مزایای ذاتی انرژی زیست توده
به گزارش تاسیسات نیوز، در حال حاضر طيفي از فناوري هاي تبديل زيست توده به برق وجود دارد. بسياري از اين فناوري ها- از جمله احتراق مستقيم در بويلرهاي سوخت رسان ، همسوزي با درصد پايين، هضم بيهوازي، زباله سوزي، گاز دفنگاه و سيکل ترکيبي برق و حرارت- به بلوغ رسيده و به لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه هستند. به کمک اين فناوري ها مي توان برق ارزان و قابل اطمينان توليد نمود به شرط آن که مواد اوليه ارزان در اختيار باشد.
تعدادی از فناوریهای زیست توده- از جمله گازیسازی و آتشکافت (پیرولیز) اتمسفریک زیست توده- که بلوغ کمتری داشته اند هنوز در فاز ابتدایی توسعه تجاری قرار دارند.
فناوریهایی نظیر سیکل ترکیبی گازیسازی یکپارچه ، پالایش زیستی و هیدروژن زیستی در فازهای نمایش عملکرد یا تحقیق و توسعه قرار دارند. در مورد این فناوریها احتمال کاهش هزینه ها در آینده به مراتب بیشتر است، اما در حال حاضر نقش کمتری در نظام تولید برق ایفا میکنند.
به دلیل آن که فناوریهای مختلف زیست توده در مراحل مختلف توسعه قرار دارند، پتانسیل کاهش قیمت آنها بسیار نامتجانس است. پتانسیل کاهش قیمت برای فناوریهای اثبات شده به نسبت پایین است. با این وجود، در درازمدت پتانسیل کاهش هزینه در مورد فناوریهای کمتر بالغ شده مناسب به نظر میرسد.
فرایند تولید برق از زیست توده بستگی به سه مؤلفه اصلی دارد:
منابع زیست توده: ماده خام (یا منبع) زیست توده از یک منطقه به منطقه دیگر متفاوت است و منابع مختلف، خواص متفاوتی دارند که بر کاربرد آنها برای تولید برق تأثیر میگذارد.
تبدیل زیست توده: تبدیل به فرایندی اطلاق میشود که طی آن منابع زیست توده به انرژی قابل استفاده برای تولید برق یا حرارت تبدیل میشوند مانند گازیسازی، پیرولیز، هضم بیهوازی و احتراق
فناوریهای تولید برق: طیف گستردهای از فناوریهای تجاری شده تولید برق وجود دارد که از انرژی مفید تولیدشده توسط منابع زیست توده به عنوان سوخت ورودی برای تولید برق استفاده میکنند.
هر چند که در مطالعات فنی- اقتصادی، عمدتاً تمرکز بر هزینههای تبدیل و فناوری های تولید برق قرار دارد، اما یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده در موفقیت پروژههای زیست توده، در دسترس بودن مطمئن و پایدار منابع زیست توده میباشد.
انتهای خبر