روش نوین به‌کارگیری اینترنت‌ اشیاء در سامانه پایش سلامت سازه

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از روابط‌عمومی بنیاد ملی علم ایران (INSF)، «ارائه روشی نوین در به‌کارگیری مؤثر فناوری اینترنت‌ اشیاء برای بهبود عملکرد سامانه پایش سلامت سازه» طرح پسادکتری یاس حسینی طهرانی است که این طرح را با راهنمایی مجتبی عطاردی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.

حسینی طهرانی با مدرک دکتری تخصصی مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف درباره این طرح توضیح داد: پروژه‌های مرتبط با موضوع پایش سلامت سازه و تجهیزات، به‌عنوان یک فعالیت میان‌رشته‌ای با بهره‌گیری از جدید‌ترین فناوری‌های به‌روز دنیا، نظیر حسگر‌های متنوع و همچنین به‌کارگیری دانش روز در زمینه‌های الکترونیک، مهندسی زلزله، کامپیوتر و نظیر آن کمتر از یک دهه است که در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: یک سازه به‌عنوان سیستمی دینامیکی، توسط یک مدل ریاضی پیچیده توصیف می‌گردد که ایجاد خرابی و کاهش سطح عملکرد آن را می‌توان از طریق شناسایی تغییرات پارامتر‌های مدل در نظر گرفته شده و همچنین تغییرات مشخصات ارتعاشی سازه یا روش‌های مشابه با آن تشخیص داد.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: به‌منظور بررسی وضعیت سیستم، این سامانه متشکل از تعدادی حسگر است که وظیفه جمع‌آوری اطلاعات را دارند. بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده توسط حسگر‌ها می‌توان با استفاده از الگوریتم‌های محاسباتی مختلف، وضعیت سلامت سازه و تجهیزات را پردازش کرد. براساس تحقیقات انجام شده توسط ما، این سنسور‌ها معمولاً بسیار گران هستند و اطلاعات دریافت شده توسط حسگر‌ها به‌طور مستقیم به سامانه مرکزی ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: روش‌های مختلفی برای جمع‌آوری اطلاعات دریافت شده توسط حسگر‌ها وجود دارد. روش‌های انتقال اطلاعات مبتنی بر سیم، هزینه نصب و نگهداری بیشتری دارند. همچنین امکان نصب سنسور‌ها در بسیاری از مکان‌ها به‌دلیل تردد و سایر مشکلات وجود ندارد. در این پروژه با استفاده از فناوری اینترنت‌اشیا، امکان ارسال اطلاعات دریافت شده توسط سنسور ها‌ به یکدیگر و سامانه مرکزی فراهم خواهد شد.

حسینی طهرانی اضافه کرد: با توجه به آنکه حسگر‌های مورد استفاده با منابع محدود انرژی نظیر باطری کار می‌کنند، مصرف توان یکی از چالش‌های اصلی ماژول ارتباطی و حسگر‌ها است. بدین منظور در این طرح، از بستر ارتباطی بسیار کم‌توان با برد ارتباطی بالا استفاده شد.

وی گفت: یکی از ویژگی‌های اصلی حسگر‌های مورد استفاده در طرح پیشنهادی، امکان پردازش اولیه داده‌ها در داخل پردازنده مرکزی موجود در حسگر است در نتیجه با استفاده از فناوری اینترنت‌اشیا می‌توان به‌صورت هوشمند، داده‌های پردازش شده را با حجم بسیار کم‌تر به یکدیگر و سامانه مرکزی ارسال کرد.

این محقق و پژوهشگر تصریح کرد: تولید محصول نمونه سامانه پایش سلامت سازه مبتنی بر فناوری اینترنت‌ اشیا، امکان نصب سامانه پایش سلامت سازه طراحی شده در تمامی سازه‌های مهم در سراسر کشور و ارزیابی بلادرنگ و پیوسته سلامت سازه‌ها و تجهیزات در طول عمر‌ آن‌ها از جمله اهداف انجام این طرح بوده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: همچنین ارزیابی سریع و دقیق وضعیت سازه‌ها و تجهیزات بلافاصله پس از وقوع زلزله و امکان نصب موقت و دوره‌ای سامانه پایش سلامت سازه طراحی شده بر روی تجهیزات و سازه‌ها و ارزیابی سلامت آن‌ها نیز از دیگر اهداف انجام این طرح بوده است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;