فراخوان ناسا برای ارایه یک ایده خلاقانه

به گزارش تاسیسات نیوز، شاید بسیاری از ما شاهد کلنجار رفتن فضانوردان برای خوردن خوراکی یا آب را دیده ایم. اما مسلما همین مساله درباره رفتن به سرویس بهداشتی هم صدق می کند.

 

 

 

 

در بهترین شرایط هم رفتن به دستشویی و دفع مدفوع، کار آسانی برای فضانوردان نیست. چرا که باید نخست شرایط جاذبه صفر را در نظر بگیرید و بعد این مسئله که با مواد دفعی باید چه کرد.

 

 

 

 

از زمانی که مأموریت‌های آپولو خاتمه پیدا کرد، یعنی از دهه ۱۹۸۰ تا حالا فضانوردان تنها در ایستگاه‌های فضایی بوده‌اند، در ایستگاه فضایی بین‌المللی توالت مخصوصی وجود دارد که مواد دفعی را مکش می‌کند و ادرار مدفوع را ذخیره می‌کند و تا جایی که ممکن باشد، آب آنها را بازیافت می‌کند. بله، آب ادرار و مدفوع در ایستگاه فضایی بازیافت می‌شوند تا دوباره قابل استفاده شوند.





حالا در نظر بگیرید که ترکی در بدنه ایستگاه ایجاد شود، مثلا یک زباله فضایی بزرگ به ایستگاه برخورد کند. در این صورت فشار داخل ایستگاه به سرعت افت می‌کند و فضانوردان مجبورند، از لباس‌های فضایی در داخل ایستگاه استفاده کنند.





در این صورت، با نیاز فیزیولوژیک دفع مدفوع آنها باید چه کرد؟ گرچه در شرایط اضطراری فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی، ظرف چند ساعت می‌توانند به زمین بازگردانده شوند، اما اگر همین مسئله در سفر فضانوردان به مریخ رخ دهد، باید چه کرد؟




فعلا انتظار نمی‌رود که برنامه عملی‌ای برای اعزام فضانورد به مریخ در دو دهه آینده وجود داشته باشد، اما این مشکل را باید از همین حالا حل کرد.

 

 

 

به همین خاطر ناسا در نظر دارد در طراحی لباس نسل جدید فضانوردی، این مسئله را در نظر بگیرد و لباسی طراحی کند که بتواند هوا و آب و مواد مغذی لازم را برای شش روز در درون خود داشته باشد.




با این همه فعلا راه حال خوبی برای مواد دفعی اعم از مدفوع و خون پریود فضانوردان زن، پیدا نشده است.




مجاورت بیش از چند ساعت با کهنه‌های مخصوص بالغین یا نوارهای بهداشتی، منجر به بروز عفونت و ضایعات پوستی می‌شود. به علاوه در جاذبه صفر، مواد دفعی از اطراف کهنه به سرعت به بالا صعود می‌کنند.





به همین خاطر ناسا مسابقه‌ای ترتیب داده که بر اساس آن به هر کسی که راه حالی عملی و مؤثر برای این مشکل پیدا کند، ۳۰ هزار دلار جایزه خواهد داد.




راه حل فرضی باید همه مسائل را در نظر داشته باشد: جاذبه صفر- این مسئله که لباس فضایی باید عایق باشد و اینکه بدون دخالت دست، باید کار فضانوردان راه بیفتد، چون وقتی فضانوردان در لباس فضایی هستند، حتی تمیز کردن ترشحات بینی هم برایشان دشوار می‌شود.







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;