صرفه اقتصادی تاسیسات فرآورش گاز

به گزارش تاسیسات نیوز، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با اشاره به آغاز بهره‌برداری رسمی از تاسیسات فرآورش گاز میدان هنگام، اعلام کرد: صرفه اقتصادی راه‌اندازی این تاسیسات جدید معادل ۳۰۰ میلیون دلار در سال برآورد می‌شود.


حمید بورد درباره مهم‌ترین‌ مزیت‌های بهره‌برداری از تاسیسات فرآورش گاز میدان هنگام، گفت: این تاسیسات از ظرفیت فرآورش و جمع‌آوری روزانه ۸۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت میدان مشترک هنگام برخوردار هستند.


مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با اعلام اینکه ارزش حرارتی گازهای جمع آوری شده در این پروژه معادل ۱۴ هزار بشکه نفت خام در روز است، تصریح کرد: با احتساب نفت خام بشکه‌ای ۵۰ دلار با اجرای این پروژه روزانه بیش از ۷۰۰ میلیون دلار صرفه اقتصادی نصیب کشور خواهد شد.


برآورد 300 میلیون دلاری صرفه اقتصادی تاسیسات فرآورش گاز میدان هنگام


وی با تاکید بر اینکه صرفه اقتصادی و ارزش آفرینی راه‌اندازی تاسیسات جدید فرآورش گاز میدان هنگام سالانه بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار است، اظهار کرد: در مجموع با بهره‌برداری از این تاسیسات جدید در مدت زمان بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ روز کل هزینه‌های سرمایه‌گذاری ۷۰ میلیون یورویی این پروژه بازگشت داده می‌شود و عملا این طرح یکی از طرح‌های اقتصادی صنعت نفت است.بورد با یادآوری اینکه در کنار دستاوردهای اقتصادی بهره‌برداری از این پروژه مزیت‌های زیست محیطی هم دارد زیرا میزان گازسوزی در مشعل‌های جزیره قشم به حداقل کاهش یافته و مطابق با استانداردهای بین‌المللی خواهند شد، افزود: یکی دیگر از مزیت‌های این طرح کاهش میزان آلایندگی‌های گاز تولیدی از حدود ۲۰ هزار پی.پی.ام به سه پی.پی.ام بوده که قابلیت مصرف به‌عنوان سوخت در نیروگاه‌های برق و واحدهای صنعتی و خوراک صنایع پتروشیمی در سطح جزیره قشم و استان هرمزگان را دارد.


این مقام مسوول‌ تاکید کرد: عملا با بهره‌برداری از این تاسیسات جدید زمینه طراحی و ساخت طرح‌های جدید پتروشیمی با استفاده از خوراک گاز متان فراهم شده است. مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان اینکه تمامی مراحل طراحی، ساخت، نصب، راه‌اندازی و بهره‌برداری از تاسیسات فرآورش گاز هنگام از سوی متخصصان داخلی انجام گرفته است، گفت: سهم استفاده از تجهیزات ساخت داخل هم در این پروژه به بیش از ۷۰ درصد رسیده است.


وی با اعلام اینکه برای نخستین بار در سطح صنعت نفت در راه‌اندازی این تاسیسات گازی از روش PSSR (Pre Start-up Safety Review) استفاده شده است، خاطرنشان کرد: با انجام چند اقدام فنی دیگر به زودی روزانه ۷ تا ۸ میلیون فوت مکعب دیگر به ظرفیت جمع‌آوری و فرآورش گاز میدان هنگام افزوده خواهد شد.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;