نسل جدید قراردادهای نفتی

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری مهر، یک مقام مسئول در شرکت ملی نفت ایران از جزئیات کامل نسل جدید قراردادهای نفتی کشورمان سخن گفت.

 

معاون وزیر نفت با تشریح ویژگی‌های نسل جدید قراردادهای نفتی ایران از احتمال امضای ۵ قرارداد بزرگ نفتی تا پایان دولت یازدهم خبر داد.



رکن‌الدین جوادی در تشریح مهم‌ترین‌ مزیت‌های نسل جدید قراردادهای نفتی ایران موسوم به IPC گفت: قراردادهای IPC همچون قراردادهای بیع متقابل نوعی قرارداد خرید خدمات است.



مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه تغییرات جدیدی که توسط وزارت نفت و کارگروه اصلاح قراردادهای وزارت نفت روی قراردادهای جدید اعمال شده، در هیات دولت تصویب شده است، تصریح کرد: امیدواریم مصوبه آن را ابلاغ کنند، معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه تفاوت عمده قراردادهای جدید با قراردادهای بیع متقابل این است که حضور پیمانکار توسعه‌دهنده بعد از اتمام پروژه و راه‌اندازی آن تا مدت ۱۵ تا ۲۰ سال ادامه دارد، اظهار کرد: شرکتی که کار مهندسی و توسعه را انجام می‌دهد، باید طوری کار کند که در این مدت پاسخگو باشد، زیرا درآمد آن به جای آنکه منوط به تکمیل پروژه باشد به درآمد حاصل از تولید پروژه وابسته است.

 

 

این عضو هیات‌مدیره شرکت ملی نفت با بیان اینکه به نظر می‌رسد شرکت‌های بین‌المللی از این قراردادها استقبال کرده‌اند، بیان کرد: همیشه دعوا این بود که طرف ایرانی ادعا می‌کرد کارشان خوب نبوده و با گذشت مدت کوتاهی از رفتن آنها، تولید از آنچه تعریف شده بوده افت کرده و از آن طرف توسعه‌دهنده‌ها تاکید می‌کردند که مشکل از ما نبوده و نحوه نگهداری و بهره‌برداری شما با اشکال مواجه بوده است؛ همان‌طور که در طرح توسعه میدان مسجد سلیمان چنین چالشی با شرکت‌های چینی به وجود آمد.



این مقام مسوول افزود: با توجه به این دو موضوع، کارگروهی که وزارت نفت انتخاب کرد، سعی بر آن داشت مهم‌ترین‌ ضعف‌های قرارداد بیع متقابل که در اینجا شناسایی شده بود را با لزوم حضور بلندمدت‌تر شرکت توسعه‌دهنده در دوران بهره‌برداری و تشکیل شرکت مشترک با طرف ایرانی بر‌طرف کنند.



به گفته وی همچنین در شرکت‌هایی همچون مناطق نفت‌خیز جنوب که گروه بهره‌برداری دارند، قرار شد گروه مشترکی برای بهره‌برداری توسط مناطق با همراهی و پشتیبانی فنی- لجستیک آن پیمانکار توسعه‌دهنده تشکیل شود.



جزئیات پرداخت پاداش تولید نفت در قراردادهای جدید


جوادی در پاسخ به این پرسش که آیا در قراردادهای جدید پاداشی متناسب با افزایش تولید برای پیمانکار تعیین شده است؟ توضیح داد: در حال حاضر چارچوب کلی قراردادها تعبیه شده و هنوز به‌صورت جزئی نهایی نشده است.



معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه در این چارچوب به این شکل دیده شده که شرکت توسعه‌دهنده به نسبت افزایش بازیافت یا افزایش تولیدی که حاصل می‌شود، از پاداش تولید بهره‌مند شود، گفت: به‌عنوان نمونه به ازای هر ۱۰۰۰ بشکه ۵ یا ۱۰ بشکه نفت خام یا پول آن یا میعانات گازی آن را بسته به اینکه نفت خام یا گاز باشد، به‌عنوان دستمزد می‌گیرد.



مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در بخش سرمایه‌گذاری و هزینه‌های بانکی همانند قرارداد بیع متقابل عمل می‌شود، تصریح کرد: یعنی پیمانکار هزینه‌های سرمایه‌گذاری و هزینه بانکی را عینا می‌گرفت و فقط میزان پاداش براساس نرخ بازگشت سرمایه که تعریف می‌شد، بود.



معرفی ۵۰ طرح جدید نفتی به خارجی‌ها


معاون وزیر نفت در پاسخ به پرسش دیگر که در کنفرانس تهران چند پروژه سرمایه‌گذاری برای معرفی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: به‌طور کلی قصد شرکت نفت این است که حدود ۵۰ پروژه در کنفرانس تهران معرفی اولیه کنیم.



وی ادامه داد: البته به این معنی نیست که قصد توسعه همه این پروژه‌ها را داریم بلکه به‌طور مرحله‌بندی آنها را ارائه خواهیم کرد.



این مقام مسوول با تاکید بر اینکه بیشتر هدف معرفی فرصت توسعه صنعت نفت و گاز در ایران است، تصریح کرد: در کنفرانس تهران از این مجموعه حدود ۲۰ طرح مربوط به اکتشاف و حدود ۳۰ طرح توسعه یا ازدیاد برداشت است که برخی از آنها در دریا و برخی در خشکی هستند.



امضای 5 قرارداد بزرگ نفتی در دولت یازدهم


جوادی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر آنکه اگر تا پایان دولت یازدهم همه تحریم‌ها لغو شود، چه میزان پتانسیل جذب سرمایه از طریق قرادادهای IPC خواهد بود، گفت: این نوع قرارداد که تعریف شده تا تکمیل بحث‌های زیادی دارد و برای اولین بار مطرح می‌شود.



ممکن است زمان مذاکره یا مناقصه و تصمیم‌گیری مقداری طولانی شود ولی امیدواریم تا پایان دولت حداقل ۴ تا ۵ قرارداد از این نوع به نتیجه برسد.



مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه در کنفرانس نفتی تهران حضور نمایندگان و مدیران تمامی شرکت‌های بزرگ نفتی جهان قطعی شده است، خاطرنشان کرد: تمامی شرکت‌های معتبر نفتی درجه ۱ و ۲ به جز شرکت‌های نفتی آمریکایی شاید در این کنفرانس مشارکت می‌کنند.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;