قفل سنگین بر قیمت اونس؛ طلای سیاه در کمترین قیمت 6 ماهه
به گزارش تاسیسات نیوز، يكي از روشهاي پيشبيني قيمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شدهاند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمتها براساس شواهد موجود پيشبيني شدهاند.
بازار سهام هفته آرام بورس تهران
در پایان معاملات هفتگی، شاخص کل بورس افت ملایم 3/0 درصدی را تجربه کرد و همچنان در مدار 74 هزار واحدی باقی ماند. انتظار درخصوص مذاکرات هستهای بهعنوان یکی از عوامل مهم اثرگذار بر بازار سهام است که منجر به احتیاط هر چه بیشتر معاملهگران شده است. در این رابطه، گرچه عموم کارشناسان از بسته خروج از رکود غیرتورمی دولت استقبال کردهاند، اما هنوز نقدهایی بر آن وارد است که موجب شده سهامداران تا تعیین تکلیف نهایی، بیشتر بهعنوان نظارهگر عمل کنند تا مشارکتکننده در معاملات. کاهش نسبی حجم معاملات گواهی بر این ادعا است؛ با این حال باید در نظر داشت تداوم این روند نشانههای ورود مجدد بازار سهام به حالت رکود را تقویت خواهد کرد. بنابراین، تا زمانی که تغییری در شرایط مزبور ایجاد نشود، نمیتوان انتظار تغییر عملکرد بورس را داشت.
بازار ارز تداوم حرکت دلار در کانال نزولی
طی معاملات هفته گذشته، هر دلار آمریکا با کاهش 5/0 درصدی به قیمت 3 هزار و 125 تومان معامله شد. در این شرایط، یکسانسازی نرخ ارز در بازار آزاد و مبادلهای مشروط بر تقویت منابع بانک مرکزی است که خود نیازمند به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای است. بنابراین، صحبتهای فرهاد نیلی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، مبنی بر عدم اجرای یکسانسازی نرخ ارز تا پایان سال 93 سناریو محتملتری است. همچنین، کُند شدن روند کاهشی نرخ تورم باعث میشود تا نتوان به زودی به نرخ تورمهای بسیار پایین دست یافت. بر این اساس، اگر قیمت دلار نیز با تورم تعدیل نشود، بار دیگر موجب تقویت واردات میشود و آثاری منفی بر تولیدکنندگان داخلی دارد. به این ترتیب، سیاست دولت مبنی بر حمایت از تولید داخل، سناریوی عدم کاهش قابل توجه قیمت دلار را تقویت میکند.
بازار سکه برآیند خنثی در بازار سکه
در پایان معاملات هفتگی، هر سکه طرح جدید بازدهی 3/0 درصدی را تجربه کرد و به قیمت 954 هزار و 500 تومان معامله شد. این در حالی بود که طی هفته گذشته دلار افت ملایمی را تجربه کرده بود، اما رشد نسبی قیمت طلای جهانی اجازه نداد تا سکه شاهد افت قیمت باشد. در این شرایط، معاملهگران در بازار طلای جهانی همچنان نسبت به وضعیت اقتصاد جهانی و اوضاع سیاسی در اوکراین و خاورمیانه تردید دارند که منجر به افزایش تقاضا به سمت این فلز زرد و رشد نسبی قیمتهای آن شده است. با این حال، امروز و فردا بازار طلای جهانی تعطیل است و این امر سبب خواهد شد تا سکه بیشتر تحت تاثیر قیمت دلار حرکت کند. بنابراین، ثبات نسبی در قیمت دلار باعث میشود سکه نیز تغییرات شدیدی را در این روزها تجربه نکند.
بازار طلای جهانی جدال عوامل افزاینده و کاهنده
طی روزهای اخیر، طلای جهانی با رشد ملایمی مواجه و با قیمت 1312 دلار بر هر اونس معامله شد. از جمله عوامل افزایش قیمت میتوان به آمار ضعیف مربوط به بیکاری و میزان خردهفروشی در آمریکا اشاره کرد. همچنین، آمار مربوط به تولید ناخالص داخلی (GDP) در اروپا بسیار ضعیف بوده است. این عوامل در کنار ناآرامیهای منطقهای منجر به افزایش تقاضای طلا از سوی افراد محافظهکار شده است. از سوی دیگر، کنسول طلای جهانی (WGC) کاهش 16 درصدی تقاضای طلا را در فصل دوم سال 2014 نسبت به دوره مشابه سال قبل گزارش داده است. عدم تعدیل محدودیتهای وارداتی در هند و کافی بودن ذخایر طلا در چین (به علت خریدهای زیاد آنها در فصل دوم سال 2013) دلایل این کاهش تقاضای فیزیکی برشمرده میشوند. این مساله باعث شد تا طلا افزایش شدید قیمت را تجربه نکند.
بازار اوراق مسکن هفتهای مثبت برای «تسه»ها
در پایان معاملات هفته، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 1392 (تسه9201) رشد هفتگی 3/3 درصدی را تجربه کردند و به قیمت 94 هزار و 172 تومان معامله شدند. به این ترتیب، بازدهی 2/49 درصدی را از ابتدای سال به ثبت رساندند. در واقع، امیدواری نسبت به بهبود اوضاع مسکن و خروج این بازار از رکود عمیق و طولانی طی یکی، دو سال اخیر منجر شده است تا در حال حاضر افزایش تقاضا برای خرید مسکن را شاهد باشیم. در این رابطه، فصل تابستان نیز که به طور تاریخی همواره در آن رونق معاملات مسکن مشاهده میشود، عامل دیگری است که تقاضای خرید اوراق تسهیلات مسکن را تقویت کرده است. با این حال، افزایش بیرویه قیمتها منجر میشود تا نرخ بهره واقعی وام مسکن به مقادیر بالایی برسد. بنابراین، خریداران باید با احتیاط بیشتری اقدام به خرید کنند.
بازار نفت سنگینی طرف عرضه نفت خام
نفت خام آمریکا همچنان در مسیر نزولی به حرکت خود ادامه داد و در لحظه تنظیم این گزارش به قیمت 5/95 دلار (کمترین مقدار از فوریه 2014) معامله میشد. کاهش تقاضا و افزایش عرضه عوامل اصلی این افت قیمت محسوب میشوند.به عقیده کارشناسان، برخلاف تهدیدهای منطقهای بهویژه در اوکراین و خاورمیانه، در میزان عرضه نفت هیچ مشکلی وجود ندارد. در این رابطه، میتوان به خبر بازگشایی بزرگترین پایانه صادراتی نفت در لیبی (اس سایدر) اشاره کرد. از سوی دیگر، تقاضای نفت مشابه عرضه حرکت نکرده و با کاهش مواجه بوده است؛ ضعف اقتصادی در بلوک شرقی اروپا گواهی بر این ادعا است. بنابراین، مازاد عرضه دلیل زیادی برای بالا ماندن قیمت نفت باقی نمیگذارد. شاید کف حمایتی قیمتها از منظر تکنیکال و احتمال تشدید عوامل ژئوپلیتیک، تنها عواملی باشند که مانع افت بیشتر قیمت نفت شوند.
انتهای پیام