قانون اصلاح قانون عضویت ایران در مجمع بین المللی انرژی
براساس ماده واحده لایحه اصلاح قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مجمع بین المللی انرژی، منشور مجمع بین المللی انرژی جایگزین اساسنامه دبیرخانه مجمع بین المللی انرژی مندرج در ذیل تبصره ماده واحده قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مجمع بین المللی انرژی مصوب ۱۱ آبان ۱۳۹۰ می شود.
به گزارش تاسیسات نیوز، از سوی رئیس جمهور، قانون اصلاح قانون عضویت ایران در مجمع بین المللی انرژی برای اجرا ابلاغ شد.
قانون اصلاح قانون عضویت ایران در مجمع بین المللی انرژی که در مجلس شورای اسلامی تصویب و از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد، از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.
براساس ماده واحده این قانون، منشور مجمع بین المللی انرژی جایگزین اساسنامه دبیرخانه مجمع بین المللی انرژی مندرج در ذیل تبصره ماده واحده قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مجمع بین المللی انرژی مصوب 11 آبان 1390 می شود. رعایت اصل 77 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اجرای بخش 15 و پیوست آن و همچنین اصل هشتادم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اجرای بخش های 10، 13 و 17 منشور الزامی است.
اهداف بنیادین
بر این اساس ،ترویج تفاهم متقابل و آگاهی بیشتر از منافع مشترک انرژی در میان اعضای خود ،ارتقای درک بهتر از مزایای بازارهای با ثبات و شفاف انرژی برای سلامت اقتصاد جهان ،امنیت عرضه و تقاضای انرژی ،توسعه تجارت جهانی و سرمایه گذاری در منابع انرژی و فناوری،ایجاد اطمینان و اعتماد سازی از طریق نشر اطلاعات بهبود یافته در میان دولتها از اهداف بنیادین مصوبه است .
عضویت وارکان
دولتهای عضو سازمان ملل متحد که در اجلاس وزارتی مورخ 22فوریه 2011 میلادی در ریاض شرکت نمودند و منشور را به عنوان اعضای مجمع در همان روز تصویب و امضاء کردند ،اعضای مجمع هستند.
همچنین ،ارکان اصلی مجمع شامل:اجلاس وزارتی ،هیات اجرایی ،دبیرخانه ،گروه حمایت بین المللی و کارگروه مشاوره صنعتی است.
اجلاس های وزارتی
اجلاس های وزارتی مهمترین رکن مجمع هستند که به عنوان محلی بی طرف برای انجام گفتگوهای سطح بالا ،غیر رسمی ،آزاد،آگاهانه ومستمر در زمینه انرژی جهانی در میان اعضای مجمع ایفای نقش می کنند.
هئیت اجرایی
وظایف هئیت اجرایی شامل ،تصویب عضویت در مجمع،تصویب برگزاری اجلاس های وزارتی فوق العاده ،تصویب مقررات اداری و مالی دبیرخانه ،انتصاب حسابرس به منظور حسابرسی سالانه حسابهای دبیرخانه وانتصاب دبیرکل از میان اتباع اعضای مجمع است .
دبیرخانه
دبیرخانه رکن اجرایی مجمع است وفعالیت های محوله به آن و درج شده دربرنامه کاری دوسالانه را برنامه ریزی ،ساماندهی واجراء می کند،درآماده سازی برگزاری اجلاسهای وزارتی مشارکت می نماید و هرگونه فعالیت دیگری را که هیئت اجرایی به آن واگذارنماید انجام می دهد.
برهمین اساس، دبیرخانه ضمن مشورت با هئیت اجرایی می تواند با آژانس بین المللی انرژی اتمی،اوپک،مجمع کشورهای صادر کننده گازو دیگر سازمان های مرتبط،همکاری کند. دبیرخانه درعین همکاری بااین سازمان ها درخصوص موضوع های مورد علاقه متقابل تاحد امکان از دوباره کاری اجتناب می ورزد. درصورت اقتضای همکاری های مزبور را می توان از طریق یادداشت تفاهم پس ازتصویب هیئت اجرایی ترتیب داد.
گروه حمایت بین المللی
گروه حمایت بین المللی متشکل از نمایندگان اعضای هئیت اجرایی، دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی و اپک و هرتعداد از اعضای مجمع است که مایل به شرکت در آن باشند. رئیس هئیت اجرایی و دبیرکل می توانند ازدیگر سازمانهای بین المللی به منظور شرکت درجلسات گروه حمایت بین المللی دعوت به عمل آورند.
بودجه و هزینه
بودجه دبیرخانه برای هرسال مالی باید توسط دبیرکل پیشنهاد شود و حداکثر تا سی روز قبل از پایان سال مالی قبل توسط هئیت اجرایی بازنگری و تصویب شود.
روابط با سازمان های مرتبط
هئیت اجرایی می تواند از طریق تبادل یادداشت های تفاهم ،ارتباط مناسبی بین مجمع و سازمان های مرتبط برقرار کند.
مقرو تاریخ لازم الاجراءشدن منشور
مقر مجمع در شهر ریاض پادشاهی عربستان سعودی است. همچنین این منشور پس از لازم الاجراشدن جایگزین اساسنامه دبیرخانه مجمع بین المللی انرژی که در شهریور 1382 در اصفهان جمهوری اسلامی به تصویب رسید و اصلاحات بعدی آن خواهد شد. دبیرخانه براساس اساسنامه تاسیس شده بود دبیرخانه مجمع خواهد بود و از این پس براساس این منشور اداره خواهد شد.
انصراف از عضویت
هرعضو مجمع می تواند از طریق ارائه اطلاعیه کتبی مراتب انصراف از عضویت خود در مجمع را از طریق دبیرکل به هئیت اجرایی اعلام کند.
از دولت پادشاهی عربستان سعودی به عنوان کشور میزبان از طرف اعضای مجمع در خواست می شود متن منشور را برای دبیرکل سازمان ملل متحد ارسال کند تا آن را به عنوان سند رسمی سازمان ملل متحد بین اعضای سازمان توزیع کند.
پایان پیام/.