فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به کاهش قابل توجه آتشسوزی در مناطق چهارگانه محیط زیستی استان از تهیه و توزیع تجهیزات لازم برای اطفای حریق بین دهیاریها و شهرداریها و حتی آتشنشانی خبر داد.
به گزارش تاسیسات نیوز، فرهاد زندی افزود: میزان حریق طی سه سال گذشته نسبت به سالهای قبل از آن بسیار کاهش یافته است. در سال جاری تاکنون سه مورد حریق در مناطق چهارگانه محیط زیست رخ داده است که مساحت آن در مجموع کمتر از یک هکتار بوده است که در پارک ملی خجیر و سرخه حصار رخ داد.
وی درباره شدت حریقهای رخ داده در مناطق چهارگانه محیط زیستی استان گفت: آتشسوزیها شدت داشته ولی عوامل آتشنشانی و محیط زیست بهموقع اقدام کردند و از گسترش آن جلوگیری شد چراکه طی روز به وقوع پیوست و دسترسی جادهای به آنها دشوار نبود علاوه بر آن زود اطلاعرسانی شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران درباره تمهیدات اندیشیده شده برای کاهش وقوع حریق اظهارکرد: در سال جاری تمام مسیرهای دسترسی فرعی مورد استفاده که بعضا در آنها آتشسوزی با منشاء انسانی رخ میداد، بسته و مسیرهای مشخص تعریف شد علاوه بر آن کانونهای بحران مورد شناسایی قرار گرفت و در این کانونها نیروهای محیط زیست طی آخر هفته مستقر میشوند و آموزشهای مقطعی لازم به طبیعتگردان نیز داده شده بود.
وی با اشاره به نقش عوامل طبیعی بر تعداد آتشسوزیهای رخ داده در مناطق چهارگانه گفت: بارندگی بهار بهویژه در مناطق شمالی استان خوب بود البته با توجه به سرمای این مناطق آتشسوزی در آنها رخ نداد ولی در پارک ملی خجیر و سرخه حصار این اتفاق رخ داد.
زندی درباره وضعیت تجهیزات اطفای حریق یگان حفاظت محیط زیست استان تهران اظهارکرد: تجهیزات خریداری شد. به عنوان نمونه لباس مخصوص اطفا و دستگاه دمنده که تاثیر زیادی بر خاموش کردن آتش دارد و وسایل مورد نیاز برای حمل آب تهیه و بین دهیاریها و … توزیع شده است حتی به آتشنشانی هم تجهیزاتی دادیم که برای اطفای حریق استفاده و به ما کمک کنند.
وی در ادامه به تفاهمنامه با یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران و تیمهای آتشنشانی و دهیاریهایها برای همکاری هنگام آتشسوزی در مناطق چهارگانه اشاره کرد و درباره نقش همیاران محیط زیست در اطفای حریق عرصههای طبیعی گفت: کارت برای همیاران طبیعت صادر و کلاسهای آموزشی اطفای حریق برای همیاران و دهیاران برگزار میکنیم و از ظرفیت آنان برای اطفای حریقهای رخ داده در سال جاری استفاده شده است.
زندی در پایان اظهارکرد: در کانونهای حریق هر روستا ۵ تا ۱۵ نفر به عنوان همیار مخصوص در اطفای حریق به ما کمک میکنند که اسم و مشخصات آنان ثبت شده است تا اگر خدای نکرده اتفاقاتی هنگام اطفا برای آنان رخ داد بتوان از حمایتهای بیمهای استفاده کرد.