روز جهانی زنان مهندس مبارک
تاسیسات نیوز/ صدیقه بهزادپور: ۲۳ ژوئن، “روز جهانی زنان مهندس”، که امسال مصادف با ۴ تیر ماه شده، فرصتی است که در باره قابلیتهای «مهندسی» زنان در عرصه های مختلف بیشتر اطلاع رسانی شود.
فرصتی که معرفی آن و تمرکز برای آن در رشته های مختلف، دیگر عجیب و غیرقابل دسترس نیست.
تاریخچه روز جهانی زنان مهندس
روز جهانی زنان مهندس اولین بار در بریتانیا در تاریخ ۲۳ ژوئن سال ۲۰۱۴ توسط اجتماع زنان مهندس جشن گرفته شد. این روز در سال ۲۰۱۴ برگزار شد و همین باعث شد که مردم زیادی در دنیا آن را بشناسند.
بیشتر بخوانید
روز جهانی زنان مهندس در سال ۲۰۱۷ به یک روز بین المللی و رسمی تبدیل شد و مخاطبان زیادی نسبت به آن علاقه نشان دادند. این کمپین آگاهی رسانی بین المللی ، زنان مهندس را به کل دنیا معرفی کرد و توجه و تمرکز آن ها را به چیز هایی جلب کرد که مربوط به شغل های مهندسی زنان بود.
حضور زنان در رشتههای مختلف به ویژه رشتههای مهندسی «پز اجتماعی یا سیاسی» نیست، بلکه واقعیتی ملموس و عینی در حد و اندازه تفکرهای به روز شده است.
شنیدن خبرِ اختراعات و دستاوردهای مختلف در حوزه های مختلف مهندسی از سوی «زنانِ مهندس» به تدریج عادی تر از قبل شده و حتی به نتایج حاصل از کارِ زنان فعال در رشته های مختلف اطمینان عمومی بیشتری ایجاد شده است.
اما هنوز هم حضور زنان در برخی از رشته های مهندسی مانند «مهندس عمران یا مکانیک» به زعم برخی از افراد کمی عجیب غریب تر نسبت به حضور مردان در این بخش است.
حضور مهندسان ناظر در کارگاه های ساختمانی با حضور کارگران و دیگر رشته های مهندسی به نظر برخی کاری مردانه است که کار برای زنان در این حوزه بدون اِعمال قدرت بیشتر، کمی سخت می سازد.
حضور زنان در عرصههای مدیریتی، نظارتی، قانونگذاری، اجرایی و … منجر به احقاق حق «ویژه» خود و البته نه «برابر» که شاید تعریفی مطلوبتر برای زنان کارآمد کشورمان است، راوی حقوقی است که در تمامی جهات در نتیجه فعالیت در عرصههای مختلف آنها حاصل شده و در نهایت به ارتقای جایگاه زنان منتهی شده است.
بر اساس آمار موجود در حال حاضر بیش از نیمی فارغالتحصیلان رشته شهرسازی ایران را زنان تشکیل میدهند، اما به دلیل موانع پیش رو در بخشهای اداری مشغول به کار شدهاند. در حالی که زنان با ویژگیهای شخصیتی ریزبینی و دقت، در عین نگاه جامع به امور، قابلیت به کارگیری بیشتر و مطلوبتری در رشتههای مختلف صنعتی و ساخت و ساز دارند.
این در حالی است که میزان بیکاری زنان در حال حاضر بسیار بیشتر است و فرصتهای شغلی برای آنها با قابلیتهای برابر با مردان به کنار گذاشتن آنها منتهی میشود.
شاید بهترین هدیه در روز زن، استمرار پذیرش زنان در رشتههای مختلف باشد تا نگاه حاکمیتی در رشتههای به اصطلاح مردانه فقط با توجه به توانمندیهای انسانی تغییر منطقی یابد.
تفکیک جنسیتی در این حوزه در نگاه اول شاید خود مطبوع به نظر نیاید، اما با توجه به شرایط موجود زنان جامعه ما، به ویژه زنان فارغالتحصیل در رشتههای به اصطلاح مردانه مانند رشتههای مهندسی، نیاز حمایتی بیشتر مراجع قانونگذار و اجرایی را میطلبد تا جامعه در مسیر متعادل در راستای بهرهگیری از پتانسیلهای انسانی کشور گام بردارد.
منبع
تاسیسات نیوز