رئیس سازمان امور مالیاتی: واریزی به حساب بیش از این تعداد باشد؛ حساب تجاری محسوب می شود

به گزارش تاسیسات نیوز، رییس سازمان امور مالیاتی گفت: اگر مبلغ و تعداد واریزی به حساب‌ها از اعلامی شورای پول و اعتبار بانک مرکزی بیشتر باشد حساب تجاری است، به عنوان مثال از این رو اگر کسی بیش از ۱۰۰ واریزی به حساب داشته باشد این حساب شخصی نیست.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اعتماد، رییس سازمان امور مالیاتی در نشست مطبوعاتی خود فرصت را مغتنم شمرد تا پاسخ منتقدان را به سیاست‌های مالیاتی دولت بدهد.

 هادی سبحانیان گفت که «این سازمان از اشخاص و مشاغل برای جبران کسری بودجه دولت، کیسه ندوخته است.» و «فقط ۳۵ تا ۳۶ هزار میلیارد تومان مالیات برای مشاغل در نظر گرفته شده.» و به گفته رییس سازمان مالیاتی «حدود ۹۰ درصد مالیات‌ها زیر ۲۰ میلیون تومان است.» او گفت که سازمان مالیاتی «مرعوب فضاسازی‌ها در فضای مجازی نمی‌شود» و هر کسی که فعالیت اقتصادی دارد باید مالیات بپردازد.

بیشتر بانک‌ها انتشار گواهی سپرده را متوقف کرده‌اند؛ علت این توقف استقبال گرم سپرده‌گذاران از این طرح اعلام شده و بسیاری از شعب از اتمام ظرفیت تخصیص یافته برای انتشار گواهی سپرده خبر داده‌اند.

