رئیس کمیته نظام مهندسی ساختمان کمیسیون عمران مجلس، اعتبارسنجی جهت تعیین بودجه برای مدیریت بحران کلانشهر تهران را در گروی اجرای طرح توسعه شهری دانست.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، فرجالله رجبی، در مورد انتشار خبری از سوی رئیس سازمان مدیریت بحران شهری مبنی بر اینکه ۵هزار میلیارد تومان برای پیشگیری از خطرات ناشی از زلزله تهران پیشنهاد دادیم که ۳۰۰میلیارد تومان آن تایید شد، گفت: موضوع زلزله تهران فراتر از این است که مدیریت بحران بودجهای را جهت تصویب پیشنهاد دهد، چرا که باید در این زمینه برای کلان شهری همچون تهران برنامه اصلی به منظور پیشگیری از بحران و مقابله با حوادث احتمالی ارائه شود.
مدیریت بحران در تهران نیازمند بودجه دولتی نیست
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: مدیریت بحران در تهران نیازمند بودجه دولتی نیست، بلکه لازم است مدیران شهری ضوابط و اصول را در صدور مجوزها و توسعه شهری رعایت کنند.
وی تصریح کرد: هماکنون عرض معابر در تهران به اندازهای است که چنانچه زلزله به وقوع بپیوندد، سرویسدهی و رفت و آمد در آنها با مشکل مواجه میشود، بنابراین باید بپذیریم که مدیریت بحران به یک اقدام پیشگیرانه و اجرای طرحهای توسعه شهری نیاز دارد.
اجرای طرح توسعه شهری نقطه پایان مشکلات حوزه شهری تهران میشود
رجبی عنوان کرد: در طرح توسعه شهری تکلیف تاسیسات، زیرساختها و ساختار شهری از نظر شکلی روشن است، بنابراین باید اجرای آن را از یک نقطهای شروع کنیم، کما اینکه وقتی گفته میشود بخشهایی از تهران روی گسل قرار دارد، طبیعی است که توسعه شهر در آنها باید متوقف شود و مدیران شهری به طور جدی در مقابل ساخت و ساز در این مناطق بایستند.
وی افزود: اجرای طرح توسعه در تهران را نمیتوان در مدت کوتاه اجرا کرد، بلکه نیازمند این است که چندین سال برای پیشگیری از بروز خسارات در پی وقوع زلزله احتمالی برنامهریزی شود، کما اینکه لازم است برای آن برنامههای ۱۰ یا ۲۰ ساله تعریف شده و به صورت تدریجی اجرا شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم تاکید کرد: مسئولان مدیریت بحران بجای ارائه مبلغی برای بودجه به بیان این مهم بپردازند که این اعداد و ارقام مبتنی بر کدام برنامه تعیین شده است تا مشخص شود که چه میزان از آن سهم دولت و چقدر سهم مدیریت شهری و سایر دستگاهها است تا در چارچوبی که مدیریت بحران برای کاهش خسارات احتمالی تعیین کرده، حرکت کنند و چنانچه کارهایی در این حوزه روی زمین ماند با اعتبارات ملی انجام شود.
رئیس کمیته نظام مهندسی ساختمان کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: هر زمان که اصول و محورهای مدیریت بحران در تهران تعریف شده و نقش دستگاههای مربوطه مشخص شود، میتوان اعتبارسنجی کرده و بر مبنای آن برنامهریزی کرد و سهم اعتبارات ملی در این زمینه نیز مشخص خواهد شد.