مهندسان دارای پرونه اشتغال و همسرانشان در اولویت تزریق واکسن

 احمد خرم، رئیس سازمان ناظم مهندسی کشور درباره آخرین وضعیت تامین واکسن ضد کرونای مهندسان و خانواده‌هایشان توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش تاسیسات نیوز، وی اظهارداشت: خوشبختانه سازمان نظام مهندسی ساختمان از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور تاکنون اقدامات ویژه و قابل توجهی انجام داده است به نحوی که سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان استان‌ها با هماهنگی ستاد ملی مقابله با کرونا، اقدامات خود را در ۱۶ ماه گذشته پیش برده‌اند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به برنامه واکسیناسیون گروه‌های هدف که هم اکنون توسط وزارت بهداشت در حال اجراست، گفت: در ابتدای کار ستاد مدیریت بحران در استان‌ها تشکیل و صندوقی برای کمک به آسیب دیدگان کرونا که عضوسازمان نظام هستند، تاسیس شد و تمام پروتکل‌های بهداشتی هم در این دوران به اجرا درآمدند.

وی از پیگیری‌‌های سازمان از بخش‌های مختلف برای تامین واکسن کرونای مهندسان و خانواده‌های آنان خبر داد و اظهارداشت: حدود یک ماه قبل درخواست کردیم که دولت مجوز واردات واکسن کرونا را به سازمان نظام مهندسی بدهد تا این سازمان بتواند واکسن وارد کند و در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد تا تزریق کند.

خرم توضیح داد: در ابتدا سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در این باره اقدام کرد ولی ستاد ملی مقابله با کرونا جواب منفی داد. در ادامه باخبر شدیم که برای واردات واکسن کرونا، بعضی از سازمان‌ها و نهاد‌های مدنی مثل اتاق بازرگانی، تقاضا کردند ولی با آن درخواست‌ها هم مخالفت شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان ادامه داد: اگر هم مجوزی در کار بود، هر نفر باید ۷۵۰ هزار تومان پرداخت می‌کرد تا این واکسن کرونا را بزند. پیش بینی بنده این بود که این مساله به یک بحران در جامعه مهندسی تبدیل خواهد شد. روزانه دو تا سه بار پیگیری کردم که نتیجه هرچه سریع‌تر مشخص شود.

وی خاطرنشان کرد: از روز چهارشنبه گذشته دیگر از وارد کننده خبری نشد و بنده با وزارت بهداشت تماس گرفتم و آنها گفتند که بعید است اصلا واکسنی غیر از قرارداد‌هایی که دولت بسته است، وجود داشته باشد.
خرم در عین حال اظهارداشت: با پیگیری‌های بی وقفه، بالاخره روز جمعه گذشته موفق شدیم با دکتر نمکی، وزیر بهداشت دیدار کنیم. بنده مسئله را مطرح کردم و ایشان گفت که اصلا دنبال واردات واکسن نباشید، چراکه اینها همش حقه بازی است. آقای وزیر گفتند، قرارداد می‌بندید و پول هم می‌دهید ولی به جایی نخواهید رسید.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تصریح کرد: از وزیر بهداشت تقاضا کردیم که بالاخره بخش عمده ای از جامعه مهندسی کشور در معرض خطر و شرایط «فورس ماژور» هستند به نحوی که در کارگاه کار می‌کنند و با مجموعه‌های کارگری سروکار دارند و احتمال مبتلا شدنشان به کرونا، خیلی بالا است و برهمین اساس، اینها در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار بگیرند.

