مقصر گرانی مسکن «دولت» است

ایده مالیاتی دولت در قبال خانه‌های خالی در حالی که بسیاری از واحدهای مسکونی ساخته شده توسط دولت همچنان بدون سکنه هستند، باعث اعتراض بسیاری از فعالان بازار مسکن شد.
به گزارش تاسیسات نیوز، در شرایطی که دولت از ابتدای دهه هشتاد خورشیدی تاکنون بزرگترین سازنده واحدهای مسکونی و به تبع آن بزرگترین ذی‌نفع این حوزه است، قیمت مسکن همچنان در حال افزایش است حتی در شرایطی که تقاضا برای معامله بسیار پایین است، وضعیت مناسبی برای خریداران عمومی در این بازار فراهم نشده است.
مرتضی افقه استاد دانشگاه و اقتصاددان، به ابعاد مختلف و چرایی درهم ریختگی این بازار اشاره کرده است و ضمن برشمردن دلایل اصلی کمبود مسکن در کشور، نوک پیکان انتقادات را حواله دولت می‌کند.
عامل اصلی افزایش قیمت مصالح و مسکن کیست؟
این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسشی مبنی بر چرایی بروز شوک قیمتی در بازار مسکن در شرایط سقوط تقاضا، ضمن برشمردن معایب تقاضای سفته‌ای در این حوزه، خاطرنشان ساخت: دولت با پروژه‌هایی مثل مسکن مهر و طرح اقدام مسکن ملی در پانزده سال اخیر، بزرگترین محرک تقاضا برای مسکن بود و این افزایش تقاضا باعث کمبود عرضه مسکن شد. زیرا تولید مسکنی که در دستور کار دولت‌ها قرار داشت و دارد، نه معطوف بر نوسازی بافت‌های فرسوده که معطوف به ساخت واحدهای مسکونی در بیابان‌ها بوده است.
هرچند تقاضای مستقیم برای این واحدهای مسکونی تا سال گذشته بسیار پایین بود، با این حال دولت به عنوان بزرگترین متقاضی سیمان و مصالح ساختمانی دیگر، به شکلی مضحک باعث افزایش قیمت سیمان و مصالح دیگر در کشور شد و هزینه نوسازی بافت‌های فرسوده را به شدت بالا برد. به همین دلیل است که حتی در محلات با درجه بزه و ناسازگاری اجتماعی بالا در تهران، تقاضای بالایی برای خرید خانه وجود دارد. زیرا زور مردم به خریدن یک واحد مسکونی متوسط با سابقه ساخت بالا هم نمی‌رسد.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;