صحت سنجی وام ۲۰۰ میلیون تومانی اجاره

نایب‌ رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: وام ۲۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن اثرات التهابی در بازار اجاره مسکن دارد.
به گزارش تاسیسات نیوز، در حالی مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن در استان تهران به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است که نایب ‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران اعلام کرده که این تسهیلات موجب بروز اثرات التهابی در بازار اجاره مسکن شده است.
بر اساس این گزارش تا نیمه مرداد ۱۴۰۳، بیش از ۲ میلیون و ۳۰۱ هزار نفر در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت‌نام کرده‌اند. از این تعداد، یک میلیون و ۷۷۷ هزار و ۵۹۸ نفر شرایط لازم را دارا بوده و یک میلیون و ۲۶۰ هزار و ۳۷۹ نفر نیز به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات معرفی شده‌اند.
در این میان بانک‌های پرداخت‌کننده تسهیلات ودیعه مسکن تاکنون تسهیلات ۵۳۳ هزار و ۷۵۷ متقاضی را پرداخت کرده‌اند.
با گذشت بیش از یک ماه از آغاز فصل جابه‌جایی مستاجران هنوز بسیاری از مستاجران چشم انتظار دریافت تسهیلات ودیعه مسکن هستند درحالی که بسیاری از آن‌ها چندماهی است که ثبت‌نام خود را تکمیل کردند، اما خبری از تسهیلات ودیعه مسکن نیست.

کم‌کاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن
در همین رابطه حسین جنتی، مدیرکل راه‌ و شهرسازی استان تهران همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن برای مستاجران را چندان قابل دفاع ندانست و گفت: بازار اجاره مسکن در این ایام با وجود آنکه سقف اجاره مسکن برای آن‌ تعیین شده، اما نیازمند همکاری بیشتر از سوی بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات است.

تسهیلات ودیعه مسکن عامل التهاب در بازار اجاره
در همین راستا داوود بیگی‌نژاد، نایب‌ رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران، اظهار کرد: تسهیلات ودیعه مسکن در استان تهران به ۲۰۰ میلیون تومان رسیده، اما باعث ایجاد اثر التهابی در بازار اجاره مسکن شده است.
وی افزود: خبر آغاز پرداخت ودیعه مسکن بازار اجاره را با چالش‌های بسیاری روبه‌رو کرد، چراکه بسیاری از موجران تصور کردند که بخش زیادی از کمبود منابع مالی بانک‌ها برطرف شده و سعی کردند تا مبالغ ودیعه مسکن مستاجران را بالا ببرند.
نایب‌ رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در مورد تاثیر پرداخت ودیعه مسکن در بازار اجاره، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ اجاره مسکن در برخی از مناطق تهران تا ۵۰ درصد افزایش یافته است؛ در صورتی که اگر پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن تاثیر مثبتی در بازار اجاره‌بها داشت، شاهد رشد بی‌ضابطه اجاره مسکن نبودیم.
بیگی‌نژاد تاکید کرد: اگر پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن از سوی بانک‌ها بهبود یابد شاهد آرام‌تر شدن بازار اجاره مسکن خواهیم بود، اما این طور که پیدا است، پرداخت این تسهیلات از سوی بانک‌ها با کندی پیش می‌رود.

مصائب مستاجران در دریافت وام ودیعه
همچنین بررسی‌های میدانی، حاکی از آن است که تعداد زیادی از متقاضیان موفق به دریافت تسهیلات نشده‌اند و همین امر بر بازار اجاره مسکن اثرگذار بوده است.
در همین زمینه غلامی، یکی از مستاجران  جوان با بیان اینکه از سال گذشته به امید دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت‌نام کرده و قرارداد خود را تمدید کرده‌ام، گفت: هنوز بعد از گذشت ۸ ماه هیچ تسهیلاتی دریافت نکرده‌ام و به هر بانکی هم که مراجعه می کنم تنها با یک پاسخ روبه‌رو می‌شوم: «‌اعتبار نداریم».
همچنین سلیمانی، یکی دیگر از مستاجران که چند ماهی است درگیر تسهیلات ودیعه مسکن است، گفت: متاسفانه دریافت تسهیلات ودیعه مسکن برای ما مستاجران یک معضل بزرگی شده است، چراکه به هر بانکی برای دریافت تسهیلات مراجعه می‌کنیم می‌گویند در شعبه ما تسهیلات پرداخت نمی‌شود یا اعلام می‌کنند اعتبارات تمام شده است و این پاسخی است که باعث شده تا مستاجران با مشکلات زیادی روبه‌رو شوند.
وی افزود: ما مستاجران بر روی دریافت این تسهیلات حساب باز کرده‌ایم چراکه تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی هم می‌تواند بخشی از نیازمان را تامین کند، اما متاسفانه عدم همکاری بانک‌ها باعث ایجاد مشکلات زیادی شده است.

ارائه وام ودیعه مسکن به بیش از ۵۰۰ هزار متقاضی
این در حالی است که سیداحمد خادمیان، مدیرکل دفتر پایش طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده است: یک میلیون و ۲۶۰ هزار و ۳۷۹ نفر حائز شرایط برای دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن به بانک‌ها معرفی شدند و این تسهیلات توسط بانک‌ها به ۵۳۳ هزار و ۷۵۷ متقاضی پرداخت شده است.
وی گفت: تاکنون ۲ میلیون و ۳۰۱ نفر در سامانه «saman.mrud.ir» برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن نام‌نویسی کردند که از این تعداد، معادل یک میلیون و ۷۷۷ هزار و ۵۹۸ متقاضی حائز شرایط شناخته شده و یک میلیون و ۲۶۰ هزار و ۳۷۹ نفر نیز به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات معرفی شدند. بانک‌های پرداخت‌کننده تسهیلات ودیعه مسکن تاکنون تسهیلات ۵۳۳ هزار و ۷۵۷ متقاضی را پرداخت کرده‌اند.
خادمیان با تاکید بر اینکه انتظار می‌رود تا پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن با توجه به نیاز مردم تسریع یابد، توضیح داد: بانک‌هایی که بیشترین همکاری را برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن داشتند شامل بانک ملی با رقمی معادل ۱۲ همت، ملت ۸ همت، صادرات و تجارت هرکدام ۵ همت، سپه ۴ همت و رفاه کارگران ۳ همت است. بانک‌های خصوصی نیز در زمینه پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن همکاری داشتند که تقریباً هرکدام از آنها رقمی معادل یک یا کمتر از یک همت تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت کردند.

سازوکار دریافت تسهیلات ودیعه مسکن
براساس این گزارش، مستاجران برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن باید به سامانه طرح‌های حمایتی مسکن مراجعه کرده و پس از ثبت اطلاعات خود در سامانه املاک و اسکان نسبت به بارگذاری مدارک و اطلاعات و قرارداد خود در سامانه خودنویس اقدام کنند و بعد از دریافت کد رهگیری ثبت درخواست برای دریافت ودیعه مسکن را نهایی کنند.
هم‌اکنون تسهیلات ودیعه مسکن در تهران برای هر متقاضی معادل ۲۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها معادل ۱۵۰ میلیون تومان، شهر‌های کوچک معادل ۱۰۰ میلیون تومان و در روستا‌ها معادل ۴۰ میلیون تومان است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;