خروج از تنش آبی کلانشهرها

به گزارش تاسیسات نیوز، چندی پیش معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، در ارتباط با تامین آب شرب شهرها و روستاهای کشور از تنش آبی در 6 کلان‌شهر «اصفهان، بوشهر، بندرعباس، شیراز، کرمان و مشهد» و 289 شهر خبر داد. رحیم میدانی بر این باور بود که در این وضعیت کنترل مصرف از سوی مشترکان به‌ویژه در ساعت‌های اوج مصرف برای پایداری خدمات بسیار تعیین‌کننده است. اما با گذشت چند روز از انتشار این خبر، قائم مقام وزیر نیرو اعلام کرد که کلان‌شهرها از شرایط بحرانی خارج شده‌اند.




ستار محمودی با تاکید بر اینکه با حفر چاه‌های جدید، بحران کم‌آبی شهرهای بزرگ برطرف شده است، گفت: حدود 70 درصد از آب شرب تهران از آب‌های سطحی و 30 درصد نیز از آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود؛‌ بیشترِ این آب‌ها در مخازن با یکدیگر ترکیب و از مخازن به شبکه آب منتقل می‌شود.





ایرنا گزارش می دهد، قائم مقام وزیر نیرو در ادامه اظهار کرد: آمارها نشان می‌دهد در سال 1393، نیز 12 کلان‌شهر کشور از نظر تامین آب شرب در شرایط بحرانی قرار داشتند؛ در سال 1394 این تعداد به هفت کلان‌شهر و سال گذشته نیز این تعداد به سه کلان‌شهر رسید. وی افزود: اما امسال هیچ یک از کلان‌شهرها از نظر تامین آب در شرایط بحرانی قرار ندارند.





به گفته محمودی، شرایط بحرانی یعنی به دلیل کمبود منابع آب شرب، شرکت آب منطقه‌ای در زمان اوج مصرف ناگزیر به نوبت‌دهی و جیره‌بندی آب در آن شهر است. همچنین قائم مقام وزیر نیرو درخصوص تنش آبی در برخی شهرها گفت: سال گذشته، 570 شهر با تنش آب شرب مواجه بود که امسال این تعداد به 300 شهر کاهش پیدا کرده است.





محمودی در تعریف «شهرِ دارای تنش آبی» اظهار کرد: شرایط آبی این شهرها نسبت به سال قبل بدتر نشده است؛ منابع و مصارف در این شهرها سر به سر است و اگر مشترکان در این شهرها آب را با شیوه‌های درست و به‌صورت متعادل مصرف کنند، نیازی به جیره‌بندی و نوبت‌دهی آب نخواهد بود.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;