ثبت‌نام زنان سرپرست خانوار در طرح مسکن ملی

دولت تدبیر و امید با ارائه طرح مسکن ملی این امید را دارد تا مسکنی مناسب با زیرساخت‌های لازم را در اختیار اقشار درآمد و متوسط جامعه قرار دهد. زنان سرپرست خانوار بالای ۳۵ سال نیز می‌توانند ثبت‌نام کنند.
به گزارش تاسیسات نیوز، مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۶۲ هزار زن سرپرست خانوار ثبت‌نام‌شده در طرح اقدام ملی مسکن، از مزایای بسته حمایتی مصوبه ستاد ملی زن و خانواده بهره‌مند می‌شوند.
مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۶۲ هزار زن سرپرست خانوار ثبت‌نام شده طرح اقدام ملی مسکن از مزایای بسته حمایتی مصوبه ستاد ملی زن و خانواده بهره‌مند می‌شوند.

عبدالرسول حامدی روز جمعه اظهار داشت: از این تعداد ۴۷ هزار و ۶۹۳ نفر زن سرپرست خانوار در دهک ۱ تا ۶ مشمول دریافت تسهیلات شده اند.

وی افزود: همچنین تعداد پنج هزار و ۴۶۴ کارگر زن سرپرست خانوار هستند.

مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه وزارت تعاون با وزارت راه و شهرسازی در سال ۹۸ تفاهمنامه برای تامین مسکن کارگران و سایر گروه های هدف امضا کرده است گفت:  یکی از این گروه ها، زنان سرپرست خانوار هستند که برای این قشر آسیب پذیر تامین مسکن حمایتی را در نظر گرفته ایم.

وی ادامه داد: هدف گذاری و اولویت ما در این طرح برای دهک های یکم تا ششم است، پرداخت تسهیلات ۲۰۰میلیون تومانی ساخت و فروش اقساطی برای هر واحد مسکونی با نرخ سود چهار درصد برای زنان سرپرست خانوار دهک‌های یک تا سه و نرخ سود ۹درصد برای زنان سرپرست خانوار دهک‌های چهار تا شش است.

این مقام مسوول با بیان اینکه در این طرح سهم آورده نقدی زنان سرپرست خانوار ۳۰ میلیون تومان در هنگام تحویل واحد مسکونی است گفت: در این بسته حمایتی  تلاش شده است با کاهش سهم آورده متقاضیان و پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت و حذف عوارض صدور پروانه ساختمانی و هزینه انشعابات موضوع تامین مسکن برای زنان سرپرست خانوار تسهیل شود.

وی بیان داشت: سهم آورده نقدی زنان سرپرست خانوار واجد شرایط طرح اقدام ملی مسکن برای مالکیت یک واحد مسکونی ۸۰متری، تنها ۳۰میلیون تومان و هنگام تحویل واحد مسکونی خواهد بود و مابقی هزینه آن در قالب تسهیلات ارزان‌قیمت و کمک‌های بلاعوض دولت و دستگاه های حمایتی تامین می‌شود.

حامدی خاطر نشان کرد: زنان سرپرست خانوار از پرداخت هزینه انشعاب ها، پروانه ساختمانی، عوارض و سایر موارد معاف هستند.

وی با بیان اینکه در این بسته برآورد قیمت تمام شده یک واحد مسکونی ۸۰ متری برای زنان سرپرست خانوار با احتساب بهای زمین ۳۹۷ میلیون تومان است گفت: پروژه های طرح اقدام ملی مسکن در اغلب مناطق مختلف کشور از سوی وزارت راه و شهرسازی با همکاری دستگاه‌های ذیربط در حال اجرا می باشند.

مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه بر اساس آخرین آمار بیش از سه میلیون نفر زن سرپرست خانوار وجود دارد گفت: همه زنان سرپرست خانوار فاقد مسکن می توانند از این ظرفیت استفاده کرده و اقدام به ثبت نام کنند.

