ساخت خانه خورشیدی با الهام از گل آفتابگردان

به گزارش تاسیسات نیوز، الهام گرفتن از طبیعت برای حل مشکلات انسان ایده ای محسوب می شود که به شکل گیری “علم تقلید حیاتی” (Biomimetics) منجر شده است. با گذشت زمان، روند تکامل به پیشرفت هایی باورنکردنی منجر شده که از فتوسنتز در گیاهان تا چشم انسان را در بر می گیرد. در همین راستا، دانشمندان فناوری هایی را توسعه داده اند که با الهام و تقلید از برخی نوآوری های منحصر به فرد در طبیعت شکل گرفته اند.

 

 

 

 

پژوهشگران خانه‌ای ابداع کرده‌اند که بر اساس حرکت خورشید، جابه‌جا می‌شود و مانند گل آفتابگردان به سمت نور می‌چرخد.

 

 

 

 

مجهز کردن خانه‌های مسکونی به پنل‌های خورشیدی راه مناسبی برای استفاده بهینه از انرژی کسب شده از خورشید است به طوری که از این طریق می‌توان در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی کرد.

 

 

 

 

یک شرکت پرتقالی براساس یکی از پروژه‌های دنشگاه «پورتو» ایده ساخت خانه‌های متحرک را ارائه داده است. این فناوری با همکاری هیئت علمی بخش معماری دانشگاه پیش رفته است و این امکان را به مهندسان می‌دهد تا خانه‌های متحرکی بسازند تا سقف آن‌ها توانایی واژگونی داشته باشد و از حداکثر انرژی خورشیدی استفاده کنند.

 

 

 

 

محققان از روشی که گل‌های آفتابگردان برای چرخیدن به سمت نور خورشید استفاده می‌کنند، برای ساخت خانه‌های متحرک بهره برده‌اند. این خانه‌ها، دو محور حرکتی دارند و یک ساختار فلزی به همراه مفصل‌های مکانیکی یکپارچه در ساخت آن به کار رفته است. این روش ساخت امکان چرخش بیش از ۱۸۰ درجه را برای خانه فراهم می‌کند.

 

 

 

 

حرکت این خانه به طور خودکار انجام می‌شود و طبق جهت حرکت خورشید، حرکت می‌کند به طوری که ۹ تا ۱۲ ساعت در حال چرخش است. همچنین این امکان برای ساکنان فراهم شده است که بتوانند این سیستم چرخشی را از طریق گوشی تلفن همراه خود کنترل کنند و روی چشم‌اندازی که تمایل به مشاهده هستند، تنظیم کنند. چرخش کامل خانه به کمک این سیستم کمتر از ۱۲ دقیقه طول می‌کشد.

 

 

 

 

این خانه طوری طراحی شده که قادر است تا بیش از ۶۰ درجه بچرخد. علاوه بر قرار دادن پنل‌های خورشیدی روی بام خانه برای استفاده بهتر از نور خورشید، این کار، سایه‌ای را برای پنجره‌ها در تابستان و بهره‌مندی حداکثری از نور خورشید را در زمستان فراهم می‌کند.

 

 

 

ترکیب چرخش و واژگونی بام این خانه باعث می‌شود این سیستم سالانه ۲۵ هزار کیلووات برق تولید کند. مقدار برق مورد نیاز برای حرکت این سیستم در روز در حدود فعال کردن ۶ لامپ ۶۰ وات به مدت یک ساعت است.

 

 

 

کابل‌کشی‌های برق و لوله‌کشی‌ها از بخشی بدون حرکت داخل خانه عبور می‌کند و در خانه‌های چند طبقه، این بخش‌ها از داخل پله‌ها عبور داده می‌شوند.






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;