حمایت دولت مساویست با آبادانی کشور

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی برق نیوز، در پی برگزاری سی امین کنفرانس بین المللی برق، شرکت های ژاپنی نیاز به حمایت دولت دارند تا بتوانند همکاری رو به رشدتری داشته باشند.

 

 

بنا به گفته هیئت ژاپنی در سی امین کنفرانس بین المللی برق،شرکت های خدمات انرژی در ساختمان (اسکو) در ایران به دلیل بهره بالای بانکی سودهی ندارند.



در ژاپن برای حمایت از این شرکت ها به آنها وام با بهره پایین داده میشود و از حمایت های دولتی برخوردارند اما در ایران اگر حمایت های دولتی نباشد به دلیل بهره بالای وام ها، شرکت های اسکو نمیتوانند در درازمدت فعالیت داشته باشند و به مشکلات اساسی برخواهند خورد.

 

 

شرکت های خدمات انرژی (اسکو) در ایران بدون حمایت های دولتی امکان پذیر نیست.


نشست تخصصی تجارب موفق شرکت‌های خدمات انرژی در بخش ساختمان کشور ژاپن در سی امین کنفرانس بین المللی برق ایران برگزار شد.



در این نشست که در سالن خلیج فارس پژوهشگاه نیرو برگزار شد به فعالیت شرکت های ژاپنی در زمینه خدمات انرژی در بخش ساختمان پرداخته شد.



متخصصین و کارشناسان ژاپنی حاضر در نشست از تجارب موفق خود به ارائه راهکارهایی برای بهره وری انرژی در ساختمان ها پرداخته و نتایج آنرا برای شرکت کنندگان تشریح کردند.



ژاپنی ها در پاسخ به این سوال که آیا شرکت های خدمات انرژی در بخش ساختمان (اسکو) در ایران نیز می توانند اقتصادی باشند گفتند: در کشور ژاپن برای حمایت از این شرکت ها به آنها وام لیزینگ با بهره کم داده میشود لذا در ایران اگر حمایت دولت نباشد به دلیل بهره بالای وام ها، شرکت های اسکو نمیتوانند فعالیت داشته باشند و فعالیت این بخش برای حیات خود نیازمند صندوق تخصصی حمایت از طرف دولت است.



شركت‌هاي خدمات انرژي (اسكو) شركت‌هايي هستند كه در تمام بخش‌هاي مصرف كننده انرژي، طرح‌هاي مرتبط با بهبود كارايي انرژي را مميزي، طراحي، تأمين مالي و اجرا مي‌كنند. اين شركت‌ها با تضمين حصول به سطح شخصي از كارايي انرژي، تمام ريسك پروژه را برعهده مي‌گيرند و سهم خود را از محل صرفه‌جويي انرژي در قالب قرارداد عملكردي برداشت مي‌كنند.



در واقع اين شركت‌ها پس از مراجعه به محلي كه مي‌تواند يك ساختمان يا كارخانه باشد، ميزان معيني از صرفه‌جويي را اعلام مي‌كنند و سپس با بهره‌گيري از تجهيزات و روش‌هاي ديگر اين رقم را محقق مي‌كنند در پايان نيز از محل صرفه‌جويي انجام شده، هزينه و سود خود را دريافت مي‌كنند.




براي مثال در يك ساختمان مسكوني با استفاده از تجهيزات خاص حداقل امكان 25 درصد صرفه‌جويي وجود دارد كه شركت‌هاي خدمات انرژي بدون دريافت مبلغي آن را انجام مي‌دهند و در يك دوره زماني خاص از محل صرفه‌جويي 25 درصدي سهم خود را برداشت مي‌كنند.



اصولاً شركت‌هاي خدمات انرژي طي 10 مرحله شامل مميزي انرژي، تبيين روش‌ها، تعريف پروژه‌، تضمين نتايج، بررسي و تضمين استانداردها، تهيه تجهيزات و نصب آن، مديريت پروژه، تعمير و نگهداري تجهيزات در طول مدت قرارداد، اندازه‌گيري ميزان صرفه‌جويي و تأمين منابع مالي مورد نياز، عمليات بهينه‌سازي و كاهش مصرف را انجام مي‌دهند.




با توجه به مزيت اصلي اين گونه شركت‌ها كه تأمين مالي پروژه است، مردم مي‌توانند در جهت كاهش هزينه‌هاي انرژي خود از تخصص شركت‌هاي اسكو استفاده كنند.




پس از شوك نفتي دهه 70 ميلادي بود كه كشورهاي مصرف‌كننده انرژي به فكر راهكاري براي صرفه‌جويي بيشتر افتادند و بدين ترتيب شركت‌هاي خدمات انرژي شكل گرفتند و اكنون نقش ويژه‌اي در اين بخش دارند.



براساس آمار ارائه شده در حال حاضر در امريكا 60 شركت بزرگ خدمات انرژي وجود دارد كه گزارش مالي آنها به 1/2 ميليارد دلار مي‌رسد.



اين در حالي است كه رشد سالانه اين گزارش نيز 24 درصد است.


در ژاپن نيز بیش از 100 شركت اسكو 1.4 ميليارد دلار گزارش مالي دارند در حالي كه حدودا 14 سال از آغاز فعاليت آنها مي‌گذرد.







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;