صنعت آسانسور نیازمند نظارت بیشتر
امروز صنعت آسانسور در کلیه ساختمانها اعم از مسکونی، اداری، تجاری، مراکز درمانی و…کاربرد بسیاری دارد و همچنین در زمره صنایعی محسوب میشود که بهطور مستقیم با جان انسانها سروکار دارد؛ بنابراین رسیدگی به مسائل و مشکلات موجود در این صنعت از قبیل بازرسیهای ادواری، بیمههای آسانسور و… بسیار حائز اهمیت است، اما متاسفانه شاهد این هستیم که دستگاههای نظارتی بهصورت پیش پا افتاده با آنها برخورد میکنند و توجه چندانی به این مسائل مهم نمیشود.
صنعت آسانسور نیازمند نظارت بیشتر
به گزارش تاسیسات نیوز، در سالهای اخیر با توجه به تحریمهایی که صورت گرفته است در حوزه دانشبنیان اقدامات مهمی انجام شده است و این صنعت تا حدود زیادی توانسته است به سمت داخلیسازی حرکت کند؛ تا جایی که رقیب بزرگی همچون ترکیه از پیشرفت این صنعت در ایران و حضور پررنگ در بازارهای منطقه واهمه دارد. در حال حاضر منطقه خاورمیانه با حضور کشورهایی نظیر سوریه، عراق و افغانستان برای صنعت آسانسور بازار بکری محسوب میشود؛ اما متاسفانه دستگاههای اجرایی ذیربط، این صنعت را دست کم گرفتهاند و عملا توجه زیادی به این صنعت ندارند، که در این صورت ممکن است بازار مصرف مهمی که در این منطقه وجود دارد در اختیار کشورهایی نظیر ترکیه قرار بگیرد و شرکتهای ایرانی نتوانند از این بازار بزرگ سهم چندانی داشته باشند. متن زیر ماحصل گفتوگوی ما با موسی نظربیگی درباره گروه شرکتهای سبا حول محور چالشها و ظرفیتهای این صنعت است.
درباره بازار آسانسور در ایران و بهویژه شهر تهران نکاتی ارائه کنید و بفرمایید شما با چه چالشهایی در این بازار روبهرو هستید؟
در دهه ۷۰ که ورود آسانسور به کشور ممنوع بود شاهد افزایش تعداد انبوهی از شرکتهای کوچک چند نفره در ایران بودیم و متاسفانه کیفیت نازل محصولات آنها بهرهبرداران را با مشکلات زیادی مواجه کرده بود. اما در دو دهه ۸۰ و ۹۰ و با آزادسازی واردات آسانسور و ورود آسانسورهای باکیفیت بالا مانند KONE کیفیت و ایمنی و تکنولوژیهای روز جهانی وارد کشور شد و از طرف دیگر به دلیل رقابتی شدن بازار، کیفیت محصولات داخلی نیز ارتقا یافت، متاسفانه در دو سال اخیر با ایجاد محدودیت برای واردات به بهانه حمایت از تولید داخلی صنعت آسانسور و پله برقی همانند صنعت خودرو عقبگرد کرده است و در غیاب رقبای قدرتمند محصولات با کیفیت پایین در حال عرضه است و نکته قابل توجهی که اخیرا زیاد مشاهده میشود، روی آوردن خریداران به آسانسورهای بیکیفیت اما با کابین لوکس و زیبا است، به نظر این به نوعی اجحاف به مصرفکنندگان نهایی است که ساکنان ساختمانها هستند. عمر مفید آسانسور حداقل ۳۰ سال با کمترین هزینه نگهداری و تعویض قطعات است اما این آسانسورها که متاسفانه امروزه حتی در ساختمانهای لوکس هم در کلانشهرها استفاده میشوند، علاوه بر کیفیت پایین قطعات، استفاده از تکنولوژیهای قدیمی و مشکلات ایمنی، از عمر کوتاهتری برخوردار هستند و همگان میدانند که تعویض آسانسور در یک ساختمان در حال بهرهبرداری چه مشکلاتی را به بار میآورد.
با توجه به توضیحاتی که ارائه کردید چشمانداز صنعت آسانسور و حتی استفاده از پله برقی در ساختمانهای لوکس و لاکچری را در سالهای آتی چطور میبینید و آیا گروه سبا استراتژی خاصی در این مورد دارد؟
در صورت ادامهدار بودن محدودیتهای وارداتی همانند خودرو و عرضه آسانسورهای باکیفیت پایین و به دور از تکنولوژی روز، شاهد کاهش ایمنی و به خطر افتادن جان و مال مردم خواهیم بود، اما ما در گروه شرکتهای سبا همانند گذشته سعی خواهیم کرد به جز کیفیت، ایمنی، آسانسور لوکس و با دوام چیز دیگری را به مشتریان عرضه نکنیم و با تمام قدرت موانع محدودکننده را برداریم، زیرا مشتریان و مصرفکنندگان انتظار بالاترین کیفیت محصول و خدمات را از ما دارند و ما هم به کمتر از این راضی نخواهیم بود.
با تمامی این اوصاف نکات مهم در طراحی و ساخت آسانسور چیست؟
باید کارفرمایان در انتخاب آسانسور و عرضهکنندگان آن دقت کنند. آسانسور مجموع قطعات منفصله با یک کابین و یک دکور زیبا نیست، این اجزا باید با دقت طراحی و در کنار هم درست کار کنند، همانطور که مجموع قطعات منفصله حتی عالی اتومبیلهای مختلف در دست یک مکانیک محلی نمیتواند تبدیل به یک اتومبیل عالی شود، آسانسور هم با اجزای منفصله خوب به طراحی، تست، محاسبه، مهندس و … نیاز دارد که تنها شرکتهای با توان و تجربه مهندسی کافی میتوانند عرضه کنند. حاصل اعتماد برخی از خریداران ناآگاه این شده که بازار ایران با یکدهم تعداد آسانسورهای اروپا دارای چند هزار شرکت کوچک آسانسور است که حدود ۵۰ برابر تعداد شرکتهای آسانسور در اروپا است و همگی این آسانسورها دارای کابینهای زیبا هستند.
بیشتر بخوانید