رسانه های پیش بینی کردند با اجرای این طرح دولت این شغل پردرآمد به زودی از بین خواهد رفت و صاحبان آن باید به دنبال کاری دیگر برای خود باشند.
به گزارش تاسیسات نیوز، ۲۰ میلیون نفر در قالب ۶ میلیون خانوار، در کشور مستاجر هستند. خانوارهایی که هر سال یا هر چند سال یک بار، بالاجبار به هنگام عقد قرارداد اجاره، موظف به پرداخت حق کمیسیون بنگاههای املاک و ۹ درصد مالیات ارزش افزوده هستند.
این جمعیت ، با راهاندازی سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور، بدون مراجعه به بنگاه، تنها با درج اطلاعات خود و موجر در این سامانه میتوانند نسبت به ثبت اجارهنامههای خود و دریافت کد رهگیری به صورت قانونی، رایگان و بدون پرداخت مالیات اقدام کنند. به این ترتیب، در صورتی که استفاده از این سامانه فراگیر شود، هم درآمد مشاوران املاک بهشدت دچار افت خواهد شد و هم درآمدهای مالیاتی دولتی آسیب خواهد دید.
بیتردید، تعداد معاملات اجاره همواره از تعداد معاملات ملکی بیشتر است. به ویژه در دوران رکود معاملاتی، بخش قابل توجهی از درآمد بنگاههای ملکی از محل دریافت حق کمیسیون اجاره تامین میشود. از این رو، پیشبینی میشود که تعداد بنگاههای ملکی کشور که طی دو دهه اخیر بهشدت افزایش یافته بود، طی سالهای آتی، کمتر و کمتر شود و مشاوران کنونی مجبور به فعالیت در سایر مشاغل شوند. با این حال، مستاجران که با تنگنای مالی شدیدی روبهرو هستند، با راهاندازی این سامانه، هزینههای کمتری را خواهند پرداخت و در نتیجه ورود این متغیر جدید به بازار اجاره، برای آنها و حتی برای موجران نیز خوش یمن تلقی میشود.