وی افزود: اطلاعات زنان سرپرست خانوار در وزارت راه و شهرسازی وجود دارد و به افرادی که واجد شرایط باشند از طریق وزارتخانه مذکور اطلاع رسانی خواهد شد تا نسبت به تامین مسکن اقدام کنند.

حامدی با اشاره به اینکه ثبت نام زنان سرپرست خانوار از طریق وزارت راه و شهرسازی انجام می شود، گفت: اکنون در سراسر کشور طرح های ساخت و ساز مسکن در حال اجراست که بخشی از این ساخت و سازها سهم زنان سرپرست خانوار است.

وی خاطر نشان کرد: درصدد هستیم تا کارگروه مشترکی با وزارت راه و شهرسازی تشکیل بدهیم و در خصوص جزئیات و روند اجرایی تامین مسکن زنان سرپرست خانوار به بحث و بررسی بپردازیم.

طرح ملی مسکن در زمستان سال ۹۷ برای نخستین بار مطرح شد و قرار بر این بود ساخت این خانه‌ها از شهرهای استان کرمان آغاز شود. از آبان سال ۹۸ نیز طرح ثبت‌نام مسکن ملی در ده استان دیگر نیز آغاز شد. در مرحله اول نام‌نویسی در استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و جنوبی و قم انجام شد و در مرحله بعد در استان‌های چهارمحال و بختیاری، یزد و همدان ثبت‌نام صورت گرفته است. متقاضیان تهرانی نیز در طرح ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند. شرایط تمام متقاضیان پالایش می‌شود تا افرادی که واجد شرایط ثبت‌نام هستند مشخص شوند.
اقدامات دولت تدبیر و امید و زنان سرپرست خانوار
به گزارش پایگاه خبری ملک هفت؛ در سال‌های اخیر و روی کار آمدن دولت تدبیر و امید طرح‌های مختلفی درزمینه مسکن و خانه‌دار شدن اقشار کم‌درآمد انجام‌شده است که بسیاری از آن‌ها ناکارآمد و غیر مؤثر بوده و نتوانسته تأثیری بسزایی بر بازار مسکن داشته باشد. طرح‌هایی مانند صندوق پس‌انداز مسکن، بازار رهن ثانویه مسکن، فروش اقساطی مسکن، مسکن حمایتی که طرح ملی مسکن آخرین طرحی است که توسط دولت حاضر ارائه‌شده است.
از تفاوت‌های طرح مسکن ملی با مسکن مهر می‌توان به ساخت مسکن مطابق با نیاز متقاضیان و همچنین ایجاد خدمات روبنایی و زیربنایی برای متقاضیان است. مسکن مهر معمولاً در خارج از شهرها و بدن امکانات زیربنایی ساخته شد که انتقادات زیادی را به دنبال داشت. از دیگر ویژگی‌های مسکن ملی ساخت آپارتمان‌هایی تا ۷ طبقه است و مانند مسکن مهر ۱۰ تا ۱۵ طبقه نخواهد بود.
بگزارش پایگاه خبری ملک هفت؛ ثبت‌نام طرح ملی مسکن برای بانوان سرپرست خانوار بالای ۳۵ نیز امکان‌پذیر شد. این خبری بود که پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی داد و گفت: تغییراتی در طرح ملی مسکن انجام‌شده است. وی افزود کسانی که به پایگاه اینترنتی tem.mrud.ir مراجعه و ثبت‌نام کرده‌اند و یا در مدت‌زمان تعطیلی‌ها به علت کرونا با ارسال پیامک ثبت‌نام کرده‌اند نیز مشمول تغییرات به وجود آمده می‌شوند.
شرط اصلی ثبت نام مسکن ملی برای زنان سرپرست خانوار
