سریعترین و آسانترین گزینه ورود گاز ایران به بازار اروپا
به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری فارس،تحلیلگر بیامآی ریسرچ، گروه فیچ معتقد است سریعترین و آسانترین راه برای ایران برای ورود به بازار گاز اروپا صادرات گاز طبیعی مایع (الانجی) است.
کریستوفر هینس، تحلیلگر ارشد نفت و گاز در اینباره به خبرگزاری ترند گفت: صادرات از طریق خط لوله احتمالا باید از طریق توسعه خط لوله تاناپ صورت گیرد که زودتر از سال 2023-2022 به بهرهبرداری نمیرسد و در این زمینه رقابتهای زیادی برای آن وجود خواهد داشت.
وی افزود: برای اینکه احداث این خط لوله به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه شود، ایران مجبور است حجم زیادی گاز از طریق آن صادر کند این درحالی است که ظرفیت ارسال از این طریق و همچنین تقاضا برای آن محدود است.هینس ادامه داد: «فروش الانجی روشی انعطافپذیر خواهد بود و میتواند در حجمهای بیشتر فروخته شود.»
به گفته وی، «ایران اکنون تاسیساتی دارد که بخشی از آن تکمیل شده است (احداث آن به علت تحریمها متوقف شده است) درحالیکه در حال بررسی گزینههای صادرات گاز طبیعی مایع شناور (FLNG) سریع نیز بوده است.»وی افزود: هزینههای تولید بسیار کم خواهد بود و توانایی رقابت در بازار اروپا را خواهد داشت.اتحادیه اروپا 45 میلیارد مترمکعب الانجی که 5/ 13 درصد مجموع گاز وارداتی این اتحادیه بود در سال 2014 وارد کرده است.
در حال حاضر، قطر، آنگولا منابع اصلی واردات الانجی برای اروپا هستند.شرکت بریتیش پترولیوم اعلام کرد ذخایر اثبات شده ایران در اوایل سال 2015 برابر با 34 تریلیون مترمکعب بوده است.
سهم این کشور از بازار گاز جهان 17 درصد است.پیش از این، ایران اعلام کرده بود صادرات الانجی به اروپا اولویت این کشور است. شرکت ملی صادرات گاز ایران در نظر دارد تا 5 تاسیسات تولید الانجی طی 3 سال احداث کند.
انتهای خبر