رعایت ایمنی؛ اصل ضروری در محیط کار

پژوهش‌های صورت گرفته نشان می دهد که همه ساله در جهان، بیش از یک میلیون نفر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می دهند و عده بسیاری دچار آسیبهای جدی می شوند. بهداشت حرفه ای و حفاظت و ایمنی کار یکی از موضوعات اساسی به شمار می رود و مقدمه حقوق نیروی کار با تامین ایمنی شروع می شود.
به گزارش تاسیسات نیوز،  همه ساله ۲۸ آوریل برابر هشتم اردیبهشت به عنوان ” روز جهانی ایمنی و سلامت در محل کار” گرامی داشته می شود. این پویش از سال ۲۰۰۳ توسط سازمان بین المللی کار (ILO)  با هدف ترویج کار امن، سالم و مناسب آغاز شده است.
برابر آمارها سالانه ۱۳ هزار حادثه ناشی از کار در کشور رخ می‌دهد که حدود ۸۰۰ مورد آن منجر به فوت می شود.
حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است:ایمنی و بهداشت محیط کار، نیازمند مشارکت معنادار همه شرکای اجتماعی و دولت‌ها است و این مهم ضمن بهبود مستمر مسیر ارتقای شاخص‌های ایمنی و سلامت در محیط کار، بستر تحقق رفاه اجتماعی کارگران و جامعه را نیز در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به «روز جهانی ایمنی و بهداشت کار»، ارتباط و گفت‌وگوی اجتماعی میان متولیان حوزه ایمنی و سلامت شغلی همراه با نقش فعال شرکای اجتماعی را موجب بهبود سیاست‌ها و راهبردهای ایمنی و بهداشت کار در کشور دانسته و می گوید:این تعهدی ضروری، راه را برای اجرای مؤثر برنامه‌های ارتقاء فرهنگ ایمنی و سلامت شغلی، هموارتر می کند.
به گفته وزیر کار، بیماری‌ها و حوادث شغلی در جهان، هر سال جان میلیون‌ها نفر از کارگران زحمتکش شاغل در فعالیت‌های اقتصادی را می‌گیرد که این تعداد برابر مرگ ۷۶۰۰ کارگر در هر روز است و آثار زیانبار این تلفات جانی به صورت هزینه‌های مستقیم وغیرمستقیم در قالب آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی و گسترش فقر در جوامع بروز می کند.
فعالان و کارشناسان حوزه کار تاکید دارند که در کارگاههای کوچک و متوسط که بیشترین حوادث و مشکلات ایمنی وجود دارد، موضوع بهداشت کار باید تقویت شود و این کار با توجه به آمادگی تشکل های کارگری قابل انجام است.
رعایت ایمنی؛ اصل ضروری در محیط کار
ابوالفضل اشرف منصوری – کارشناس ایمنی کار- در گفت و گو با ایسنا، ارتقای آموزش و آگاهی نیروی کار را موجب کاهش آمار حوادث کار دانسته و می گوید: یکی از موارد عدم توفیق در این بخش، آگاهی و اطلاع رسانی کم است و فقر آموزشی و پایین بودن فرهنگ ایمنی کار در بروز حوادث شغلی اثرگذار بوده است.
وی بر ضرورت حفظ امنیت شغلی مسئولان ایمنی و بهداشت حرفه ای تاکید کرده و می افزاید: متاسفانه امنیت شغلی مسئولان ایمنی و بهداشت حرفه ای به واسطه اجرایی کردن آیین‌نامه‌ها و مقررات ایمنی در خطر است و چنانچه بخواهند از انجام کار پرخطر پیشگیری یا ممانعت کنند، با  از دست دادن کار مواجه می شوند.
اشرف منصوری، همکاری و مشارکت همه متولیان امر در حوزه ایمنی کار اعم از وزارت کار، وزارت راه و شهرسازی و سازمان تامین اجتماعی را خواستار  شده و می گوید: اگر همه دستگاه‌ها با یکدیگر مشارکت داشته باشند، در کاهش حوادث کار موثر است.
پیش از این، علی حسین رعیتی فرد – معاون روابط کار وزارت کار – صیانت از حوزه کار و ارتقای ایمنی را برنامه جدی وزارت کار عنوان کرده و گفته بود: آمار حوادث ناشی از کار کشور نسبت به متوسط جهانی کمتر است و با ارتقای ایمنی در محیط کار، آمارهای موجود را باید کاهش دهیم.
وی ضمن اشاره به تشکیل کمیته حفاظت فردی، ایمنی و بهداشت محیط کار به منظور صیانت از نیروهای کار معتقد است: نظارت بر کارخانه‌ها و آموزش مستمر کارگران باید در دستور کار قرار گیرد تا شاهد حوادث ناشی از کار نباشیم.
مطابق ماده ۹۵ قانون کار، نظارت مستمر بر حوزه ایمنی کار برعهده کارفرمایان است که باید شرایط صیانت از کارگران را به طور دقیق بررسی کنند.
به گزارش ایسنا، در هفته های اخیر آیین نامه اجرایی تبصره ۲ قانون مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی در یکصد و هفتاد و ششمین نشست شورای‌ عالی حفاظت فنی تدوین و پس از طرح و بررسی توسط اعضای شورا تصویب شد.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;