نشست تخصصی طراحان ساختمان انرژی صفر
به گزارش تاسیسات نیوز، ساتبا در حاشیۀ اولین جشنوارۀ ساختمان های انرژی صفر، نشست تخصصی طراحان ساختمان های انرژی صفر را در محل پژوهشکدۀ فرهنگ، هنر و معماری برگزار کرد.
ساتبا نشست تخصصی طراحان ساختمان انرژی صفر را با حضور بیش از 100 نفر از دانشجویان، اساتید و پیشکسوتان این حوزه در تاریخ هجدهم مردادماه سال جاری در محل پژوهشکدۀ فرهنگ، هنر و معماری برگزار کرد و در آن علاوه بر معرفی ضوابط و شرایط شرکت در مسابقه، به تحلیل تخصصی 2 نمونه اجرا شدۀ ساختمان انرژی صفر در ایران پرداخت.
در ابتدای این نشست دکتر دو دابی نژاد، دبیر علمی این جشنواره از سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق درخصوص ضرورت و اهمیت برگزاری جشنواره، به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با بیان این نکته که سهم حاملهای فسیلی انرژی در تقاضای انرژی حدود 80 درصد است و در بین انرژی های تجدیدپذیر بیشترین سهم مربوط به انرژی های زیستی است افزود: تشدید روزافزون معضلات زیست محیطی همچون گرمایش جهانی به یکی از مهمترین دغدغه های بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است.
در ادامه دکتر دودابی نژاد اظهار داشت که یکی از راهکارهای مدیریت مصرف ، کاهش مصرف انرژی در بخش ساختمان های کشور است که بیش از 50 درصد از مصرف انرژی برق را به خود اختصاص داده است.
ایشان در ادامه افزود: در این راستا ساخت ساختمان های کم مصرف و انرژی صفر که ازطریق بهینه سازی مصرف انرژی و تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر و پاک طراحی می شود مهمترین راهکار برای کاهش مصرف انرژی ساختمان هاست.
دکتر دودابی نژاد با اشاره به تدوین آیین نامۀ مادۀ 18 قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی در ساختمان ها، گفت: مادۀ 18 قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی در سال 89 با جهت گیری ساختمان های سبز و بهینه سازی مصرف انرژی به تصویب رسید و آییننامۀ مذکور درحال تدوین می باشد.
ایشان در ادامه بومی شدن نتیجۀ تحقیقات، ایجاد شبکه های تخصصی و حرکت به سمت طراحی و ساخت ساختمان ها باتوجه به اقلیم مناطق مختلف کشور را از اهداف برگزاری این مسابقه دانست.
در ادامۀ این نشست جناب آقای دکتر جهانبخش عضو کمیتۀ علمی جشنواره و رییس کمیسیون انرژی سازمان نظام مهندسی استان تهران به بیان چارچوب های مدل سازی، ارزیابی و کنترل میزان مصرف انرژی و صدور برچسب انرژی ساختمان پرداخت.
وی گفت: مبحث 19 مقررات ملی ساختمان درحال ویرایش است و تا 2 ماه دیگر به تصویب خواهد رسید و بعد از تصویب، تا 3 سال بلاتغییر اجرایی خواهد بود.
انتهای خبر