سبحانیان افزود: «برای ما فرقی نمی‌کند که این فرد یک تاجر، پزشک است یا از فضای مجازی درآمد کسب می‌کند. قانون گذار، سازمان امور مالیاتی را مکلف کرده کسانی که از یک تعدادی بیشتر دنبال‌کننده دارند مالیات بگیرد. این بدان معنا نیست که اگر از کسانی که تعداد کمتری دنبال‌کننده داشتند مالیات نگیریم، بلکه باید از این افراد نیز اخذ شود.»
به گفته رییس سازمان امور مالیاتی «در سال ١۴٠٠-۱۳۹۹ تعداد ۵۵١ فعال فضای مجازی که بالای ۵٠٠ هزار دنبال‌کننده داشتند، شناسایی شده‌اند که مجموع تراکنش واریزی ١٢٣ نفر از آن‌ها حدود ٢.٣ هزار میلیارد تومان بوده است.»
او در پاسخ به این سوال که چه مقدار مالیات از این سلبریتی‌ها دریافت شده، گفت: «در سال ١۴٠٠ حدود ١۴٩ برگه تشخیص برای ١١٩ میلیارد تومان در سال ٩٩ هم ۶۴ برگه تشخیص برای ٢ میلیارد تومان صادر شده و تاکنون ۷.۶ میلیارد تومان مالیات از اینفلوئنسر‌ها وصول شده است.»
سبحانیان در پاسخ به خبرنگار اعتماد که پرسید «آیا رقم ۷.۶ میلیارد تومانی مالیات اینفلوئنسر‌ها قابل توجه است که این‌چنین برای آن تبلیغ می‌شود؟» گفت: «دو سال پیش این عدد، صفر بود و حالا به ۷.۶ میلیارد تومان رسیده و نگران نباشید مالیات سلبریتی‌ها را دریافت می‌کنیم.»
تحقق بخشی از افزایش مالیات ارزش افزوده در فروردین ١۴٠۴
معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی درباره اختلافات مجلس و دولت درباره ارزش و منابع ایجاد شده از افزایش یک درصد ارزش افزوده از ٩ به ١٠ درصد تاکید کرد: آنچه که به مجلس اعلام کردیم این بود که برآورد از افزایش یک واحد ارزش افزوده بین ۶۵ تا ٧٠ هزار میلیارد تومان است که البته ٢۵ تا ٣٠ هزار میلیارد تومان آن در فروردین ماه سال ١۴٠۴ محقق می‌شود. وی ادامه داد: بنابراین منابع حاصل شده از یک واحد ارزش افزوده در سال ١۴٠٣ حدود ۵٠ هزار میلیارد تومان خواهد بود که آن را به مجلس اعلام کرده‌ایم.
مالیات‌ستانی از ۱۶۲ هزار مالک خودرو
رییس کل سازمان امور مالیاتی درباره اخذ مالیات از خودرو‌های لوکس اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷۷ هزار خودرو با قیمت ٢ هزار میلیارد تومان مشکل مالیات بر خودرو‌های لوکس شدند، همچنین در سال گذشته حدود ۲۵۲ هزار خودرو با نرخ ۲۳۰۰ میلیارد تومان مشمول مالیات شدند و امسال هم برای ۱۶۲ هزار خودرو با ارزش ۲۸۰۰ میلیارد تومان مشمول مالیات می‌شوند.
وی ادامه داد: مشمولان تا انتهای بهمن مهلت پرداخت این مالیات را دارند و تاکنون ١.۵ میلیارد تومان مالیات از این محل وصول شده است.
رقم مالیات دریافتی از خانه‌های خالی: ۱۵۰ میلیارد تومان!
سبحانیان درباره اخذ مالیات از خانه‌های خالی تاکید کرد: برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی اراده ما بسیار جدی است و هیچ تعللی در این باره جایز نیست. اطلاعات خانه‌های خالی باید خرداد ماه هر سال به سازمان امور مالیاتی برسد. در ابتدای کار اطلاعات ۵٩٠ هزار واحد مسکونی خالی به سازمان ارایه شد، اما در سال ١۴٠٠ اطلاعات ۶۶ هزار واحد مسکونی خالی به دست ما رسید که ارزش مالیاتی آن ١.۴ هزار میلیارد تومان بود. وزارت راه و شهرسازی تا ششم دی ماه امسال ۵۹ هزار واحد خالی را معرفی کرد و حدود ۴.٨هزار میلیارد تومان مالیات برای واحد‌ها تعیین شد.
سبحانیان اعلام کرد: «تا امروز حدود ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات از محل خانه‌های گران قیمت وصول شده است. این مالیات در فرآیند وصول است و تا بهمن ماه فرصت پرداخت این مالیات وجود دارد. اگر افرادی مالیات را پرداخت نکنند عملیات اجرایی را آغاز می‌کنیم.»
وی گفت: «آنچه در قانون تعیین شده اخذ مالیات از خانه‌ها یا خودرو‌های بالای یک رقمی است. مثلا سال گذشته خانه‌های ۱۰ میلیارد تومان مشمول مالیات می‌شد که با نرخ تورم افزایش یافت و در سال ۱۴۰۲ این عدد به ۲۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۳ به ۳۵ میلیارد تومان افزایش یافت.»
سقف عجیب معافیت مالیاتی اشخاص حقوقی
سبحانیان با اشاره به اینکه کسانی که توانایی پرداخت بیشتری دارند باید مالیات بیشتری از آن‌ها اخذ شود، گفت: شرکت‌های بزرگی که از معافیت مالیاتی استفاده می‌کنند را محدود خواهیم کرد.
معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: سقف معافیت مالیاتی برای اشخاص حقوقی حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در بودجه است که این عدد باید اصلاح شود ضمن اینکه معافیت مالیاتی در دولت سیزدهم ساماندهی خوبی شده است و در لایحه مالیات بر مجموع درآمد بسیاری از موارد دیده شده است.
وی با تاکید بر اینکه مالیات باید از پرمصرف‌ها گرفته و در میان افراد فرودست توزیع می‌شود، ادامه داد: مالیات بر ارزش افزوده از عموم مردم گرفته نمی‌شود، بلکه از افرادی گرفته می‌شود که از کالا‌های پرمصرف استفاده می‌کنند. تحلیل برخی کارشناسان درخصوص ارزش افزوده درست نیست.
شناسایی ۱۵۰ هزار نفر با گردش حساب بالا
سبحانیان با اشاره به اینکه قرار نیست سازمان امور مالیاتی به حساب‌های شخصی افراد ورود کند، گفت: فعالان اقتصادی از حساب‌های تجاری استفاده می‌کنند؛ اما اندک مودیان برای فرار مالیاتی از حساب‌های شخصی به جای تجاری استفاده می‌کنند.
رییس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: اگر مبلغ و تعداد واریزی به حساب‌ها از اعلامی شورای پول و اعتبار بانک مرکزی بیشتر باشد حساب تجاری است، به عنوان مثال از این رو اگر کسی بیش از ۱۰۰ واریزی به حساب داشته باشد این حساب شخصی نیست.
وی تاکید کرد: به دنبال مالیات ستانی از خرده‌ها نیستیم؛ بلکه از دانه درشت‌ها هستیم. اکنون ۱۵۰ هزار نفر شناسایی شده که گردش حساب آن هزاران میلیارد تومان است. بر اساس اعلام قانونگذار مبلغ و تعداد واریزی را شورای پول و اعتبار تعیین خواهد کرد.
اخطار به ۱۲۵۰ پزشک
سبحانیان از صدور اخطار به هزار و ۲۵۰ پزشک خبر داد و گفت: به این پزشکان در خصوص تخلف مالیاتی هشدار دادیم و اسامی آن‌ها را به نظام پزشکی اعلام کردیم.
رییس سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: ۲۵۰ میلیون تومان هم به گزارش‌دهنده فساد جایزه داده‌ایم که این نوع تشویق را وظیفه خود در نظام مالیاتی می‌دانیم.
دریافت ۱۷۰۰ میلیارد تومان مالیات از نهاد‌های انقلابی
وی با اشاره به اینکه اگر نهادی از پرداخت مالیات معاف است به دلیل خدمات عام‌المنفعه است، گفت: بنیاد‌ها و نهاد‌های انقلاب اسلامی که اقدامات تجاری انجام می‌دهند، باید مالیات پرداخت کنند؛ در همین راستا، هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مالیات از نهاد‌های انقلابی دریافت کرده‌ایم.
بلوکه شدن حساب فراریان مالیاتی
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به فرار مالیاتی دانه‌درشت‌ها، گفت: بسیاری از دانه‌درشت‌ها از ارزش زمانی استفاده می‌کردند و پرداخت مالیات را به تاخیر می‌انداختند برای جلوگیری از این نوع فرار مالیاتی حکم خوبی در مجلس صادر شد تا براساس آن برداشت بدهی مالیاتی در راستای بهبود فضای کسب و کار صورت گیرد.
سبحانیان عنوان کرد: به صورت سیستمی صرفا به همان میزان بدهی قطعی شده حساب بدهکار مالیاتی را بلوکه کرده و وصول مالیات انجام دهیم.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;