که شهروندان با آن مواجه هستند این است که آیا ساکن طبقه همکفی که از آسانسور استفاده نمیکند باید هزینههای تعمیر و نگهداری ان را بپردازد یا نه؟
در این رابطه میتوان به قانون مراجعه کرد. آنجا که قسمت آخر ماده ۴ قانون تملک آپارتمانها میگوید:پرداخت هزینههای مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار بگیرد یا نگیرد الزامی است، البته در مواردی که هزینههای آسانسور تفکیک شده نسبت به کل هزینههای ساختمان باشد موضوع به نحو دیگری است.
حال سوال اینجاست که آیا هزینه ماهانه تعمیرات آسانسور شامل حال افرادی که در طبقه همکف ساکن هستند میشود؟
بیشتر بخوانید
این سوال را به دو صورت میتوان پاسخ داد: اگر هزینههای آسانسور در شارژ به صورت سرفصلی جدا آورده نشده باشد: مالک طبقه اول به هیچ عنوان نمیتواند از پرداخت هزینههای تعمیر آسانسور خودداری کند ولو اینکه از آسانسور استفاده نکند.
زیرا اولا هزینه تعمیر آسانسور نباید بهطور مجزا و مستقل، از تکتک واحدها اخذ شود بلکه از محل صندوق ساختمان باید پرداخت شود.
ثانیا، آسانسور و یا هر تاسیسات دیگری که در ساختمان نصب و تعبیه شده، جزو منصوبات ساختمان است و هزینههای تعمیر و نگهداری آنها به عهده مدیر ساختمان است.
بعضی از تاسیسات ممکن است مورد استفاده برخی واحدها و پارهای از آنها مورد استفاده بعضی دیگر نباشد.
همچنانکه قسمت آخر ماده ۴ قانون تملک آپارتمانها میگوید پرداخت هزینههای مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار بگیرد یا نگیرد الزامی است.
امکان دارد هزینههای آسانسور تفکیک شده نسبت به کل هزینههای ساختمان باشد: که در این صورت ساکنین در مجمع عمومی میتوانند فرمول و یا روش خاصی برای تقسیم هزینههای آسانسور تعیین کنند که فقط بر اساس این تصمیم هیئت مدیره است که میتوان طبقه را در میزان شارژ هزینههای آسانسور دخیل کرد.
منبع
خبرگزاری میزان