ثبات فروش نفت به پالایشگران هندی

به گزارش تاسیسات نیوز، در حالی که تنها یک هفته از دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با مقامات هندی می‌گذرد، اخباری مبنی بر ثبات فروش نفت ایران به پالایشگران این کشور شنیده می‌شود.


هفته گذشته محمد‌جواد ظریف به این کشور سفر و با همتای هندی خود دیدار کرد. وزیر امور خارجه این کشور در آستانه ورود ظریف، اعلام کرد «هند تنها از تحریم‌های سازمان ملل تبعیت می‌کند و از دستورات آمریکا علیه ایران پیروی نخواهد کرد.»


به دنبال این دیدار، یک پالایشگاه دولتی هند در‌خواست افزایش خرید نفت از ایران داده و یک پالایشگاه خصوصی این کشور نیز اعلام کرده که فعلا قصد کاهش خرید نفت از ایران را ندارد.


دو منبع صنعتی گفته‌اند، شرکت دولتی بهارات پترولیوم هند درخواست کرده که یک میلیون بشکه نفت بیشتر در ماه ژوئن از شرکت ملی نفت ایران خریداری کند. این اقدام شرکت بهارات پترولیوم نشان می‌دهد که پالایشگاه‌های هندی در آستانه مهلت تعیین شده تا ماه نوامبر از سوی دولت آمریکا برای اجرای تحریم‌های جدید علیه ایران، تلاش دارند نفت بیشتری از تهران خریداری کنند.


پس از خروج ترامپ از برجام و دستور وی مبنی بر وضع مجدد تحریم‌ها علیه ایران، تکلیف صادرات نفت ایران طی ماه‌های آینده چندان مشخص نیست. برخی از این تحریم‌ها پس از یک دوره ۹۰ روزه در ۶ اوت به اجرا درخواهد آمد و بقیه تحریم‌ها به ویژه تحریم نفتی، پس از یک دوره ۱۸۰روزه در چهارم نوامبر اجرایی خواهد شد.


یکی از این منابع گفت: «در مقطع زمانی فعلی، نفت ایران از جذابیت برخوردار است. هزینه حمل نفت ایران پایین‌تر از تک‌محموله‌ها و دیگر نفت‌هاست.» رویترز مدعی است ایران موافقت کرده که به منظور تشویق هندی‌ها به خرید نفت بیشتر از این کشور، در سال ۱۹-۲۰۱۸ محموله‌های نفتی را تقریبا به‌صورت رایگان به سواحل هند حمل کند.


شرکت بهارات پترولیوم در این باره پاسخی نداده است. هند بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران پس از چین است و یکی از معدود کشورهایی است که در دور قبلی تحریم‌های غرب علیه ایران خرید نفت از این کشور را ادامه داد. تاکنون مکانیزم پرداخت پول نفت ایران توسط هند از تحریم‌های جدید آمریکا آسیبی ندیده است.


به خرید نفت از ایران ادامه می‌دهیم


مدیر شرکت نایارا انرژی هند (اسار اویل سابق) نیز گفته است، این شرکت انتظار دارد در آینده نزدیک خرید نفت از ایران را ادامه دهد. اما در حال بررسی استراتژی‌های تامین نفت از منابع دیگر است تا در صورتی که شرکت به دلیل تحریم‌ها ناگزیر به کاهش خرید از ایران بود، به سراغ تامین‌کنندگان دیگر برود.


به گزارش پلاتس شرکت نایارا در حال حاضر سالانه ۱۷ تا ۱۸ میلیون تن (۳۴۰ تا ۳۶۰ هزار بشکه در روز) نفت وارد می‌کند که از این رقم ۶ تا ۵/ ۶ میلیون تن، یعنی یک‌سوم آن از ایران تامین می‌شود.


نایارا یکی از خریداران عمده نفت ایران در هند به شمار می‌رود. آناند افزود؛ نفت خام عراق، عربستان، مکزیک، برزیل و روسیه گزینه‌هایی هستند که در صورتی که شرکت ناگزیر به کاهش خرید از ایران شد، می‌توانند جایگزین نفت ایران شوند.


وی در ادامه گفت: «تا زمان آغاز اجرای تحریم‌ها، خرید از ایران طبق روال قبلی ادامه خواهد داشت.» در سال ۲۰۱۷، شرکت رزنفت روسیه و کنسرسیومی به رهبری شرکت ترافیگورا شرکت اساراویل را درقالب یک قرارداد ۹/ ۱۲ میلیارد دلاری خریداری کردند.


آناند که در آن زمان مسوول امور مالی عملیات شرکت ترافیگورا بود، به‌عنوان مدیرعامل شرکت خریداری شده انتخاب شده است.مدیر شرکت نایارا گفت: «با توجه به وجود سهامداران بین‌المللی ما باید کاملا از جزئیات تحریم‌ها و تبعات آنها مطلع باشیم.


ما می‌خواهیم همچنان از تحریم‌ها تبعیت کنیم. بنابراین باید ببینیم چه فعالیت‌هایی مجاز و در دسترس است و چه دستورالعمل‌هایی دریافت می‌کنیم.»


آناند گفت: شرکت نایارا هنوز نفتی از آمریکا خریداری نکرده اما خرید نفت از شرکت‌های آمریکایی یکی از گزینه‌های موجود است و هرگونه خریدی در آینده بستگی به عوامل اقتصادی خواهد داشت.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;