دکتر نمکی، این مطلب را مبنا قرار دادند و گفتند ما می توانیم به کسانی که پرریسک هستند، اولویت تزریق واکسن کرونا بدهیم. در اولویت اول توافق شد لیست پر ریسک مهندسان – بیش از ۱۰۰ هزار نفر- را به همراه همسرانشان که در مجموع ۲۰۰ هزار نفر می‌شوند، تهیه شود. قرار شد به محض اینکه ما لیست دادیم، دستور تزریق واکسن داده شود و مجانی هم باشد.
وی توضیح داد: در واقع، دیگر سازمان نظام مهندسی ساختمان به ازای ترزیق واکسن به ازای هر نفر نخواهد ۷۵۰ هزار تومان بدهد و یا بخواهیم از اعضای سازمان بگیریم. حساب کردیم در تزریق کامل ۵۵۰ هزار نفر و هر کدام دو دوز، یک میلیون و ۱۰۰ هزار دوز واکسن می‌شود که این تعداد با افزودن همسران مهندسان به دو میلیون و ۲۰۰ دوز واکسن افزایش می‌یابد. برهمین اساس، با محاسبه هر دوز واکسن ۷۵۰ هزار تومان، در جمع ۷۰۰ میلیارد تومان بار مالی در پی خواهد داشت که اصلا از طاقت سازمان‌ نظام مهندسی ساختمان استان‌ها و همچنین توان اکثریت اعضا خارج بود.
وی تاکید کرد: پیش بینی سازمان نظام مهندسی ساختمان این بود که این موضوع به یک بحران اجتماعی سنگین در جامعه مهندسی منجر خواهد شد و هیچکس هم پاسخگو نخواهد بود.
خرم ادامه داد: خدمت آقای دکتر نمکی عرض کردیم و ایشان با بزرگواری تقبل فرمودند که در گام نخست، واکسن پرریسک‌ها را به صورت رایگان، سریع تزریق کنند و به محض اینکه تمام شد، سپس ریسک متوسط‌ها و در ادامه ریسک پایین‌ها را به صورت رایگان، تزریق کنند. در واقع، با تزریق رایگان واکسن کرونا به مهندسان «پرریسک، ریسک متوسط و ریسک پایین» در نوبت‌های مختلف، دیگر هزینه‌ای به سازمان نظام مهندسی ساختمان و اعضای سازمان تحمیل نخواهد شد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: در این راستا، به دنبال پاسخ نامه‌ای که به استان‌ها نوشته می‌شود، افراد پروانه دار و پرریسک، افراد پروانه دار و کم ریسک در دو نوبت، سریع لیست‌شان باید آماده شود و سپس شماره تماس، شماره پروانه، و کد ملی مهندسان بلافاصله روی میز وزیر محترم بهداشت قرار بگیرد تا ایشان هم فورا دستور تزریق واکسن در مراکز واکسیناسیون را صادر کنند. بحث سن افراد هم در فهرست پرریسک و کم ریسک مطرح نیست. اسامی افراد در هر سنی که در لیست آمده باشد، واکسن کرونا تزریق خواهد شد.
به اعتقاد خرم، این اقدام، حرکت بسیار ارزشمندی بود که انجام شد و قول آن توسط وزیر محترم بهداشت داده شد و انشاالله ظرف روز‌های آینده شروع خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد که با این واکسیناسیون، آسیب‌هایی که به جامعه مهندسی کشور می‌رسد، به خصوص آن‌هایی که پر ریسک محسوب می‌شوند و بی وقفه به مردم خدمت می‌کنند، به حداقل ممکن برسد.
خرم در پایان در جمع بندی موضوع واکسن کرونا گفت که اولا، واردات واکسن منتفی است و واکسن را خود وزارت بهداشت تامین می‌کند، دوم اینکه اولویت اصلی سازمان، در مورد کسانی است که پروانه اشتغال دارند و سوم اینکه واکسیناسیون هیچ هزینه‌ای برای سازمان و اعضا دربر نخواهد داشت و رایگان کار انجام می‌شود. ضمنا خیلی زودتر از زمانی که واکسیناسیون به نوبت مهندسین برسد، کار انشاالله انجام خواهد شد.
منبع نظام مهندسی کشور
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;