ذخیره انرژی با فشرده سازی هوا در زیرزمین
به گزارش تاسیسات نیوز، به تازگی محققان موفق شده اند با فشرده سازی هوا در زیر زمین توسط برق تولید شده با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، برق مازاد بر مصرف را ذخیره کنند. هزینه استفاده از این روش بسیار کم است و کارایی آن نسبت به باتری های ذخیره کننده برق، بسیار بالاتر است.
با وجود اینکه دانشمندان توانسته اند با استفاده از باتری های جریان (باتری های قابل شارژی که در آن ها دو عنصر شیمیایی در دو مایع که توسط یک غشاء از یک جدا شده اند، حل می شوند) و شبکه های برق رسانی هوشمند، توانسته اند تا حدودی مشکل ذخیره سازی برق تولید شده با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را حل کنند.
اما به تازگی محققان اروپایی توانسته اند با استفاده از روش فشرده سازی هوا، نیز فناوری جدیدی برای ذخیره سازی نیروی برق ایجاد است. در این روش که چندین دهه سابقه دارد، از برق مازاد بر مصرف برای فشرده سازی هوا استفاده می شود و سپس هوای فشرده شده در مکانی غار مانند در زیر زمین ذخیره می گردد.
برای استفاده از برق ذخیره شده توسط این روش که CAES نام دارد، کافی است هوای فشرده شده به سمت یک توربین گازی هدایت شود تا توربین به کمک آن برق تولید کند. این روش از نظر تئوری، روشی کارآمد و کاربردی است؛ زیرا با هزینه بسیار کمی می توان از آن استفاده کرد و در واقع ارزان ترین روش برای ذخیره سازی انرژی است.
از سویی دیگر استفاده از این روش در مقایسه با روش های دیگر همانند ایجاد مخازنی برای تولید نیروی برق آبی که باید تجهیزات خاصی در کوه ها نصب شوند (ممکن است در برخی از کشور کوه های کمی وجود داشته باشند)، نیازمند هیچ گونه شرایط جغرافیایی خاصی نیست.
انتهای خبر