ابتدا قرار براین بود که طرح ملی مسکن شامل ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی شود که ۱۰۰ هزار واحد آن در بافت‌های فرسوده و ۳۰۰ هزار واحد آن در مناطق دیگر و برای اقشار کم‌درآمد و طبقه متوسط ساخته شود؛ اما به‌مرور این تعداد افزایش پیداکرده و علاوه بر واحدهای گفته‌شده تعداد ۳۷۰ هزار واحد نیز با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت تعاون و رفاه اجتماعی و وزارت آموزش‌وپرورش ساخته خواهد شد.
اما مهم‌ترین شرط برای ثبت‌نام در طرح ملی مسکن این است که متقاضیان از سال ۵۷ تاکنون از هیچ‌یک از تسهیلات و حمایت‌های دولتی درزمینه خرید زمین و ملک استفاده نکرده باشند. طبق قوانین آیین‌نامه قانون ساماندهی فرم ج این افراد نباید قرمز شده باشد؛ یعنی از سال ۸۴ تاکنون هیچ نوع نقل‌وانتقال مالکیتی درزمینه مسکن و زمین دولتی نداشته باشند. همچنین نباید از سال ۸۴ تاکنون هیچ‌گونه مالکیت به نام فرد ثبت‌ شده باشد. از دیگر شروط سابقه سکونت به مدت ۵ سال در شهر موردتقاضا برای ثبت‌نام در این طرح است.
استعلام سازمان ثبت اسناد و املاک برای مسکن ملی
برای اثبات عدم مالکیت و عدم استفاده از امکانات دولتی اقدام به گرفتن استعلام از سازمان ثبت‌اسناد و املاک شده است. این اقدام برای اولین بار در کشور انجام‌شده و حتی در زمان ثبت‌نام برای طرح مسکن مهر نیز انجام نگرفته است. برای ثبت‌نام مسکن مهر خود افراد به‌صورت انفرادی اقدام به گرفتن استعلام برای ثبت‌نام نمودند. این استعلام برای فرد متقاضی و افراد تحت تکفل وی صورت می‌گیرد.
مرحله دیگر اعتبار سنجی افراد برای ثبت‌نام در طرح ملی مسکن اعتبار سنجی از بانک برای دریافت وام است. با توجه به اینکه بخشی از هزینه طرح از طریق دریافت وام و بخشی دیگر از آورده متقاضی انجام می‌گیرد، اعتبار سنجی از بانک برای دریافت وام کاملاً ضروری است. اگر فرد متقاضی اعتبار لازم برای دریافت وام را نداشته باشد قطعانمی تواند تسهیلات را دریافت کند.
همچنین کسانی که برای ثبت‌نام طرح مسکن واجد شرایط باشند و نیازی به دریافت وام نداشته باشند می‌توانند تمام مبلغ را پرداخت کرده و مانند سایر متقاضیان مسکن ملی خواهند بود.
قیمت مسکن ملی ویلایی ، یک طبقه و آپارتمانی
قیمت مسکن ملی برای خانه‌های ویلایی و یک طبقه در حدود یک تا یک ونیم میلیون و برای آپارتمان‌های چندطبقه بین ۲ تا دو و نیم میلیون خواهد بود و با توجه به تعداد طبقات و نوع سازه ممکن است افزایش یابد. به‌طور متوسط قیمت یک واحد ۷۵ متری در حدود ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود.
تسهیلات ساخت طرح مسکن ملی در حدود ۸۰، ۱۲۰ و ۱۶۰ میلیون است که افرادی که قبلاً در طرح پس‌انداز یکم برای دریافت وام ثبت‌نام نموده‌اند می‌توانند از وام این صندوق برای ساخت مسکن ملی استفاده کنند. افرادی که در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند می‌توانند از وام‌های بازسازی بافت فرسوده برای ساخت مسکن ملی استفاده کنند. با توجه به محل دریافت تسهیلات میزان اقساط تسهیلات نیز متفاوت خواهد بود.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;