جایگاه شرکت‌های خدمات مهندسی در پروژه‌ها

به گزارش تاسیسات نیوز، سرمایه‌گذاری که فراتر از دیدگاه‌های سنتی، با رویکردی حرفه‌ای و تخصصی در جهت تامین منافع دراز مدت خود به پروژه نگاه می‌کند، می‌تواند با سرمایه‌گذاری مناسب در بخش مهندسی، سبب تسریع روند پروژه و نیز دستیابی به کیفیت و سودآوری بیشتر شود.


بابک بهبودی مدیرعامل شرکت مدیریت و مهندسی ساخت داتام، با اعلام این مطلب به دنیای اقتصاد، افزود: به‌طور حتم سرمایه‌گذاری که در راس هرم پروژه قرار دارد و در بسیاری از مراحل پروژه، تصمیم‌گیرنده نهایی است، نقش تعیین‌کننده و بسزایی در سیاست‌گذاری پروژه و در نتیجه موفقیت یا عدم موفقیت آن خواهد داشت.


وی با اشاره به مهم‌‌ترین مشکلات پیش‌روی شرکت‌های خدمات مهندسی، گفت: مهم‌‌ترین مشکل شرکت‌های خدمات مهندسی، نداشتن جایگاه واقعی خود در ساختار پروژه‌ها است. به‌طور معمول، در کشورهای به اصطلاح پیشرفته، در پروژه‌ها، زمان و سرمایه‌گذاری مناسبی به مطالعات، طراحی و مهندسی اختصاص داده می‌شود تا در نتیجه با کمترین خطا، به اجرا و ساخت با کیفیت بالاتر و زمان و هزینه ساخت کمتر دست یابند.


بهبودی تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما با وجود تکرار تجربیات ناموفق، به‌طور معمول در پروژه‌ها به فاز مهندسی توجه کافی نشده و پیشرفت پروژه، تنها در شروع سریع‌تر فاز اجرایی دیده می‌شود؛ غافل از اینکه بهای هر صرفه جویی زمانی و ریالی در مرحله مهندسی را باید با چندین برابر تاخیر زمانی و افزایش هزینه در بخش اجرایی پرداخت کرد. مدیرعامل شرکت مدیریت و مهندسی ساخت داتام ضمن ارائه راهکار برای حل این مشکلات، گفت: درس آموختن از تجربیات به‌دست آمده در پروژه‌های مختلف می‌تواند راهگشای این مشکلات باشد.


در بسیاری از پروژه‌ها، انتقال پیش از موعد پروژه، از فاز مهندسی به فاز اجرایی، مشکلات بسیاری نظیر بهینه نبودن طرح از دیدگاه فنی و اقتصادی، دوباره‌کاری‌های ناشی از خطای مهندسی و در نتیجه تاخیرات زمانی و اضافه هزینه‌های بسیار در فاز اجرایی و ساخت را موجب می‌شود؛ مشکلاتی که می‌شد با صرف کمی سرمایه‌گذاری ریالی و زمانی بیشتر در بخش مهندسی، از بسیاری از آنها پیشگیری کرد.


وی افزود: به‌کارگیری کلمه «سرمایه‌گذاری» به جای «هزینه کرد» تاکیدی است بر این دیدگاه که هرگونه هزینه کرد در بخش مهندسی، دستاوردهای ارزشمندتری را در بخش اجرایی و ساخت موجب می‌شود. بهبودی با اشاره به تاریخچه این شرکت و زمینه فعالیت آن، گفت: شرکت داتام در سال ۱۳۸۱ با هدف ارائه خدمات مهندسی تاسیس و عمده فعالیت شرکت تاکنون، در زمینه نیروگاه و انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی فعال بوده است.


مدیرعامل شرکت مدیریت و مهندسی ساخت داتام درباره طرح‌های اجرا شده یا در دست اجرای این شرکت گفت: در بخش نفت و گاز و پتروشیمی در پروژه‌هایی نظیر پتروشیمی تخت‌جمشید ماهشهر (SBR&PBR)، پتروشیمی تخت‌جمشید پارس‌جنوبی(GPPS) و نوسازی ترمینال ریسوت بندر صلاله عمان و در بخش نیروگاه و انرژی در پروژه‌هایی نظیر نیروگاه الصدر در کشور عراق، نیروگاه سیکل ترکیبی مرکزی پارس‌جنوبی و نیروگاه کاسپین نوشهر که اولین نیروگاه کلاس F سینگل شفت در ایران است، مشارکت داشتیم.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;