مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران گفت: طرح مسکن اقتصادی (۲۵ متری) به طرحهای دولت هیچ ارتباطی ندارد و متعلق به بدنه تعاون کشور و در راستای تسهیل امور ازدواج است.
به گزارش تاسیسات نیوز، «خشایار باقرپور» در نشست خبری مربوط به مسکن اقتصادی، اظهار کرد: پس از انتشار اخبار مربوط به «مسکن اقتصادی» ارگانهای دولتی و خصوصاً وزارت راه و شهرسازی تکذیبیهای در خصوص اینکه این پروژه ارتباطی با دولت ندارد را منتشر کرد که اتحادیه قویاً این تکذیبیه را تایید میکند، چراکه این طرح متعلق به بدنه تعاون کشور و تسهیل امور ازدواج است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران تاکید کرد: برای تدوین این طرح دو و نیم سال کار میدانی انجام شده و هیچ تقابلی با شهرداری و نهادهای دولتی نداریم.
وی افزود: مسکن اقتصادی بحث چالشبرانگیزی است که در بخشهای مختلف منجر به وجود آوردن نقطه نظرات متعدد شده است. تا این لحظه برای مسکن اقتصادی نزدیک به ۱۰ هزار واحد، صف خرید ایجاد شده و بسیاری از متقاضیان شخصیتهای حقوقی دولتی هستند که برای افراد تحت پوشش خود متقاضی این محصول هستند. اتحادیه به دنبال تولید مفهوم جدیدی از مسکن هستیم. اکنون نیز همان مسیر روز نخست را بدون ذرهای تغییر جلو میبریم و از تمامی ضوابط قانونی و آنچه که حاکمیت مشخص کند، تمکین خواهیم کرد.
باقرپور گفت: برای تدوین این طرح، بخشی از آمارها را مورد بررسی قرار دادیم و متوجه شدیم قشر جامعه جوانان که در شرف ازدواج هستند به طور ویژهای آسیب میبینند. میانگین سن ازدواج در مردان به ۳۰ سال رسیده و در استانهای تهران و البرز حتی از این عدد نیز بیشتر است. یکی از اصلیترین دلایلی که باعث این اتفاق میشود، بحث تامین مسکن است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران ادامه داد: در تورم قیمت مسکن، یک جوان یا زوج جوان حتی اگر هر دو نفر نیز شاغل باشند تامین و حفظ مسکن برایشان کار سادهای نیست. بیش از ۲ سال ما مدلهای مختلفی از مسکن را مورد بررسی قرار دادیم تا به طرحی برسیم که زوج جوان به صورت مالک بتوانند زندگی مشترک خود را آغاز کنند.
وی بیان کرد: در بحث مسکن اقتصادی قرار نیست کیفیت را پایین بیاوریم و مسکن را ارزان کنیم، بلکه با راهکارهایی مانند خرید عمده وسایل، کوچک کردن متراژ، کم کردن طبقات و مسائلی از این دست را انجام خواهیم داد.
باقرپور درباره مسائلی که پیرامون این طرح پیش آمده است، گفت: یک مساله قانونی پروانه ساخت است که به خانه زیر ۳۵ متر پروانه ساخت داده نمیشود. به همین دلیل از ابتکار قرابت مفهوم اقامت و سکونت استفاده کردیم. مجتمع اقامتی میسازیم که برای سکونت از آن استفاده میشود. ما برای دریافت زمین یا تسهیلات بانکی دولتی هیچ برنامهای نداشتیم و نداریم.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران ادامه داد: مفهوم دیگری که به آن انتقاد کردند، مربوط به فرهنگ ایرانی بود. در گذشته زمانی که بحث آپارتماننشینی مطرح شد، بسیاری از روزنامهها تیتر زدند که این خانهها مانند قوطی کبریت است و چه کسی در آنها زندگی میکند. اما اکنون میبینیم که آپارتماننشینی فرهنگ غالب شده است.
وی تاکید کرد: این آپارتمانها با پروانه هتل ساخته میشود و تابع قوانین آن است. ما باید برای اسکان افراد مجرد نیز باید برنامهریزی داشته باشیم که این مساله را در فرصتهای دیگر دنبال خواهیم کرد. برای تولید پایلوت بین ۳۰ تا ۴۰ هزار واحد آپارتمان ساخته خواهد شد.
باقرپور گفت: اگر کارشناسان صدایم را میشنوند تمام ابعاد طرح را مطالعه کنند. این خانه برای ۲ سال نخست زندگی مشترک طراحی شده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران خاطرنشان کرد: اولین قرارداد برای ساخت مسکن اقتصادی را منعقد میکنیم و زمین مناسب برای ساخت ۲۰ هزار واحد تامین شده است.