میزان مصرف انرژی در یزد

به گزارش تاسیسات نیوز، همزمان با روز بهره‏وری و بهینه‏سازی مصرف برق در نشستی با حضور مدیرعامل و جمعی از معاونان و مدیران شرکت برق منطقه‏ای یزد و نمایندگان صنایع بزرگ استان، از صنایع همکار در پیک‏بار تابستان 95 تجلیل شد.





محمدحسن صباغ‌زادگان، مدیرعامل شرکت برق منطقه‏ ای یزد در این نشست با بیان اینکه استان یزد دارای یکی از پایدارترین شبکه‏های برق کشور است؛ یزد را قطب تولید انرژی الکتریکی اعلام کرد و افزود: با این ظرفیت تولید برق و همچنین ارتباط با 5 نیروگاه کشور از طریق 5 خط 400 کیلوولت، پایداری مناسبی در شبکه پدید آمده که شرایط را برای صنعت مطلوب کرده است.





وی یزد را جزو استان‏هایی با کمترین میزان خاموشی در کشور دانست و گفت: عبور از پیک‏بار تابستان ۹5 بدون خاموشی، با تعامل و همکاری صاحبان صنایع، مردم و همکاران ما در صنعت برق استان به ‏دست‏ آمده است.





این مقام مسوول در صنعت برق افزود: در استان 2460 مگاوات برق با استفاده از سوخت فسیلی تولید می‏شود و اقدامات خوبی در سال گذشته برای اخذ مجوز و توسعه انرژی‏های تجدیدپذیر به ‏ویژه انرژی خورشیدی صورت گرفت. صباغ‌زادگان با اشاره به اینکه در کشور 370مگاوات قرارداد خرید تضمینی 20 ساله برق منعقد شده است، اظهار کرد: از این میزان، در استان یزد 70 مگاوات قرارداد خرید تضمینی منعقد شد که 20 تا 30 مگاوات آن تا پایان سال 96 وارد مدار می‏شود و کمک بسیار خوبی در ساعات پیک‏ بار خواهد کرد.






مدیرعامل شرکت برق منطقه‏ای یزد با بیان اینکه پیک نیاز مصرف سال گذشته استان 1232مگاوات بوده است؛ افزود: میزان ساعت بحرانی شبکه برق کشور 2۰۰ تا 30۰ ساعت در سال است که احداث نیروگاه برای این مقدار ساعت مقرون‏به‏صرفه نیست و با مدیریت مصرف می‏توان بدون خاموشی از پیک‏بار عبور و از هدررفت سرمایه ملی نیز جلوگیری کرد.





وی تعداد مشترکان صنعت برق یزد را 621 هزار و 753 مشترک در بخش‏های خانگی، صنعتی، کشاورزی، معدنی و تجاری دانست و تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد برق مصرفی استان در بخش صنعت استفاده می‌شود که از این میزان، بیش از 30 درصد انرژی الکتریکی از سوی 26 مشترک بزرگ صنعتی مصرف می‏شود و این نشان‏دهنده تاثیر مشارکت صنایع بزرگ با صنعت برق استان در اجرای طرح‌های مدیریت مصرف در پیک‏بار تابستان سال96 است.





صباغ‌زادگان همچنین اظهار کرد: سال گذشته همکاری صنایع در اجرای طرح تعطیلات و تعمیرات و طرح ذخیره عملیاتی بسیار موثر بوده است که امیدواریم پیک‏بار سال 96 را نیز با تعامل و همکاری خوب صنایع، بدون هیچ‏گونه مشکلی سپری کنیم.





در ادامه این جلسه، فاطمه زارع، رئیس گروه مدیریت مصرف شرکت برق منطقه‏ای یزد با مقایسه پیک‏بار استان یزد در سال‏های 90 تا 95 افزود: در سال 94 پیک‏بار 1158مگاوات و در سال95 با6 درصد رشد نسبت به سال گذشته به 1232 مگاوات رسید. وی با بیان اینکه پیک نیاز مصرف استان در سال 95 در تاریخ 16 شهریور اتفاق افتاده است، گفت: سهم بار صنایع بزرگ در پیک بار استان حدود 40درصد و بیشترین پیک بار نیاز مصرف روز استان، به میزان 1230 مگاوات در 7 مرداد بوده است.





زارع همچنین با ارائه وضعیت رشد نیاز مصرف کشور طی 10 سال گذشته افزود: پیک نیاز مصرف کشور سال گذشته 52679 مگاوات ثبت شده است که پیش‏بینی می‏شود این عدد در سال جاری با رشد متوسط 5 درصد به بیش از 55 هزار مگاوات برسد.





وی با اشاره به اینکه برآورد میزان توان قابل تامین نیروگاه‏های کشور حدود 53 هزار مگاوات است و با در نظر گرفتن سخت‏ترین شرایط، میزان کمبود شبکه برق کشور 2 تا 3 هزار مگاوات خواهد بود، گفت: این میزان کمبود فقط در روزهای معدودی از سال اتفاق خواهد افتاد که اهمیت اجرای برنامه‏های مدیریت بار و مصرف را بیشتر نشان می‏دهد و می‏توان از طریق برنامه‏های مدیریت مصرف آن را جبران کرد.





زارع پیک‏بار استان در سال جاری را 1430مگاوات پیش‏بینی و اظهار امیدواری کرد: با اجرای طرح‌های tou با جابه‌جایی ساعات پیک بار و افزایش ساعات پیک برای صنایع در ماه‏های تیر و مرداد، اجرای طرح ذخیره عملیاتی صنایع با صنایع بزرگ، اجرای برنامه کاهش یا قطع برنامه‏ریزی‏شده صنایع و استفاده از ظرفیت نیروگاه چادرملو، پیک‏بار سال96 را بدون مشکل خاصی سپری کنیم.







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;