نظارت بازرسان استاندارد در آستانه سال نو افزایش می‌یابد

 مدیرکل استاندارد استان مرکزی گفت: طرح عیدانه در طول تعطیلات نوروز با افزایش نظارت بر بازار، مراکز عرضه، فروشگاه‌های کوچک و بزرگ اجرا می‌شود.
به گزارش تاسیسات نیوز، سیدسعید میرنظامی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری با بیان اینکه مردم باید با حقوق خودشان و آنچه در اداره استاندارد می‌گذرد آشنا باشند، گفت: طرح عیدانه در طول تعطیلات نوروز با اعمال نظارت بر بازار، مراکز عرضه، فروشگاه‌های کوچک و بزرگ اجرا می‌شود تا نوروزی امن و اطمینان بخش برای مردم رقم بخورد.
وی ادامه داد: در این طرح علاوه بر کنترل انطباق کالاهای مورد عرضه در بازار با استاندارد، خدمات اماکنی همچون هتل‌ها، مهمانسراها، مهمان پذیرها، رستوران‌ها و مراکز اقامتی مختلف با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مورد ارزیابی و نظارت واقع می‌شود.
سرپرست اداره کل استاندارد استان مرکزی با بیان اینکه نصب و نگهداشت آسانسور ساختمان‌ها و اماکن مشمول استاندارد اجباری است، افزود: طرح استاندارد سازی آسانسور در ساختمان‌های مختلف از اولویت‌های اصلی اداره کل استاندارد استان مرکزی است و در سال جاری ۴۰۰ گواهینامه تمدید و یک هزار و ۴۷۵ گواهینامه اولیه آسانسور صادر شد.
سرپرست اداره کل استاندار استان مرکزی با اشاره به اینکه حوادث ناگواری درسال‌های اخیر به لحاظ غیراستاندارد بودن آسانسورها اتفاق افتاده است، گفت: ساختمان‌های نوساز مطابق قانون باید برای نصب آسانسور و تضمین کیفیت آن از شهرداری تاییدیه دریافت کنند.
میرنظامی ادامه داد: تعدادی ساختمان‌های قدیمی در استان وجود دارد که پیش از این فیلترهای استاندارد برای آنها تعریف نشده بوده و اکنون تاکید زیادی بر استانداردسازی آنها داریم و در صورت اجرایی نشدن، آسانسورهای غیراستاندارد مهر و موم می‌شوند.
وی در خصوص استانداردسازی آسانسورهای اماکن عمومی تصریح کرد: به تمامی ادارات و ارگان‌های دولتی، اطلاع رسانی لازم صورت گرفته و چنانچه مشکلاتی در این بخش وجود داشته باشد نیاز است نسبت به رفع این نواقص در اسرع وقت اقدام کنند همچنین ۷۶ دستگاه دولتی اقدام به اعلام وضعیت آسانسورهای خود کرده‌اند که ۱۲۷ دستگاه آسانسور آنها مورد بازبینی و شناسایی قرار گرفته، ۸۶ دستگاه تاییدیه اخذ کرده و ۳۴ دستگاه در حال استانداردسازی هستند.
سرپرست اداره کل استاندارد استان مرکزی با بیان اینکه ایمن سازی و استاندارد سازی جاده‌ها در دستور کار قرار گرفته گفت: مکاتبات لازم با دستگاه‌های اجرایی ذیربط انجام شده و در تلاش هستیم تا با انجام اقدامات کارشناسی این مهم انجام شود.
میرنظامی اظهار کرد: براساس دستورالعمل‌ها، این مجموعه وظیفه ترویج و نظارت بر استاندارد کالا و خدمات عرضه شده به شهروندان را برعهده دارد که از سال ۹۶ تاکنون در خصوص توجه به استانداردسازی خدمات اقدام مؤثری صورت نگرفته بود که در رویکرد جدید ماده ۳ قانون مقرر شد نظارت بر حسن اجرای استانداردها بیش از گذشته و سایر استانداردها مورد توجه باشد.
وی عنوان کرد: تولید، توزیع، تمرکز و فروش کالاهای غیراستاندارد که مشمول استاندارد اجباری هستند، جرم محسوب می‌شود و با خاطیان برخورد قاطع صورت می‌گیرد.
میرنظامی با بیان اینکه اداره استاندارد با استناد به قانون برخورد با انحراف از استاندارد اهتمام فراوانی دارد، گفت: در این راستا هشت نشست و ۱۱۵ پرونده تشکیل و مورد رسیدگی قرار گرفته و در خصوص عرضه و جمع‌آوری کالای غیراستاندارد از بازار نیز اقدامات لازم صورت می‌گیرد.
سرپرست اداره کل استاندارد استان مرکزی بیان کرد: ۵۳ جایگاه سی ان جی در استان مرکزی فعال است که طی شش ماهه اخیر مورد وارسی قرار گرفتند و ۳۴ جایگاه به لحاظ عدم انطباق با استاندارد برای قطع گاز معرفی شدند که هفت جایگاه قطع گاز شدند و مابقی نیز نسبت به رفع اشکالات و استانداردسازی جایگاه خود اقدام کردند.
میرنظامی ادامه داد: طی ۲ سال اخیر با شیوع بیماری کرونا فعالیت مجموعه‌های تفریحی بسیار کاهش یافت اما اداره کل استاندارد استان از رصد و بازرسی این اماکن غفلت نکرد و ۲۵۰ تجهیزات تفریحی که برخی در مراکز سرپوشیده بود مورد بازرسی قرار گرفت که در همین خصوص سه تا چهار مرکز خارج از استاندارد شناسایی و پلمب شدند.
وی بیان کرد: میزان اعتبارات هزینه‌ای تخصیص یافته به این اداره ۴۲ میلیارد ریال است و این در حالی است که ۷۶ میلیارد ریال کسری بودجه وجود دارد که انتظار می‌رود، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در جهت رفع این چالش، پیگیری و حمایت کند.
سرپرست اداره کل استاندارد استان مرکزی گفت: در سال آینده شورای استاندارد استان در نظر دارد با هدف ممانعت از انحراف از استاندارد و حرکت در مسیر قانون تقویت و توسعه استاندارد گام بردارد.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;