ضرورت های فراموش شده گروه صنعتی مکانیک
تاسیسات نیوز – صدیقه بهزادپور: گروه های تخصصی در سازمان نظام مهندسی باید دنبال رفع مشکلات و اصلاح شرایط عملکرد مهندسان رشته باشند ولی متاسفانه هیچ اقدام و تلاشی انجام نشد و اگر هم شده موفق نبود .
بهنام جباری عضو سابق هیات رئیسه نظام مهندسی گروه تخصصی مکانیک که در سال ۹۶عضو گروه تخصصی مکانیک تهران انتخاب شد و بعد از ۲۱ماه استعفا داد در باره مشکلات فراوان موجود در نظام مهندسی ساختمان تهران به ویژه گروه تخصصی مکانیک گفت: مشکلات و چالش ها برای کسانی که عضو سازمان نظام مهندسی می شوند برای همگان بسیار مشهود است که از جمله آن می توان به ؛ پرداخت تدریجی و با تاخیر فراوان دستمزد مهندسان ناظر، اختلاف نظر ها و مشکلات موجود مهندسان با مالکان و …. اشاره کرد که متاسفانه نظام مهندسی هیچ اقدام عملی در این زمینه انجام نمی دهد.
او افزود: از جمله تبعیضات دیگری که در گروه مهندسی مکانیک صورت گرفته است می توان به تعداد اعضای هیئت مدیره مکانیک اشاره کرد که در مقایسه با دیگر گروه ها تفاوت آشکاری دارد به این صورت که؛ نمایندگان مکانیک در هیئت مدیره سازمان استان تهران، پیش از این در مجموع ۳ نفر و بعد از آن تعداد نمایندگان مکانیک و برق جمعا ۵ نفر شدند . تا شش سال پیش نمایندگان مکانیک ۳ نفر و برقی ها دو نفر بودند و بعد دوباره اعضای هیئت مدیره مکانیک ۲ و برقی ها ۳ نفر شدند که بیانگر ضعف ساختاری در نظام مهندسی است که اعضای هیئت میره عمران را ده نفر، معماری هفت نفر، تاسیسات ( مکانیک و برق ) پنج نفر و رشته های نقشه برداری و ترافیک و شهرسازی هرکدام یک نفر تعیین کرده است در صورتیکه اکنون تعداد اعضای سازمان تهران بصورتی است که باید ۹ عمران ۷ معمار۳ مکانیک و ۳ برق در ترکیب هیئت مدیره حضور داشته باشند و این تضعیف رشته مکانیک است .
او ادامه داد: همچنین تعرفه های کمتر این رشته تخصصی نسبت به بقیه رشته ها ( عمران، معماری و …) است و چون بر اساس مصوبات مبحث دوم ( بر اساس متراژ تعریف شده) تعرفه های تمام رشته ها برای آنها فرقی نمی کند که یک ساختمان۲۰۰۰ متری سیستم پکیج و کولر گازی باشد یا فن کوئیل و هواساز، موتور خانه سرمایش و گرمایش، استخر ،سونا وجکوزی باشد ، برای آنها اصلا تفاوتی ندارد و مهندس مسئول پول همان ۲۰۰۰ متر را بابت طراحی و نظارت دریافت میکند. این در حالی است که این فرآیند برای ناظران مکانیک که زحمت دو ساختمان با تاسیسات متفاوت ( چک و کنترل) را بر عهده دارد فرق داشته و کنترل آنها بسیار متفاوت باشد در حالی که به اینگونه نیست و این مسائل از جمله مشکلاتی است که متاسفانه وجود دارد که در تمام سالهای گذشته وجود داشته و ادامه دارد . هر چند، شورای مرکزی درسال گذشته دست به اقداماتی زد که طی آن با یک مشاورتعرفه های مختلف را بررسی و روی وزن کارهایی که مهندسان رشته های مختلف روی طراحی و نظارت ساختمان انجام میدهند، صورت داد که البته هنوز نتیجه کامل نداده و ابلاغ نشده است و هنوز باید همان سیستم قدیمی متراژی کار شود.
بیشتر بخوانید